** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::15.08.2017

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    15 серпень 2017 року

Пошук в новинах   

суспільство

Благодійного фонд «Карітас»-Сокаль організовує поїздку до міст Ченстохова та Краків
Благодійного фонд «Карітас»-Сокаль організовує поїздку до міст Ченстохова та Краків

Благодійного фонд «Карітас»-Сокаль організовує поїздку до міст Ченстохова та Краків учасників АТО та родин загиблих.

У період з 28 по 31 серпня 2017 року Благодійного фонд «Карітас»-Сокаль організовує молитовну паломницьку поїздку до міст Ченстохова та Краків (Польща) для учасників АТО та родин загиблих.

Усім зацікавленим просимо звертатися до Карітас-Сокаль , (м.Сокаль, вул.Героїв УПА, 11) або дзвонити за телефонами 0503376023, 0638335429, 03257-28279.

Наявність біометричного паспорта або візи є обов’язковою

^

БФ Карітас -Сокаль
БФ Карітас -Сокаль

суспільство

Заяви на монетизацію зекономлених субсидій потрібно подати до 1 вересня
Заяви на монетизацію зекономлених субсидій потрібно подати до 1 вересня

Заяви на монетизацію зекономлених субсидій потрібно подати до 1 вересня

Виплата «живих» грошей у рамках урядового проекту з монетизації частини зекономлених субсидій здійснюється Урядом вперше за роки української незалежності. Це перший крок переходу до повної монетизації пільг і субсидій. Як розповів начальник управління соціального захисту населення СРДА Володимир Огінський, монетизації за результатами попереднього опалювального сезону підлягає економія електроенергії та природного газу за умови що ці ресурси використовуються для опалення. < /p>

Проте, максимальна сума відшкодування за 100 куб. метрів газу – 695 гривень 79 копійок, за 150 кВт електроенергії – 135 гривень. Тобто, якщо людина має набагато більше зекономлених коштів, більш ніж 700 гривень вона не отримає. Решта суми повернеться до державного бюджету, наголосив Володимир Огінський. < /p>

Загалом в Сокальському районі під монетизацію підпадають близько 7 тисяч домогосподарств. На сьогодні лише 50% вже звернулися із заявами про виплату компенсації. Тому Володимир Огінський поради не чекати до останнього дня, а звертатись чим по-швидше, адже наразі у них немає інформації, чи буде проводитись монетизація тим, хто напише заяву після першого вересня. < /p>

Окрім того, начальник управління соціального захисту нагадав споживачам, якщо в одержувача субсидій є протермінована понад два місяці заборгованість з оплати послуг, то субсидія на наступний термін не призначається. Якщо абоненти не поспішать погасити заборгованість, то вони ризикують увійти в новий опалювальний сезон без субсидії. < /p>

Нагадаємо, що фактично кожна сім’я може звернутись з заявою про призначення субсидії.  Не матимуть права на субсидію лише ті сім’ї, у яких будь-хто з членів сім’ї упродовж 12 попередніх місяців (до місяця призначення субсидії) здійснив купівлю на суму, яка перевищує 50 тис. гривень. Важливо зауважити, що при цьому не враховується оплата житлово-комунальних послуг та медичних послуг, пов’язаних із забезпеченням  життєдіяльності. Більш детальну інформацію з питань призначення субсидій можна отримати в управління соціального захисту населення за адресою: м. Сокаль, вул.. Героїв УПА 11, телефон гарячої лінії: 7-20-94. (4 серпня Огінський)< /p>

^

радіо Сокаль

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

Понад 40% - стан завершення робіт мікропроектів місцевого розвитку на Сокальщині
Понад 40% - стан завершення робіт мікропроектів місцевого розвитку на Сокальщині

Понад 40% - стан завершення робіт мікропроектів місцевого розвитку на Сокальщині

Станом 11 серпня, з 619 мікропроектів місцевого розвитку повністю завершені роботи на 159 об’єктах.

Успішні цифри реалізації програми проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку у Львівській області на 2016-2020 роки значаться на сайті Львівської обласної ради.

Серед міст обласного значення лідерами є місто Самбір, яке завершило роботи на 75% проектів від запланованих до реалізації, місто Червоноград – 67% та  місто Дрогобич – 39%.

Із районів попереду – Сокальський, Радехівський та Бродівський – у кожного з них понад 40% завершених проектів.

