** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::15.05.2006

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    15 травень 2006 року

Пошук в новинах   

влада

Круглий стіл за участю депутатів міської ради, міського та районного керівництва, директорів і представників комунальних служб, громадських організацій відбувся в понеділок в Сокалі. Він проходив у районному центрі зайнятості, його тема - “Тарифи на комунальні платежі у нашому місті: проблеми та шляхи їх вирішення”.

Цей захід проходив в рамках проекту нашого міста “Добробут кожної людини – запорука демократії”, що втілюється на теренах Сокаля коаліцією громадських організацій в межах великої програми “Демократизація України: програма малих проектів”, за фінансової підтримки DFID – Міністерства з міжнародного розвитку Великої Британії.

Керівник проекту Мар’яна Яремчук ознайомила присутніх з метою круглого столу, відтак було заслухано керівників та представників підприємств міста, їх аргументи на користь підняття тарифів. Виступи комунальників жваво обговорювались, вимальовувались можливі варіанти подолання кризових ситуацій на підприємствах без підняття цін на послуги. Учасники заходу висловились на користь певних змін в законодавстві, пропозиції по яких потрібно направляти до Верховної Ради України. Це в компетенції міської ради, 5 депутатів з якої з майже двох десятків запрошених, взяли участь в роботі круглого столу.

В ході засідання присутні також обговорили роботу міської влади та комунальників по виконанню узагальнених пропозицій громадських слухань “Житлово-комунальні проблеми міста Сокаль і шляхи їх вирішення”, які проходили в нашому місті 9 лютого. В підсумку учасники розглянули пропозиції з подальшої співпраці НУО, керівництва комунальних підприємств та влади міста. Серед них проведення громадських слухань, організація звіту міського голови Сокаля перед громадою та зустрічей комунальників з мешканцями нашого міста. Один із заходів, швидше за все відбудеться вже на початку червня.

служба інформації ТРК “Сокаль”

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

влада

Кадрові ротації голів РДА Львівщини відбудуться найближчим часом. Однак голова Львівської ОДА Петро Олійник ще не готовий назвати усіх нових кандидатів на посади голів РДА області. Про це він заявив 15 травня під час прес-конференції у Львові. "Я зробив подання у Сокалі на заступника голови РДА Олексія Кінаха. Щодо нових голів РДА Перемишлян та Радехова я наразі беру тайм-аут, не хочу знову помилитися", – зазначив голова Львівської ОДА Петро Олійник.

"Голову Самбірської РДА Василя Паховчишина буде звільнено, це однозначно, його крісло віддадуть іншому бютівцю, кому саме наразі не хочу говорити", – заявив Петро Олійник, який також відмовився прокоментувати, чи може очолити цей район відомий самбірський підприємець Іван Білак.

служба інформації ТРК “Сокаль”

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

культура

Фестиваль дитячої творчості "Мамині зіроньки"


12-13 травня в м.Сокалі проводився 12 міжрегіональний фестиваль дитячої творчості "Мамині зіроньки -- 2006".


На фестиваль приїхало 36 учасників, які виступили в трьох вікових категоріях (молодша, середня і старша групи).

Учасники фестивалю представляли різні міста і регіони України. Виступали представники Волинської області (м.Нововолинськ, м.Володимир-Волинський, м.Маневичі), Львівської області (м.Червоноград,м.Рава-Руська, м.Белз, м.Великі Мости, м.Сокаль), Луганської області (м.Старобільськ).

Переможцями фестивалю стали:


Гран Прі -- Семенюк Юлія, м.Маневичі (викладач О.Сенютін)

Молодша група:


1місце -- Яник Теодор, м. Сокаль(викладач О.Капелусь)


1 місце -- Лис Клавдія, м. Белз (викладач Л.Плахтина)


2 місце --Бевз Олена, м.Червоноград (викладач Н. Зіньків)


3 місце -- Калашнюк Марія, м. Володимир-Волинський (викладач Г.Тюрікова)



Середня група:


1 місце -- Фарина Уляна, м. Рава-Руська (викладач Г.Мороз)


2 місце -- Руднєва Марина, м. Старобільськ (викладач О.Черевата)


