** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::15.05.2015

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    15 травень 2015 року

Пошук в новинах   

влада

15 травня у Львівській облдержадміністрації відбулися заслуховування проектів перспективних планів формування спроможних територіальних громад представлених райдержадміністраціями. Від Сокальської РДА у заслуховуваннях взяв участь голова райдержадміністрації Олег Кожушко разом з представниками робочої групи з питань розробки перспективного плану формування спроможних територіальних громад.

^

РДА
Сокальська РДА

економіка

Львівським шахтарям пообіцяли 2 млн грн на зарплати14 травня у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України відбулися перемовини щодо вирішення ситуації, яка склалася на ПАТ «Львівська вугільна компанія». Голова первинного осередку НПГУ ПАТ «Львівська вугільна компанія» Ольги Шкоропад розповіла про останні домовленості.

«Спочатку передбачалося, що їх порівну розділять на погашення заборгованостей із зарплати та за електроенергію, – розповідає Ольга Шкоропад. – Але наша профспілка виступила за те, щоб усі 2 млн грн. виплатити людям, аби хоч трохи зняти напругу в колективі. Перший заступник міністра Ігор Мартиненков домовився з енергетиками про те, щоб вони не відключали фабрику від електропостачання, тому 2 млн грн, які мають надійти на рахунки підприємства, підуть на погашення заборгованості із зарплати. Хоча це – крихти, бо загальна заборгованість із зарплат (разом з нарахуваннями) на збагачувальній фабриці уже сягає майже 20 млн грн та й борг перед енергетиками теж зростає. На жаль, у ході перемовин так і не вдалося кардинально вирішити питання стабільної роботи ПАТ «Львівська вугільна компанія». Та невідомо чи будуть виконані й усі протокольні доручення, тому ми вирішили зібратися у Сокальській райдержадміністрації не зараз, а ближче до кінця місяця. Послухаємо високопосадовців, а тоді ухвалюватимемо рішення про свої подальші дії».

Нагадаємо, що приводу постійної заборгованості із зарплати та складного фінансового становищаПАТ “Львівська вугільна компанія” його трудовий колектив не раз звертався до представників влади різних рівнів, починаючи від районних і закінчуючи Президентом України, та влаштовував акції протесту у Червонограді, Сокалі, Львові та Києві, але ситуація так і не покращилася.

Як повідомила голова первинного осередку НПГУ ПАТ “Львівська вугільна компанія” Ольга Шкоропад, заборгованість із заробітної плати на 1 травня цього року складає майже 11 млн грн (без нарахувань).

Профспілкова лідерка ПАТ “Львівська вугільна компанія” розповіла, що через несплату за електроенергію підприємству постійно відключають електроживлення і воно зазнає великих збитків. Та це нікого не цікавить, хоча й мало б, адже на підприємстві працює понад 800 осіб.

^

Газета
"Голос з-над Бугу"

освіта

В Сокальській гімназії пройшов конкурс "Історія та сучасність Європи"

14 травня у приміщенні Сокальської гімназії імені Олега Романіва відбувся фінал районного конкурсу для учнів молодшої вікової категорії на тему: «Історія та сучасність Європи». Цей конкурс відбувся також під егідою «Молодої Просвіти» Сокальщини, повідомив голова оргкомітету змагання на Кубок «Молодої Просвіти» Сокальщини, керівник гуртків – методист  Сокальського БДЮТ Олег Черешневський.

Перше місце у цьому районному конкурсі вибороли три команди: Сокальської гімназії імені Олега Романіва, Сокальської СШ І – ІІІ ступенів  № 3 і Великомостівського НВК "ЗШ І-ІІІ ст ліцей". Друге місце поділили теж три команди з Тартаківської та Жвирківської шкіл  і Сокальського НВК «ЗШ І – ІІІ ст. № 4 – ліцей». Третє місце зайняли також три команди: з Поториці, Сокальської школи № 5 і Сокальського НВК «ЗШ І – ІІІ ст. № 2 – ліцей».

У індивідуальному заліку фінального турніру перше місце виборов Ярослав Шукатка, друге - Станіслав Новосад, Ірина Дідик, а третє – поділили Андріан Хміль і Вікторія Марчук. В чемпіонаті районного конкурсу «Історія та сучасність Європи» серед учнів молодшої вікової категорії перемогли Марта Скалецька Наталія Хмарук. Друге місце зайняла Дарина Гнатюк, а третє – Ірина Дідик.

^

ТРК "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

В Сокальському районі на 4 мільйони гривень збільшилась заборгованість із виплати зарплати, у порівнянні із початком квітня.

Станом на 1 травня заборгованість із виплати зарплати в Сокальському районі становила 29 мільйонів 8 тисяч 100 гривень. Проте впродовж першої половини травня завдяки частковим погашення даних боргів, особливо це стосується підприємств вугільної галузі, ця цифра вже зменшилась і становить 24 мільйони 128 тисяч 900 гривень, повідомила радіо «Сокаль» начальник відділу контролю управління соціального захисту населення СРДА Галина Бурчало.

За її даними, станом на 15 квітня заборгованість структурних підприємств ДП «Львіввугілля», які розміщені на теренах Сокальського району становить 9 млн. 581 тис. 400 грн. ПАТ «Львівська вугільна компанія» не виплатила своїм працівникам майже 11 мільйонів гривень. Підприємство – банкрут «Червоноградська автобаза» заборгувало 2 млн 649 тис 100 грн. Ще одним боржником в районі є ТзОВ «Престиж авто», де людям не виплатили зарплати на загальну суму 76 тисяч 200 гривень.

^

ТРК "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
16:48, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567