** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::15.06.2006

Мешканця міста Соснівка із тілесними ушкодженнями у вигляді проникаючої різано-колотої рани в область спини і грудної клітки доставили цими вихідними до центральної міської лікарні Червонограда. Про це повідомив центр громадських зв’язків МВСУ у Львівській області.

В ході оперативно-розшукових заходів було встановлено, що тілесні ушкодження йому наніс 22-річний соснівчанин.

служба інформації ТРК “Сокаль”

 

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

здоров'я

У неділю медики України відзначають професійне свято. В п`ятницю в Сокальській центральній районній лікарні з нагоди цього пройшли урочистості. В них взяли участь медичні працівники Сокальщини, керівництво міста і району, представники громадських організацій та ЗМІ. Напередодні в інтерв`ю радіо “Сокаль” головний лікар ЦРЛ Аркадій Каліщук розповів про розвиток галузі охорони здоров`я на Сокальщині.

Зокрема, нас цікавила ситуація з персоналом, адже завдяки їх високим професійним навичкам людям надходить допомога, а нерідко кваліфіковані медичні працівники рятують пацієнтам життя. За словами Аркадія Каліщука, в районі велика частка - понад 80% - лікарів з вищою та 1-ю атестаційною категорією, збільшилася кількість кваліфікованих медичних сестер, чого вдалося досягти додатковим навчанням на курсах. По усіх відділах, як зазначив головний лікар, є свої лідери, професіонали, на яких рівняються інші, що в будь-якому випадку зможуть надати фахову допомогу.

служба інформації ТРК “Сокаль”

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    15 червень 2006 року

Пошук в новинах   

влада

У четвер в Сокалі відбувся семінар для депутатів місцевих рад. Його провели тренери програми “Демократизація України: програма малих проектів” Володимир Старик та Галина Бахматова, яка також представляє КВУ. Тема заходу “Як залучити громаду до вирішення місцевих проблем”. В ході семінару були обговорені основні принципи місцевого самоврядування, зокрема, в сфері земельних відносин, бюджету тощо.

До участі були запрошені депутати різних рівнів – Сокальських міської і районної рад. Окрім цього, у четвер в Сокалі побував ще один тренер програми - Михайло Бардин з Вінниці. Він провів консультації на тему “Компакту”, тобто соціальної угоди, що в майбутньому планує підписати коаліція міського проекту “Добробут кожної людини – запорука демократії” з владою Сокаля. Участь в цьому заході взяли учасники проекту – представники громадських організацій, мас-медіа, які реалізують згаданий проект. Зокрема, в ході консультації учасники розробили загальні попередні положення суспільної угоди, зобов`язання сторін та очікування від її укладання.

Нагадаю, захід проходив у рамках проекту “Добробут кожної людини – запорука демократії”, який втілюється на теренах Сокаля в рамках програми “Демократизація України: програма малих проектів”, за фінансування DFID – Міністерства з міжнародного розвитку Великої Британії.

служба інформації ТРК “Сокаль”

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

освіта

Днями у селі Двірці відбулося відкриття навчально-виховного комплексу «Школи дитсадка». Урочистості розпочала директор закладу Любов Лех. Слова вітання висловила методист з дошкільного виховання Марія Тимощук. Вона не лише побажала багато теплих та хороших слів, а і передала школі-дитсадку святковий подарунок від районного відділу освіти – пральну машину. Батьки та вихованці висловили вдячність начальнику відділу освіти Роману Монастирському, який посприяв у виділенні коштів для реконструкції приміщення.

Садочок розпочав свою роботу також завдяки спільним зусиллям учнів 11-того класу - цьогорічним випускникам, які подарували килим, школярам, що передали для малят іграшки, батькам, які придбали стільці, рушники та посуд. Вчителі та обслуговуючий персонал закладу відремонтували приміщення.

Свято продовжили учні школи, які підготували концертну програму. Талановиті школярі подарували своїм наймолодшим друзям пісні і танці. Радіо „Сокаль” вітає перших 20-ох щасливих малят, які переступили поріг Двірцівської школи-саду.

служба інформації ТРК “Сокаль”

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

Сьогодні в Народному Домі Сокаля відбувся навчально-практичний семінар „Нові орієнтири ринку праці”, що стало підсумком 10-місячної роботи проекту „Соціальна відповідальність - основа розвитку демократії”. Його на теренах району втілював Сокальський фонд розвитку „Сокіл” за адміністрування Сокальської агенції регіонального розвитку.

Проект ”Соціальна відповідальність - основа розвитку демократії”, що реалізувався за підтримки мережі благодійних нідерландських фондів для Центральної та Східної Європи, мав на меті допомогу сільській молоді в одержанні необхідного досвіду роботи за допомогою стажувань на підприємствах. Фонд розвитку „Сокіл” і Сокальська агенція регіонального розвитку під час роботи проекту в районі провели опитування, аби дізнатися про зайнятість молоді на селі. За їх даними, на сьогодні у сільсько-господарському виробництві зайняті 15,1% молодих людей, 34,2% це молодь, яка знаходиться на заробітках за кордоном, 17,7 – працюють у містах та 33% молоді не зайнята роботою взагалі.

 

служба інформації ТРК “Сокаль”

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

Сокаль зустрічав гостей з різних обласних центрів, зокрема до нас завітали представники Луганської, Дніпропетровської, Донецької, Харківської, Чернігівської, Полтавської, Одеської, Житомирської і Запорізької областей, а також директори молодіжних центрів праці, начальники управлінь у справах сім`ї молоді та спорту, представники громадських організацій.

Участь у семінарі взяли керівники району – голова РР Олег Солодяк, І-й заст. голови РДА Олексій Кінах, керівники управлінь та відділів адміністрації, районного центру зайнятості, а також ще один поважний гість - заступник начальника департаменту молодіжної політики Міністерства у справах сім`ї, молоді та спорту України Тетяна Іваненко. Вона у своєму виступі відзначила співпрацю Сокальської біржі праці та агенції регіонального розвитку, зокрема в напрямку професійно-орієнтаційної роботи молоді.

Нагадаю, в рамках проекту ”Соціальна відповідальність - основа розвитку демократії” проводилося навчання 75 молодих людей з сіл Сокальського району. Вони проходили стажування в 24 підприємствах. В підсумку, створено базу даних, до якої підприємці можуть подавати заявки на підбір персоналу. Відповідно молодь – свої пропозиції щодо пошуку роботи. Зараз такою своєрідною вторинною зайнятістю на ринку праці буде займатись Сокальська агенція регіонального розвитку, яка продовжить роботу даного проекту на теренах району.

В цілому ж, усі присутні дали позитивні оцінки реалізації проекту, і залишились задоволені даним заходом, в ході якого учасники змогли поділилися досвідом роботи, поспілкуватись, а також оглянути визначні місця Львівщини та Сокальського району. Велика делегація, зокрема, побувала у княжому місті Белз.

служба інформації ТРК “Сокаль”

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

здоров'я

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
16:55, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567