2 місце -- Мигаль Орися, м. Сокаль (викладачі Т.Гнатюк,О.Капелусь)


2 місце -- Андрійчук Богдан, м.Сокаль (викладач О.Шевчук)


3 місце -- Вербинець Назарій, м. Великі Мости (викладач Р.БІлецький)

Старша група:


1 місце - Клець Оксана, м. Маневичі (викладач О.Сенютін)


2 місце - Натарова Христина , м. Червоноград (викладач Н.Зіньків)


3 місце - Харук Вікторія, м.Володимир-Волинський (Ж.Орендовська)

Головою журі фестивалю була Заслужена артистка України, професор Львівської музичної академії ім. М. Лисенка Володимира Чайка.

На фестивалі прозвучало багато авторських пісень композиторів Ольги Пенюк (м.Сокаль), Олександра Сенютіна ( м. Маневичі), Василя Костючка (м. Локачі) та Наталії Зіньків (м. Червоноград).

!4 травня в кінотеатрі "Мир відбулося нагородження лауреатів і дипломантів фестивалю "Мамині зіроньики -- 2006" та заключний святковий гала-концерт .

^

дописувач
-

культура

60-річчя з дня примусового виселення мешканців села Городиловичі та його спалення військами НКВС було відзначено поминальними заходами у неділю 14 травня. На місці, де колись розташовувалось село відбулося Богослужіння, за участю священиків парафій сусідніх сіл.

До участі в заходах були запрошені хори Народного дому села Ульвівок, Сокальської станиці УПА «Повстанець» та ансамбль Союзу українок «Берегиня». Колишні мешканці Городилович згадували той далекий сумний травень 1946 року, виступали представники КУНу та НРУ. Відбулася служба Божа, відтак був посвячений дзвін, який в радянські часи вдалося сховати місцевим мешканцям. Це дзвін з дзвінниці знищеного місцевого храму Богородиці, його встановили декількома днями раніше.

Біля каплички відбувся невеличкий концерт, участь в якому, окрім згаданих творчих колективів Сокальщини, взяли гості з міста Старобільськ (Луганської області). Прозвучала “Молитва за Матір”, відтак повстанські та народні пісні. На заході побували також представники влади – І-й заступник голови РДА Олексій Кінах, міський голова Сокаля Петро Савчук, керівник районної міліції Богдан Кіщук, корні якого також є на землі Городиловичів, зустрічав присутніх Телязький сільский голова Ярослав Кравченко. Культурна програма була продовжена прогулянками місцевими стежками, спогадами представників громад про квітуче колись село Городиловичі.

Як розповіли місцеві мешканці, в 90-х роках на місці спаленої церкви силами громади, за сприяння КУН, було побудовано капличку, відновлено могилу Січових стрільців, а також встановлено пам’ятник начальникові штабу УПА-Південь Василю Процюку (псевдо «Кропива») та меморіал повстанцям УПА, які загинули на цій території. 1996 року на місці випаленого села побудували невеличкий меморіальний комплекс, де встановлено 67 хрестів. Вони символізують знищені села Холмщини та Сокальщини.

Радіо “Сокаль” готує тематичну програму, присвячену трагічним подіям 40-х років минулого століття. Подробиці жортскої політики совєтської власті на Західній Україні в програмі “Городиловичі – недоспівана пісня” слухайте на 101ФМ та в передачах радіо “Сокаль” на 1 каналі проводового радіо.


служба інформації ТРК “Сокаль”

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

спорт

20-21 травня в Сокалі будуть проходити півфінальні ігри Всеукраїнської вищої аматорської ліги з волейболу. 20 травня в спорзалі ДЮСШ “Соколяни” о 14 годині розпочнеться гра між командами “Укртелеком” (Житомир) – “Омега” (Львів), о 16:00 гратимуть “Бирзула” (м.Котовськ) – “Сокіл-Газовик” (Сокаль). 21 травня о 12 розпочнеться зустріч команд “Берзула” (Котовськ) – “Омега” (Львів), о 14-й – “Укртелеком” (Житомир) - “Сокіл-Газовик” (Сокаль).


служба інформації ТРК “Сокаль”

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
15:53, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567