Як зазначив голова Сокальської районної ради Микола Пасько на своїй сторінці у соціальній мережі фейсбук “Спільна робота дає добрі результати: Сокальщина не лише другий рік поспіль серед лідерів – переможців конкурсу мікропроектів ( в 2017 р.- 50 переможців! – це соціальні об’єкти (школи, дитячі садки,народні доми, бібліотеки, мед.установи): кап.ремонт, реконструкція, закупівля обладнання. Ми -серед лідерів реалізації цих проектів!“. Він подякував усім причетним та небайдужим.

Як занначається на сайті Львівської обласної ради, з об’єднаних територіальних громад завершила роботи на усіх 4 проектах-переможцях – Шегинівська ОТГ та реалізувала один свій проект-переможець – Дублянська ОТГ.

Варто зауважити, що загалом будівельні роботи розпочалися та закуповується необхідне обладнання ще на 345 проектах.

Частина проектів на етапі підписання договорів із підрядними організаціями, початку будівельних робіт або закупівлі обладнання, що пов’язано з необхідністю уточнення проектної документації, отримання експертних висновків та дозвільної документації, проведенням процедури електронних торгів на ProZorro тощо.

Додамо, аби реально простежити стан виконання робіт на об’єктах, якість реалізації ідей місцевого розвитку, секретаріат Конкурсної ради спільно з головою бюджетної комісії обласної ради Олегом Домчаком здійснює робочі поїздки у міста і райони області.

На фото результат завершеного мікропроекту по Сокальській ЦРЛ “Придбання обладнання – Стоматологічної установки “SIGER U200S” та рентген установки МАХ 70”

^

Сокальська Районна рада
Сокальська Районна рада

суспільство

Запрошуємо на канал Анатолія Покотюка в You Tube «Молитва за Україну»
Запрошуємо на канал Анатолія Покотюка в You Tube «Молитва за Україну»

Запрошуємо на канал Анатолія Покотюка в You Tube «Молитва за Україну»

Всіх хто не байдужий до мистецтва, а також тих, хто незнайомий чи мало знайомий із творчістю митця Анатолія Покотюка запрошують поринути у віртуальну подорож на канал Анатолія Покотюка в You Tube. Тут ви можете переглянути 40-хвилинне документальне відео «Молитва за Україну» і побачити оригінальні твори художника, який працює у єдиному і неповторному стилі – різьбі по дереву та мініатюрі, а також почути відгуки різних людей про ці роботи і про їх автора Анатолія Покотюка і про унікальний музей, який є тільки в Сокалі.

Сокальська філія Львівського музею історії та релігії «Людина. Земля. Всесвіт», є гордістю нашого міста. Його засновники, подружжя Анатолій і Наталія Покотюки, за більш як 30-річну діяльністю створили унікальний центр культури. На сьогодні в ньому є вже 14 залів в яких розгорнуті різноманітні музейні виставки, експонуються унікальні стародруки, документи з історії Сокальщини. Також  музей є сховищем  численних релігійних реліквій з Єрусалиму, Назарету, Вифлеєму, Зарваниці, Почаєва та інших святих місць світу. Але, найбільш відомий Сокальський музей саме багато оздобленими мистецькими творами на релігійну тематику талановитого митця Анатолія Покотюка.

У свої твори автор вкладає реліквії із святих місць святу. Можливо саме тому, на багатьох його картинах з’являються чудодійні відбитки на склі, дереві, які повторюють зображення картин. Як відзначив мистецтвознавець Володимир Жижкович – «Анатолія Покотюк належить до обраних кагорти особистостей, творчу наснагу яких живить незбагнення сила Всевишнього Розуму». Водночас народна артистка України Ніна Матвієнко, описуючи свої враження від ознайомлення із роботами Сокальського художника, наголосила: «В цих маленьких мініатюрах – велика душа митця, який вклав у роботи багато світла».

Численні гості з різних країн світу були захоплені високим європейським рівнем Музею та його плідною діяльністю. Про це розповідає книга відгуків.  У ній подяка митцю та працівникам культурного закладу, за справжнє диво, створене в Сокалі, яке стало його візитною карткою.

Художній музей «Людина. Земля. Всесвіт» приваблює тисячі туристів з різних куточків світу, дарує унікальні враження та знання. А сьогодні, завдяки всесвітній мережі, у нас є можливість переглянути творіння душі і серця Анатолія Покотюка, «сповнені божественної енергії образи», що проходять через призму національної культури і історії. Унікальні, оригінальні шедеври митця, сповнені духовністю, любов’ю до Бога і України. Оглядаючи їх, ви ніби торкаєтесь чогось містичного і прекрасного, адже кожна робота випромінює тепло дерева, тепло душі самого автора.

