** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::15.03.2006

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    15 березень 2006 року

Пошук в новинах   

політика

Шановний пане Президенте!

Сокальська районна організація Громадянської партії “Пора” вкрай стурбована ситуацією, що склалась у Сокальському районі Львівської області. Починаючи від призначення і по сьогодні представники місцевої районної влади через власну безсилість чи особисті інтереси ведуть політику подвійних стандартів, перешкоджання розвитку бізнесу, політику втручання в діяльність ЗМІ та громадських організацій, і, що найгірше, політику замовчування про екологічну ситуацію, яка на сьогодні склалась в районі.

До активістів партійного осередку звертаються представники бізнесу - будівельники, виробники будматеріалів, перевізники - із скаргами про перешкоджання ведення підприємницької діяльності, суб’єктивне ставлення до учасників тендерів (як на перевезення по району, так і на проведення будівельних робіт в Сокалі, Белзі, інших населених пунктах Сокальщини), зведення рахунків із конкурентами по бізнесу окремими посадовцями, ведення ними політики подвійних стандартів, та навіть про використання службового становища, корупцію.

На круглому столі в Сокальській РДА 24 лютого підприємці висловили свої зауваження і навіть звинувачення заступнику голови адміністрації Володимиру Слободяна. Проте, керівництво назвало ці випади дискредитацією та політичним замовленням окремих політичних сил. “Пора”, ознайомившись із документами, які представили підприємці, виступила на захист підприємців і організувала акцію “Пора поважати підприємців”. В акції, початок якої збігся з проведенням останньої сесії Сокальської районної ради 23 лютого 2006 р., взяли участь перевізники, керівники малих підприємств та громадськість. На сесії було виголошене звернення текст якого подається в додатку 1. Вимоги, які були висловлені в звернені, стосувались відставки заступника голови РДА В.І.Слободяна.

В цьому ж зверненні висловлена також стурбованість діями ще одного заступника голови адміністрації – Марії Христинич, депутата Львівської обласної ради, яка вже 15 років перебуває на Сокальщині на всеможливих посадах, і не позбувшись пострадянських методів впливу, втручається в творчий процес ТРК “Сокаль”. Цей посадовець фактично керує районом і є його “сірим кардиналом”. Доводимо до відома, що на цій жеж сесії районної ради 23 лютого було виголошено також звернення трудового колективу районного Комунального підприємства Телерадіокомпанія “Сокаль” до депутатів (Повний текст звернення подаємо в додатку 2). В ньому колектив висловив занепокоєння ситуацією навколо діяльності ТРК. Намаганням заступника голови Сокальської РДА Марії Христинич втрутитись в редакційну політику, творчий процес цього ЗМІ та тиск на його керівника та працівників. Тим самим вона порушує ряд статей основного Закону України – Конституції – та Закону України “Про телебачення і радіомовлення”.

Відтак, “Пора” виступила з вимогами відставки заступників голови Сокальської РДА В.І.Слободяна, М.І.Христинич як фігурантів порушень закону, зокрема основного - Конституції України. Також – перегляду доцільності перебування на займаних посадах голови РДА О.М.Солодяка та його І-го заступника О.О.Кінаха як осіб, котрі не впливають на хід подій в районі, а відтак потурають зловживанням вищезгаданих посадовців.

Нажаль усі звернення залишились без уваги керівництва району. Відтак, “Пора” оголосила про безстрокове пікетування Сокальської районної державної адміністрації. Найближчим часом можливий перехід до більш жорстких заходів – встановлення декількох наметів навпроти РДА і перебуванням в них представників бізнесу, перевізників, громади та партії “Пора” – задля виконання наших вимог.

Шановний, Вікторе Андрійовичу! Наприкінці лютого за некваліфікованих дій нашого районного керівництва було спущено воду з водосховища на річці Західний Буг в районі с.Скоморохи (Сокальського району). Цим завдано шкоди фауні та флорі не лише в цьому районі, але й вище по течії. Оголилися береги, в окремих місцях падіння рівня води сягає 2,5-3 метра, загинуло десятки, а то й сотні тон риби. За попередніми оцінками, про це пишуть обласні газети, шкода завдана природі та Державі складає мільйони гривень. Та це лише початок масштабних екологічних проблем. З приходом тепла крига розтопиться, почне розкладатись риба, водяні тварини, які проживали на берегах – а це сморід, інфекції, комарі тощо. Відтак, все це попливе в бік Білорусі та Польщі. На берегах та заплавах річки З.Буг гніздились рідкісні види птахів, були помічені чорні лебеді, чаплі тощо. Тепер це все на наших теренах під загрозою зникнення. Ми розцінюємо ситуацію, що склалась як екологічну катастрофу, інформацію про яку влада замовчує. Жодної офіційної версії цьому дано не було.

Просимо Вас, шановний пане Президенте, втрутитись в ситуацію, що склалась в Сокальському районі. Направити в наш район відповідні комісії для перевірки усіх вищевикладених питань.

З повагою, Сокальська районна організація Громадянської партії “Пора”

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

культура

 

Подвійний успіх юного сокальчанина

 

15 березня, у м. Києві, в Національному театрі опери та балету великим святковим гала концертом переможців завершився п’ятий Всеукраїнський Міжнаціональний фестиваль мистецтв «Українська родина - 2006 ».

 

В ньому приймав участь і наш сокальчанин Павло Осос.

 

Він виступив у двох номінаціях - словесний жанр та вокал і здобув впевнену перемогу.

 

У словесному жанрі він став лауреатом 1 премії і виконав власні твори: байку «Про Солов’я», гумореску «На Великдень із Європи», оду «Древній Львів», вірш «Лілеї».

 

Він представляв Сокальський БУТ, де займається в поетичній студії «Зернинка» (керівник Тетяна Конарська)

 

У вокальному жанрі Павло став лауреатом 3 премії. Він виконав 2 твори: пісню Карася з опери С.Гулака-Артемовського «Запорожець за Дунаєм» і пісню «Любімо Україну» слова і музику до якої написала відомий сокальський композитор Ольга Пенюк, яка підготувала його на конкурс.

 

Аранжування пісні «Любімо Україну» зробив Ігор Шибанов, звукорежисер Ярослав Недін (м.Київ).

 

На гала концерті Павло виконував оду «Древній Львів» та пісню «Любімо Україну», яку з великим успіхом сприйняла публіка.

 

Урочисте нагородження юних талантів проводив мер м.Київа Олександр Омельченко.

 

Майстерно і професійно провела програму гала концерту заслужена артистка України Лариса Недін.

 

Павла Ососа на весняних канікулах запрошено на інтерв’ю на Національне українське радіо в м. Київ.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

кримінал

Невідомий зловмисник вельми негречним способом намагався заволодіти коштовними речами 43-річної сокальчанки. Пробравшись у її квартиру, грабіжник спочатку застосував балончик із сльозоточивим газом, потім ударом кулака в голову повалив її на підлогу, та став душити жінку, здираючи її золотий кульчик та золотий перстень.

Потерпіла цілих чотири дні збиралася з духом, аби написати заяву до райвідділу міліції. За злочин правоохоронцями затримано 28-річного раніше судимого мешканця Сокаля, повідомляє ЦГЗ УМВСУ у Львівській області.

служба інформації ТРК “Сокаль”

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
10:01, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567