** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::14.02.2020

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    14 лютий 2020 року

Пошук в новинах   

суспільство

Пріоритети роботи місцевої прокуратури.

За період 2019 року завдяки ефективній роботі місцевої прокуратури активізовано роботу щодо виявлення кримінальних правопорушень в бюджетній сфері, за результатами чого до суду скеровано 4 кримінальні провадження вказаної категорії.
Зокрема, завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт про обвинувачення службової особи у привласненні понад ста тисяч гривень бюджетних коштів, виділених на здійснення робіт з будівництва вуличного освітлення в населених пунктах Сокальського району, а також щодо видачі завідомо неправдивого офіційного документа, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.191, ч.1 ст. 366 КК України.
Також, відносно працівника, який здійснював технічний нагляд за виконанням вказаних робіт, до суду скеровано обвинувальний акт за ч.1 ст. 367 КК України (службова недбалість).
Окрім цього, прокурорами до суду скеровано обвинувальний акт відносно 3 осіб за фактом складання та використання службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів і заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.366, ч.2 ст. 28 - ч.1 ст. 366, ч.4 ст. 358, ч.ч.2,3 ст.191КК України.
Йдеться про здійснення капітального ремонту покрівлі даху одного з навчальних закладів району, внесення завідомо неправдивих відомостей щодо обсягів виконаних робіт в офіційні документи - Акту форми КБ-2в приймання виконаних будівельних робіт, внаслідок чого 45-річний керівник підрядної організації заволодів бюджетними коштами в сумі понад 30 тис. грн., що підтверджується висновком відповідної судової експертизи.
В подальшому, діючи за попередньою змовою в групі з місцевими
мешканцями та керівником комунальної установи Сокальської районної ради, з метою заволодіння бюджетними коштами, в травні 2019 року склали завідомо неправдиві офіційні документи щодо необхідності виконання будівельних робіт, потреби в яких не було, що стало підставою укладення договору підряду.
Не виконуючи жодних будівельних робіт з моменту укладення зазначеного договору, керівники підрядної організації та комунальної установи, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи за попередньою змовою, склали завідомо неправдиві офіційні документи щодо виконання таких робіт, як наслідок заволоділи бюджетними коштами в сумі понад 80 тис. грн.
Окрім цього, до суду скеровано обвинувальний акт відносно керівника одного із дошкільних навчальних закладів м.Сокаль, за фактом вчинення шахрайських дій та заволодіння бюджетними коштами в сумі понад 20 тис. грн.
Також, місцевою прокуратурою посилено роботу у сфері запобігання та протидії корупції.
Так, минулоріч задокументовано факт дачі працівнику правоохоронного органу неправомірної вигоди в сумі близько 3 тис. грн. за непритягення до адміністративної відповідальності за фактом порушення правил дорожнього руху. За результатами досудового розслідування обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.1 ст. 369 КК України скеровано до суду, за результатами розгляду якого правопорушника притягнуто до кримінальної відповідальності.
Окрім цього, місцевою прокуратурою за аналогічним фактом до суду
скеровано обвинувальний акт у провадженні за фактом дачі працівнику прикордонної служби «Павловичі» неправомірної вигоди в сумі 100 доларів США.
Також, завдяки вжитими координаційними заходами та ефективного процесуального керівництва прокурорів Сокальського відділу місцевої прокуратури, в суд скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні про обвинувачення 60-річного жителя Сокальського району у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.246 КК України, за фактом незаконної порубки дерев на територіях природно-заповідного фонду.
Пріоритетами діяльності місцевої прокуратури в поточному році залишатимуться боротьба з корупцією, виявлення та документування злочинів щодо розкрадання бюджетних коштів та незаконних порубок лісу.

Виконуючий обов’язки керівника
Червоноградської місцевої прокуратури                    Я. Гарасимчук

^

дописувач_
.

кримінал

За процесуального керівництва Червоноградської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування стосовно місцевого мешканця, котрий підозрювався у скоєні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).
Досудовим розслідуванням встановлено, що в кінці грудня минулого року 52- річний житель Сокальського району з метою безперешкодного переміщення товарів через митний кордон України та ухилення від сплати митних платежів за цей товар, умисно надав головному державному інспектору митного поста «Рава-Руська» Галицької митниці неправомірну вигоду в розмірі 100 доларів США. Від отримання грошових коштів інспектор відмовився, задокументував неправомірні дії порушника та повідомив правоохоронні органи.

13.02.2020 обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до Жовківського районного суду для розгляду по суті
Довідково: санкція ч.1 ст.369 КК України передбачає покарання до 4 років позбавлення волі.

Виконувач обов’язків керівника
Червоноградської місцевої прокуратури Я. Гарасимчук

^

дописувач_
.

події

- БУТИ ЧИ НЕ БУТИ. Сілецькій об’єднаній територіальній громаді.
- ПРОЗОРІ ДЕПУТАТИ. Наскільки ж публічні наші обранців.
- НАША ЕКОЛОГІЯ. Гострі питання довкілля Сокальщини
- ЛЮДСЬКИЙ РЕСУРС. Які демографічні перспективи нашого надбузького краю.

^

uit24
Українські Інтерактивні Технології

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
15:50, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567