** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::14.11.2019

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    14 листопад 2019 року

Пошук в новинах   

суспільство

Шахта «Відродження» виконала річний план

Шахта «Відродження» виконала річний план

Колектив гірників шахти «Відродження» відрапортував: 13 листопада достроково виконано річний план з видобутку вугілля – 190 тисяч тонн. Фактичний середньодобовий видобуток по шахті склав 706 т/добу. Середньомісячна продуктивність праці гірника очисного вибою – 139 цілих 2 десяті т/міс. Шахтарів дільниці з видобутку вугілля (начальник Віталій Смуляк, бригадир Михайло Козакевич), які після четвертої зміни вийшли з кліті з символічною брилою, привітали із трудовими здобутками заступник генерального директора з виробничих питань-директор дирекції з виробництва ДП «Львіввугілля» Микола Пиріг, заступник технічного директора держпідприємства Сергій Руденко, директор шахти Павло Овчінніков та працівники копальні. У вітальній адресі т.в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Олег Акімов побажав гірникам міцного здоров’я, миру та злагоди і подальших успіхів у роботі. Прес-служба ДП «Львіввугілля» повідомляє, очікується, що завдяки високій продуктивності праці до календарного Нового року з надр «Відродження» буде видобуто ще понад 30 тис. тонн вугілля. Під час урочистих зборів у загальній технарядній до вітань долучився голова Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України Олег Турчин. Кращим працівникам шахти вручено грамоти та подяки від Львівської облдержадміністрації, Червоноградської міської ради, Сокальської райдержадміністрації, ДП «Львіввугілля».

^

радіо Сокаль

служба інформації
ТРК "Сокаль"

Інклюзивно-ресурсний центр

Міжвідомчий обласний семінар з питань діяльності логопедичної служби
Міжвідомчий обласний семінар з питань діяльності логопедичної служби

На базі КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Сокальської райради відбувся Міжвідомчий обласний семінар з питань діяльності логопедичної служби

14 листопада 2019р. на базі КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Сокальської райради відбувся Міжвідомчий обласний семінар з питань діяльності логопедичної служби на тему «Сучасні форми і методи роботи вчителів-логопедів, спеціалістів міжвідомчих установ з подолання мовленнєвих порушень у дітей з особливими освітніми потребами».
У своє професійне свято понад 30 логопедів з Львівської області зустрілись у Сокалі, щоб поділитись досвідом один з одними. Розпочався захід із привітання від вихованці логопедичної групи закладу дошкільної освіти м.Сокаля №5 "Сонечко". Після цього, директор ІРЦ Ганна Фенчин  привітала з професійним святом присутніх у залі логопедів та представила гостей, запрошених на захід: голову СРР Миколу Паська, головного спеціаліста департаменту освіти і науки Львівської ОДА Марію Васюник, завідувача Сокальським районним методичним кабінетом Галину Гібляк, директора ЦОЗУ Миколу Мисака, директора загальноосвітньї школи І-ІІІ ст №4 Наталію Драган, лікаря дитячого психіатра Галину Святченко та лікаря дитячого невролога Вікторію Надяк, а також директори та фахівці інклюзивно-ресурсних центрів Львівської області, вчителі-логопеди НРЦ «Мрія», НРЦ святого Миколая, НРЦ «Довіра», ЛСШ «Марії Покрови» м.Львова.
Після офіційної частини із привітаннями перейшли безпосередньо до роботи семінару.  На початку директор ІРЦ Ганна Фенчин ознайомила колег із роботою Сокальського ІРЦ.
На сьогодні ІРЦ відвідує 50 дітей (окрім діток з легкими порушеннями мовлення), всього корекційну допомогу вчителів-логопедів ІРЦ отримують 116 дітей, практичного психолога – 19 дітей (12 з емоційно-вольовими порушеннями), вчителя-дефектолога – 21 дитина, вчителя-логопеда- 30 дітей з вадами мовлення + 64 дитини в закладах освіти.
А далі в рамках роботи семінару відбувся міжвідомчий круглий стіл на тему: «Сучасні форми і методи роботи вчителів-логопедів, спеціалістів установ з подолання мовленнєвих порушень у дітей з особливими освітніми потребами», модератором якого була Марія Васюник. Практичним досвідом роботи з дітьми дошкільного віку, які відвідують логопедичні групи з порушеннями мовлення, поділилась вчитель-логопед ЗДО №5 м.Сокаля Мирослава Бурбіцька. В рамках її відеопрезентації було показано роботу вчителів-логопедів: ЗДО №8 Наталії Баран, ЗДО №9 Катерини Газдович, а також вчителя-дефектолога ЗДО №5 Марії Пишко.
На завершення семінару практичним психологом ІРЦ Оксаною Джурій було проведено мінітренінг «Психологічні особливості готовності вчителя-логопеда до роботи з дітьми з особливими потребами", мета якого була -запобігання емоційному вигоранню вчителів-логопедів та пошук методів підвищення стресостійкості та подолання емоційно-негативних ситуацій.
Даний семінар дозволив обмінятись досвідом та позитивними емоціями  учасникам.
 На завершення була проведена екскурсія в ресурсну кімнату та інклюзивні класи в Сокальську ЗШ І-ІІІст. №4.

Міжвідомчий обласний семінар з питань діяльності логопедичної служби
Міжвідомчий обласний семінар з питань діяльності логопедичної служби
Міжвідомчий обласний семінар з питань діяльності логопедичної служби
Міжвідомчий обласний семінар з питань діяльності логопедичної служби
Міжвідомчий обласний семінар з питань діяльності логопедичної служби
Міжвідомчий обласний семінар з питань діяльності логопедичної служби

^

Юлія Сорочук
_

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
10:39, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567