** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::13.06.2005

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    13 червень 2005 року

Пошук в новинах   

культура

Цими вихідними, делегація від Сокальського району, яку очолив голова РДА Олег Солодяк та заступник голови районної ради Олег Глинський, побували на святкуванні 10-ої річниці фестивалю “Надбужанські зустрічі”, який відбувся у м. Грубешів (республіка Польща). Цього року, у “Надбужанських зустрічах” взяли участь колективи з Волинської та Львівської області, а також із республіки Білорусь.



Сокальський район представляли: народний танцювальний колектив “Бужани”, народний вокальний ансамбль районного народного дому “Любисток”, а також вокалісти: лауреати фестивалю “Мамині зіроньки” Марта Процюк та Володимир Чорнило, методист районного народного дому Ольга Шевчук та соліст Свитазівського народного хору Володимир Огінський. В рамках фестивалю відбулась виставка робіт народних умільців.



Наша майстриня Любов Ковалько, повезла у Грубешів свої авторські роботи – вишиті картини. Фестиваль тривав 2 дні. В перший день відбувся огляд всіх колективів, які приїхали на святкування 10-ої річниці “Надбужанських зустрічей”. А в неділю – відбулась концертна програма за участю кращих колективів, у якому взяли участь усі наші вокалісти та танцювальний колектив “Бужани”. Делегація з Сокальського району була відзначена емблемою фестивалю, у вигляді статуетки.




служба інформації ТРК “Сокаль”


^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

культура

11 та 12 червня у м. Львові проходив фестиваль дитячої української пісні “Зоряний спалах”. Організатори фестивалю відділ роботи з молоддю управління культури Львівської міської ради та Личаківський Будинок дитячої та юнацької творчості. Гуртківці Великомостівського Центру творчості та дозвілля одержали запрошення до участі у фестивалі. Наша маленька зірочка Марічка Ковальська, якій 9 років, стала дипломантом фестивалю. Вона одержала подарунки і памятну медаль фестивалю та взяла участь у Гала–концерті переможців фестивалю, що проходив у Шевченківському Гаю. Про це повідомила Оксана Ковальовська - директор Великомостівського Центру творчості та дозвілля.




служба інформації ТРК “Сокаль”


^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

Чергова нарада апарату РДА відбулась у понеділок в Сокалі. В її ході було проаналізовано роботу адміністрації, управлінь, відділів та підприємств району за минулий тиждень. Одним із важливих моментів в роботі закладів освіти зараз є – виплата відпускних грошей вчителям. З огляду на наповнення бюджету – це не повних 50% - зрозуміло, що таких коштів в районі немає. Відтак, можливим виходом з цієї ситуації є позика. Це питання буде вирішуватись цього тижня.



Правоохоронці повідомили, що з 10 червня в Сокальському районі почалося комплексне відпрацювання. Його метою є попередження злочинів в усіх сферах життя. Як зазначив в розмові з кореспондентом радіо “Сокаль” в.о. начальника райвідділу міліції Богдан Кіщук, це відпрацювання проводиться з вказівки Президента в 15 областях України, воно триватиме 75 днів і закінчиться 25 серпня.



 


служба інформації ТРК “Сокаль”


^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

Тренінг “Механізми місцевої демократії, захист прав та інтересів” відбувся у понеділок в Сокалі. Цей захід проходив в рамках проекту громади нашого міста “Добробут кожної людини – запорука демократії”, який втілюється на наших теренах в межах програми “ДУ: програма малих проектів” і фінансової підтримки DFID – Міністерства з міжнародного розвитку Великої Британії.



Отже, тренери – подружжя Еліонора та Андрій Вишняки, які проводили тренінг представляли партнера згаданої програми – Творчий центр Каунтерпарт. В програмі тренінгу поняття державної влади та місцевого самоврядування, його принципи та етапи розвитку, завдання та функції, а також власне механізми та принципи демократії, їх використання на місцях – в місцевих громадах. В ході лекції та в подальшому – дискусії, обговорювались сучасні форми безпосередньої участі громади у місцевому самоврядуванні, це зрозуміло – місцеві вибори, місцеві референдуми, це також і загальні збори громади за місцем проживання, місцеві ініціативи та громадські слухання.



До речі, щодо громадських слухань, то як відомо в нашому місті коаліцією громадських організацій уже проводились попередні круглі столи за участю представників міської влади, громади, бізнесу. На них було домовлено про організацію і проведення таких слухань з питання, що найбільше турбує мешканців нашого міста. Вже розроблене і затверджене положення про громадські слухання, йде підготовка до анкетування громади, а відтак буде остаточно визначене питання, час і місце їх проведення.



Отже, перші кроки до проведення громадських слухань у Сокалі зроблені, залишається ще чимало роботи. Зокрема, і це чи не най основне, отримати порозуміння населення нашого міста та в подальшому – розуміння депутатів міськради до вирішення проблемного питання, яке турбує громаду Сокаля.




служба інформації ТРК “Сокаль”


^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

ЗАЯВА


Сокальському міському голові


п. П. Савчуку


Редакції газети «Голос з-над Бугу»


Головному санітарному лікарю, Сокальського району


Ми, жителі вулиці Лесі Українки, що у м. Сокаль, просимо розглянути наше прохання і прийняти відповідне рішення.



Наша вуличка дуже вузька, на ній немає тротуарів. Зараз багато мешканців нового мікрорайону, довкола стадіону «Сокіл», нею користуються.



Після того, ж по центральній частині вулиці проводили газопровід, асфальтове покриття пошкодили і неякісно відремонтували. Тому, під час опадів, утворюється величезна калюжа, яку неможливо обминути. І цю яму щодня «добивають» десятки вантажних автомобілів, екскаваторів, тракторів та інша техніка ТзОВ «Західрембудсервіс», а також міського «Водоканалу», які знаходяться в кінці вулиці Лесі Українки.



Пішоходам, коли автомашини розминаються, «хоч на паркан вилазь», а під нашими брамами, де машини затримуються, — сморід від вихлопних газів.



Крім того, щоранку вся вулиця щедро полита цементним розчином, який гублять самоскиди, котрі возять його на будови. Потім цілий день здіймаються хмари цементного пилу. На звернення жителів до керівництва ТзОВ «Західрембудсервіс», щоб вони користувалися об’їзною дорогою, нам відповіли: «То перегородіть собі дорогу».



Просимо встановити якісь обмежуючі знаки або споруди, щоб дати можливість пішоходам, безпечно пересуватись зменшити загазованість на наших подвір`ях, а також відремонтувати пошкоджене асфальтове покриття.


Мешканці вулиці Лесі Українки:


Цимборський Я.І.,


Тимошко О.С.,


Зінько М.В.


Павлосюк В.П.


Винник М.Т. Чугаєвський Й.А.


Фіц В.Й.


Мельничук В.М.


Опубліковано в газеті Голос з-над Бугу №42 14 червня 2005 року



^

Газета
"Голос з-над Бугу"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
00:00, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567