** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::16.03.2016

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    16 березень 2016 року

Пошук в новинах   

влада

Голова райдержадміністрації розпочав зустрічі з мешканцями району
Голова райдержадміністрації розпочав зустрічі з мешканцями району

Голова райдержадміністрації розпочав зустрічі з мешканцями району

15 березня, з метою вивчення проблем району, голова Сокальської райдержадміністрації Олег Пелих зустрівся з мешканцями населених пунктів Бутинської сільської ради. Під час зустрічі обговорено низку важливих питань, які турбують жителів. Зокрема: розпаювання землі, вирубки лісів, ремонт доріг, вирішення проблем учасників АТО.

^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

Операція
Операція "Нерест – 2016".

Операція "Нерест – 2016".

Сокальська районна державна адміністрація повідомляє, що у період з 1 квітня 2016 року до 30 червня 2016 року на території України заборонено рибальство та добування водних живих ресурсів. На території Львівської області в цей період заборонено будь-яке рибальство в басейні річки Західний Буг, у придаткових системах водойм (протоки, гирла, стариці, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені) та у всіх водосховищах, технічних водоймах.

Як виняток дозволяється любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом, тільки з берега на річці Західний Буг від межі м. Червонограда до межі с. Конотопи, від с. Ульвівок до межі с. Пісочне.

Протягом нерестового періоду забороняється проведення у рибогосподарських водних об’єктах та в прибережних захисних смугах днопоглиблювальні, вибухові, бурові роботи, а також забороняється пересування будь-яких плавзасобів.

^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

Профілактичне відпрацювання м.Белз
Профілактичне відпрацювання м.Белз

Профілактичне відпрацювання м.Белз

12 березня, у рамках інформаційної та роз’яснювальної роботи співробітники Служби порятунку організували інформаційно-роз’яснювальну роботу з мешканцями м. Белз Сокальського району.

В ході заходу рятувальники нагадали населенню основні вимоги щодо виконання правил пожежної безпеки під час весняно-літнього пожежонебезпечного періоду, ознайомили мешканців з районною та обласною статистикою щодо стану з пожежами в екосистемах і нагадали основні вимоги щодо виконання та дотримання правил пожежної безпеки у побуті.

Наприкінці зустрічей вручили тематичні пам’ятки та інформаційні листівки щодо дотримання правил безпеки та недопущення спалювання сухої трави. Загалом в ході відпрацювання було охоплено 80 домогосподарств та проведено роз’яснювальну роботу щодо дотримання правил пожежної безпеки за місцем проживання з майже із 110 жителями.

Завдяки профілактичній та інформаційно-роз’яснювальній роботі ми зможемо донести до свідомості кожного громадянина важливість і необхідність дотримання правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності, тим самим попередивши можливі трагедії у цей весняно-літній період.

^

ДСНС
Сокальський районний сектор ГУ ДСНС

суспільство

КЛУБ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ ТА СПІВПРАЦІ У СОКАЛІ
КЛУБ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ ТА СПІВПРАЦІ У СОКАЛІ

КЛУБ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ ТА СПІВПРАЦІ У СОКАЛІ

Починаючи із цього року в Сокальській районній асоціації інвалідів та бібліотеці с. Забужжя протягом двох років працюватиме волонтер Корпусу Миру США Дженніфер Лі. Вона приїхала на Сокальщину для розвитку та об’єднання місцевих громад.

Ми відкриваємо «Клуб англійської мови та співпраці», куди запрошуємо бажаючих представників влади, громадських організацій, приватних підприємців та інших активних громадян. Учасники Клубу зможуть вдосконалити свої знання розмовної англійської мови, дізнатися більше про США, особливості її культури, а також започаткувати хороші партнерські відносини для розвитку нашого району та його мешканців. Мета зустірчей – не вивчити досконало англійську мову, а обговорити англійською, або за домогою перекладача, різноманітні соціальні, культурні та інші цікаві теми.

Зустрічі відбуватимуться один раз на два тижні у четвер. Отож, запрошуємо Вас на першу зустріч 24 березня 2106 р. на 16.30 у Сокальську районну асоціацію інвалідів (м. Сокаль, вул. Чайковського, 42). Про наступні дати зустрічей повідомлятимемо на сторінці асоціації на Фейсбук. Контактні тел.: 096 8803929; 093 3575247.

Сокальська районна асоціація інвалідів та

Волонтер Корпусу Миру США, Дженніфер Лі

^

Асоціація Інвалідів
Сокальська Районна Асоціація Інвалідів

релігія

Хресна дорога в Тартакові
Хресна дорога в Тартакові

Хресна дорога в Тартакові

Минулої неділі римо-католицька парафія організувала Хресну ходу з костелу м. Сокаля до Тартакова. Уже вдруге парафіяни римо-католицьких громад Сокаля і Тартакова на чолі з ксьондзом Казимиром організовують такий релігійний захід. Також до Хресної дороги приєднались парафіяни з Червонограда з о. Миколою, семінаристи Львівської духовної семінарії з отцем Віталієм і сестрою Тадеєю, було чимало поляків. Зі Сокаля колона вірян вирушила в обідню пору, по дорозі їх супроводжувала машина поліції, яка забезпечувала безпечне пересування по трасі. До процесії приєднувались люди, за молитвами і гарним співом семінаристів та хористів Хресна дорога проходила швидко і легко.

Йдучи Хресною дорогою, парафіяни хотіли наблизитися до Бога, пережити в думках Його страждання, молилися за прощення гріхів й складали молитву за Україну, за припинення війни, за мир у кожній родині і у світі. По дорозі семінаристи Львівської духовної семінарії читали розважання солдата з АТО Миколи Вишньовського, які написав на Сході України, де він нині перебуває. Микола проходить свою Хресну дорогу там, де куля снайпера може будьякої хвилини обірвати життя.

В Тартакові колону вірян зустріли місцеві жителі, разом усі помолились у костелі, який зараз реставрують та ремонтують. Спільною молитвою усі подякували Господу Богу та Діві Марії за легко пройдений шлях та гарну погоду. Опісля усі могли перекусити, зігрітись теплим чаєм та щасливі повертались додому.

Хресна дорога дала можливість кожному, хто нею пройшов, переосмислити своє життя, покаятись у гріхах напередодні Великого Посту, щоб з чистим сумлінням зустріти Великдень.

Ольга ДИЛИН.

Фото автора.

^

Голос з-над Бугу

Газета
"Голос з-над Бугу"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
08:09, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567