** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::15.02.2016

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    15 лютий 2016 року

Пошук в новинах   

суспільство

День з історії Надбужжя, який змінив долю тисяч українських родин.
День з історії Надбужжя, який змінив долю тисяч українських родин.

День з історії Надбужжя, який змінив долю тисяч українських родин.

15 лютого 1951 року Москва і Варшава підписали договір про обмін ділянками державних територій.

65 років тому за рішенням урядів Польщі та СРСР 50 тисяч українців і поляків втратили рідну землю - а на місці їхніх сіл, що відійшли Польщі, побудували гігантське штучне море в Бескидах.

Повоєнний обмін територіями ініціював уряд Польщі 1950 року, коли звернувся до керівництва СРСР із пропозицією такого обміну "в інтересах народного господарства" двох країн.

Польська Республіка поступилася СРСР на засадах взаємного обміну ділянкою державної території гмін Кристинопіль(нині Червоноград), Белз, Хоробрів та Угнів у Люблінському воєводстві, де були значні поклади кам`яного вугілля і зручне для СРСР залізничне сполучення Сокаль-Белз- Рава-Руська.

http://www.istpravda.com.ua/articles/2011/08/20/53053/

Фонд Надбужжя

^

дописувач_
.

суспільство

У 2016 році буде закуплено житло для 3 дітей, позбавлених батьківського піклування
У 2016 році буде закуплено житло для 3 дітей, позбавлених батьківського піклування

У 2016 році буде закуплено житло для 3 дітей, позбавлених батьківського піклування

15 лютого голова Сокальської райдержадміністрації Олег Пелих взяв участь у спілкуванні голови облдержадміністрації О.М. Синютки з головами райдержадміністрацій та міськими головами міст обласного значення у режимі Skype-конференції. Розглядалися наступні питання: щодо розроблення та прийняття у 2016 році місцевих і районних програм забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, у Львівській області; про організацію та проведення планових вирубок лісу. На сьогоднішній день статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в районі має 121 дитина. 8 з них володіють житлом нам праві власності, 102 – на праві користування, 11 – не мають житла (7 перебувають на квартирному обліку, 4 будуть поставлені на облік після досягнення 16 років). Сесією районної ради затверджена Програма забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, у Сокальському районі. В рамках цієї програми, за кошти районного та обласного бюджетів, цього року планується закупити житло 2 дітям, позбавленим батьківського піклування, та 1 особі з їх числа.

^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

Керівники польції Львівщини Дмитро загарія провів прийом громадян в Сокалі
Керівники польції Львівщини Дмитро загарія провів прийом громадян в Сокалі

Керівники польції Львівщини Дмитро Загарія провів прийом громадян в Сокалі

12 лютого, в Сокальському відділенні поліції здійснював особистий прийом громадян очільник поліції Львівщини Дмитро Загарія.

Бажання поділитися своїми проблемами та отримати допомогу у їх вирішенні виявили семеро мешканців району. Громадяни зверталися із особистими проблемами, які виникають у повсякденному житті, стосовно розслідування кримінальних проваджень працівниками слідчого відділення Сокальського відділення поліції. Кожному з відвідувачів було надано кваліфіковану обґрунтовану відповідь, запропоновано альтернативні варіанти вирішення питань.

Полковник поліції Дмитро Загарія запевнив присутніх на прийомі громадян, що жодне звернення він не залишить поза увагою.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

На Сокальщині урочисто вшанували воїнів - афганців
На Сокальщині урочисто вшанували воїнів - афганців

На Сокальщині урочисто вшанували воїнів - афганців

15 лютого Україна урочисто вшановує День пам’яті загиблих воїнів-афганців та день виводу військ з Афганістану. З цієї нагоди в районному Народному домі Сокаля відбулися урочистості. Вони розпочались хвилиною мовчання, вшануванням пам’яті земляків, які загинули в Афганістані.

 Згідно з указом Глави Держави №765 від. 10.10 2014 р. воїнів – афганців нагороджено  Пам`ятною  медаллю "25-річчя виведення військ із Афганістану". Відзнаку Президента України присутнім ветеранам вручили голова Сокальської райдержадміністрації Олег Пелих та голова районної ради Микола Пасько. Очільники району також привітали присутніх воїнів – афганців і побажали їм міцного здоров”я, добра та мирного неба над головою. 

З концертними номерами перед присутніми виступили учасники художньої самодіяльності районного Народного дому.

В українському суспільстві звання афганець є символом справжніх чоловіків, мужності, відданості. Зараз значення афганців переоцінюється у зв`язку з подіями на сході країни. Чимало бійців є найяскравішими, найефективнішими і найдосвідченішими командирами підрозділів, які вже майже два роки захищають Україну у зоні АТО.

За даними військового комісара Сокальського районного військового комісаріату загалом в нашому районі на обліку є 113 афганців та 61 солдат – який воював в других країнах. У афганській війні загинуло 5 наших земляків, 7 воїнів-афганців з Сокальщини зараз захищають Батьківщину на Сході.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

кримінал

Візова шахрайка обдурила понад 30 громадян з Сокальського району і Червонограда
Візова шахрайка обдурила понад 30 громадян з Сокальського району і Червонограда

Візова шахрайка обдурила понад 30 громадян з Сокальського району і Червонограда

Мешканці Сокальського району та сусіднього Червонограда стали жертвами 23 річною шахрайки, яка обіцяла допомогти у виготовленні віз до Польщі із подальшим працевлаштуванням та навчанням. Про це передає відділ комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

Як встановили правоохоронці, у період з кінця 2014 року до листопада 2015 року жертвами шахрайки стали 27 громадян. Жінка отримувала від громадян документи та гроші як завдаток за сприяння у виготовленні візи до Республіки Польща з подальшим працевлаштуванням та навчанням у країнах Євросоюзу. У результаті віз громадяни не отримали, а повернути гроші не змогли. Всього було задокументувано 31 факт шахрайства, до яких причетна зловмисниця.

Жінці оголошено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.190(шахрайство вчинене повторно) та ч.3 ст.357 (незаконне заволодіння будь-яким способом паспортом або іншим важливим особистим документом) КК України.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

спорт

 Вадим Книш  призер Відкритого міського туру
Вадим Книш призер Відкритого міського туру "Патріот"

Змагання з карате-до

14 лютого у ЧНВК школа №3 пройшов Відкритий міський тур "Патріот", який проходив під гаслом "Герої не вмирають!". Метою заходу є прищеплення звички до культури поведінки та взаємоповаги; вшанування пам`яті загиблих та живих борців за волю України; популяризація карате-до; підвищення майстерності спортсменів і суддів та пропаганда здорового способу життя, моральної і духовної чистоти.

Організаторами змагань виступили федерація КШЧС, Червоноградська ліга Єдиноборств, клуб "ДЗІОН".

Змагання проходили за наступними категоріями: Ката WKF (до 8 р., 8-9 р., 10-11 р.,12-14р.), куміте шиай-гохон (10-11 р., 12-13 р.), куміте WKF (до 8 р., 8-9 р., 10-11 р., 12 -14 р.), ірігумі (до 7 р., 7-8 р., 9-10 р.)

Призерів і переможців нагородили медалями і дипломами ФКШЧС.

Відмінні результати показали учасники з Сокаля. Це Влад Мартинюк - 3 перших місця, Максим Мартинюк - 3 перших місця, Матвій Сич - 3 перших і 1 друге місця, Данило Сич - 2 перших місця, Вадим Книш - 2 перших і 1 третє місця, Влад Шевчук - 2 перших місця.

^

Галина Криштоф
дописувач

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
13:32, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567