Художник, Анатолій Покотюк висловлює щиру подяку у підготовці відео Юлії Сорочук та Роману Калузінському.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

здоров'я

Оплатити послуги медичного огляду відтепер можна у терміналі самообслуговування
Оплатити послуги медичного огляду відтепер можна у терміналі самообслуговування

Оплатити послуги медичного огляду відтепер можна у терміналі самообслуговування

Сокальська центральна районна лікарня використала технології для оплати медичних послуг.

У липні цього року, у терміналі самообслуговування, який знаходиться у приміщенні Сокальської ЦРЛ було встановлено програмне забезпечення для оплати медичних послуг. Відтепер, щоб оплатити профілактичні медичні огляди, не потрібно їхати у місто, чи шукати банк поблизу.

Роботу терміналу в дії презентував головний лікар Сокальської ЦРЛ Роман Швед. Він також зазначив, що на допомогу пацієнтам завжди приходить медсестра, Ярослава Цинкаленко, із господарсько-розрахункового відділення, яка допомагає та підказує, як здійснити оплату того чи іншого платежу. За словами пані Ярослави, оплата через термінал самообслуговування це дуже зручно і вигідно, адже не потрібно їхати у місто та витрачати гроші та час.

Пані Ярослава також показала всі етапи оплати медичних послуг. Для початку потрібно вибрати, за що здійснюється оплата, а саме: профілактичні медичні огляди при прийнятті на роботу; для отримання посвідчення водія транспортних засобів; медичні огляди для отримання дозволу на право отримання та носіння зброї громадянами; профілактичні медичні огляди. Потім вказати прізвище, ім’я та по батькові пацієнта, який проходить медичний огляд, суму яку потрібно внести та “заправити” у термінал гроші. Якщо ж у терміналі залишається решта, то її можна повернути, а саме перерахувавши кошти на рахунок мобільного телефону абонента.

Відомо також, що термінал за свої послуги бере символічну оплату у розмірі 5 гривень 50 копійок незалежно від суми платежу та здійснює лише готівкові операції (карткою розрахуватися не можна)

Як зазначив головний лікар Сокальської ЦРЛ, Роман Швед: “Технологічна новинка прибрала незручності із оплатою медичних послуг, які донедавна можна було здійснити у відділеннях банків, зберігши дорогоцінний час для пацієнтів.” Він подякував голові районної ради Миколі Паську, за сприяння у встановленні даного програмного забезпечення у терміналі самообслуговування.

В свою чергу Микола Пасько повідомив, що на адресу районної ради регулярно приходили пропозиції і скарги від людей про незручність оплати медичних оглядів у Сокальській центральній районній лікарні, а саме те, що в даному приміщенні знаходиться термінал, який немає відповідної програми для оплати медичних послуг. Для того щоб здійснити проплату, потрібно було повертатися у місто, потім шукати банк, стояти у довгих чергах, здійснювати оплату мед.огляду при цьому оплативши послуги банку. Після цього пацієнти поверталися у лікарню і отримували проплачені у банку послуги лікарів. Голова районної ради також зауважив, що разом із головним лікарем вдалося підняти договори оренди, знайти власника терміналу самообслуговування та узгодити із ними встановлення програмного забезпечення. Як результат “Економія часу, коштів та нервів”.

Микола Пасько також додав, що сфера медицини у Сокальському районі активно прогресує, зокрема цього року на Сокальщині буде відкрито дві амбулаторії та два медичні пункти у нових, відремонтованих, приміщеннях.

Він також додав, що минулого року реалізовано чимало мікропроектів, які дозволили поліпшити роботу та покращити матеріальну базу як лікарні так і амбулаторій та ФАПів, цей рік також не став виключенням. Голова Сокальської районної ради також побажав, щоб Сокальські лікарі не шукали роботи за кордоном, а отримували гідну працю на своїй батьківщині.

До слова. Даною послугою, з оплати медичних оглядів за допомогою терміналу самообслуговування, на даний день, вже скористалися близька 50-ти осіб. Також вдалося поспілкуватися із пацієнтами, які скористалися послугою оплати медичних оглядів. Всі відгуки позитивного характеру, адже на оплату послуг за межами лікарні витрачається значно більше грошей (вартість проїзду у маршрутному таксі та банківський збір) та відповідно часу.

^

Сокальська Районна рада
Сокальська Районна рада

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
12:57, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567