** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::15.11.2017

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    15 листопад 2017 року

Пошук в новинах   

суспільство

Води Бугу об`єднують країни заради розвитку
Води Бугу об`єднують країни заради розвитку

Води Бугу об`єднують країни заради розвитку

Голова Сокальської районної ради відвідав місцевість у Білорусі, де постане байдарковий центр в рамках Транскордонної програми “Польща-Білорусь-Україна”

13 листопада, у понеділок, голова районної ради Микола Пасько, спільно із депутатом районної ради Романом Волосом, з робочим візитом побував у місті Дрогічин, Брестської області, Білорусь.

Очільник Сокальщини зустрівся із головою районного виконавчого комітету Олександром Дорошенко, із його заступником з питань соціально-культурного комплексу, сфери ідеологічних відносин та інформаційної діяльності Володимиром Нередом, з головою Ради депутатів Світланою Бартош, а також із бурмістром Гміни Дрогічин (Польща) Войцехом Божимом та куратором проекту Рафалом Сівеком.

Керівники трьох громад активно обговорили процес старту проекту “Єднає нас Буг”, в рамках якого будівництво байдаркового центру у Сокалі та Дрогічині, а також закупівля плавального тренажера для польських партнерів.

Як зазначив голова Сокальської районної ради Микола Пасько, в такому міжнародному “стартапі” кожна із сторін бере участь вперше. “Наші друзі із Дрогічина маючи байдаркові туристичні маршрути та базу, прагнуть вдосконалюватися та навчити цього друзів. Таким, чином, партнерами у проекті стали колеги із Дрогічина, з якими співпрацює польська команда вже кілька років, та ми – Сокальчани”

Як розповів бурмістр Дрогічина Войцех Божим, цікавою “фішкою” проекту стала альтанка у вигляді рупора. “За ідеєю, у ній, туристи, які здійснюють сплав по річці Буг, зможуть перепочити. На місці такої стоянки має бути встановлена означувальна таблиця із маршрутом та конкретною ділянкою перебування, альтанка-рупор та сміттєвий бак”.  Войцех Божим також зауважив, що загальна протяжність байдаркового шляху становить 800 кілометрів, з яких 165 кілометрів це український маршрут і близько 100 кілометрів по Білорусі.

Микола Пасько також висловив свою думку, щоб альтанки у вигляді рупора мали однаковий стиль у всіх трьох країнах учасників байдаркового проекту. “Коли висота вежі та її конструкція може по стилю відрізнятися одна від одної, то альтанки, варто зробити максимально схожими, щоб туристи знали, що це один маршрут та один спільний проект трьох держав. А також, таблиці означення маршруту. щоб містили інформацію на тьох мовах”. Відповідно пропозиція була підтримана польською та білоруською стороною одноголосно.

У контексті зустрічі також обговорили питання початку реалізації проекту, а саме визначитися із датою з якої дається старт “машині”.

Опісля офіційної зустрічі, керманичі Дрогічинського районного виконавчого комітету та ради депутатів, зробили екскурсію містом для гостей із Польщі та України. Білоруси з гордістю показали школу, у якій навчається понад тисячу учнів, дім культури та плавальний басейн, інтерактивний клас та кімнату музей у гімназії.

Найбільшою атракцією стало знайомство із Дніпрово-Бузьким каналом, який є своєрідним поділом між трьома державами. Як розповіла голова Ради депутатів Світлана Бартош: “Унікальність Дніпрово-Бузького каналу є в тому, що його води течуть у Балтійське та Чорне Море. Саме тут, на цьому місці вони розділяються і це можна побачити у спокійну погоду” – додала вона.

Як розповів начальник відділу освіти, спорту і туризму Дмитро Ігнатчик, оглядова вежа, яка запланована у проекті, має стояти по іншу сторону каналу, щоб подорож до неї стала водною атракцією та родзинкою.

Нагадаємо: Проект “Єднає нас Буг” буде реалізований в рамках транскордонного співробітництва “PL-BL-UA 2017-2020”. Метою проекту є пропагування байдаркового виду спорту на теренах трьох країн. В рамках проекту буде розроблено маршрути по річці Західний Буг – Україна, Буг – Польща та Дніпрово-Бузькому каналу-Білорусія.

^

Сокальська Районна рада
Сокальська Районна рада

суспільство

Відбулися збори членів УТОС Сокальщини та Червонограда
Відбулися збори членів УТОС Сокальщини та Червонограда

Відбулися збори членів УТОС Сокальщини та Червонограда

З нагоди Міжнародного дня сліпих, який відзначають у світі 13 листопада, у приміщенні Благодійного фонду «Карітас»-Сокаль відбулися урочисті збори членів УТОС Сокальщини та Червонограда. Присутніх привітав директор БФ «Карітас»-Сокаль о.Ярослав Кащук. На проблемні питання, які хвилюють осіб з вадами зору, відповідали начальник управління соціального захисту населення Сокальської РДА Володимир Огінський, керівник місцевого УТОС Надія Березюк, заступник начальника Сокальського об’єднаного управління Пенсійного фонду Львівської області Ярослава Олейнікова.

За сприянням голови Сокальської райдержадміністрації Романа Токая УТОСівці отримали грошові кошти та цукор, які були надані благодійниками Богданом Клочком, Марією Шамборовською, Василем Мухою та Ігорем Шайногою. Чаювання відбулося за сприянням БФ «Карітас»-Сокаль та ПП «Ніка».

^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

Василь Макух - незгаслий духу СМОЛОСКИП
Василь Макух - незгаслий духу СМОЛОСКИП

Василь Макух - незгаслий духу СМОЛОСКИП

12 листопада у Карівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів, відбулася урочиста академія з вшанування пам`яті Великого Патріота України Василя Омеляновича МАКУХА (14 листопада 1927 р., с. Карів – 5 листопада 1968 р., Київ) – учасника українського руху опору в СРСР, воїна УПА.

У заході взяли участь перший заступник голови Сокальської райдержадміністрації Ірина Задолинна, заступник голови районної ради Василь Бойко, племінники Василя Макуха, школярі, громада села.

З короткою історичною довідкою виступила перед громадськістю завідувач Карівської бібліотеки Надія Білоцеркович, яка і підготувала даний захід.

З чуйним зверненням привітав сіх присутніх заступник голови Сокальської районної ради Василь Бойко: “У нас місцини, де народжувалися, народжуються і будуть народжуватися герої, бо тут витає дух тих полеглих, котрі стояли на стежці боротьби за нашу незалежність. Вони ставали на її боротьбу, бо знали, що земля ця наша і нашою буде!” – зауважив він. Василь Бойко також додав, що Сокальська районна рада цього року підтримала програму пропагування Сокальського району на території України та за кордоном: культурний розвиток Сокальського району у 2017 році , в якій закладено суму у 25 тисяч гривень на виготовлення книги та буклетів.

Варто знати. 5 листопада 1968-ого, на знак протесту проти комуністичної тоталітарної системи, колоніального становища України, політики русифікації та агресії СРСР проти Чехословаччини, наш земляк здійснив акт самоспалення на Хрещатику у Києві.

^

Сокальська Районна рада
Сокальська Районна рада

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
14:34, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567