** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::16.04.2008

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    16 квітень 2008 року

Пошук в новинах   

влада

15 квітня заступник голови Сокальської райдержадміністрації О.Зарічна провела засідання районної комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат з наступним порядком денним: про стан погашення боргів по платежах до місцевого бюджету та виплати заробітної плати на підприємствах району; звіти керівників підприємств про стан погашення заборгованості по виплаті заробітної плати і платежів до бюджету.

На засідання комісії були запрошені керівники СВК-47 та ДП "Автобус". Як зазначалося на засіданні, заборгованість з виплати заробітної плати по СВК-47 становить 68,1 тис.грн., по ДП "Автобус" – 36,3 тис.грн.

Було вирішено: СВК-47 до 20 квітня подати в РДА графік погашення заборгованості із заробітної плати та звернутися до Верховної Ради України, Державного департаменту України з питань виконання покарань щодо списання боргів виправної колонії; ДП "Автобус" до 25 квітня повністю погасити заборгованість з виплати заробітної плати.

^

РДА
Сокальська РДА

освіта

Вихованці Сокальської Малої академії наук здобули ряд перемог на Міжнародних, Всеукраїнських та обласних конкурсах. Так команда юних істориків посіла ІІІ місце в другому обласному етапі Всеукраїнського конкурсу любителів історії. У XVI Всеукраїнському турнірі юних фізиків, що проходив у м.Запоріжжі, команда Сокальської МАН отримала нагороду за кращу динаміку результатів серед неспеціалізованих шкіл.

Та найбільшим досягненням вихованців Сокальської академії стало ІІ місце на Міжнародному Стокгольмському юнацькому водному кубку, який проходив під гаслом "Вода і молодь: разом у майбутнє". Турнір зініційований Стокгольмським водним інститутом, Посольством Швеції в Україні та Міністерством освіти і науки України. Команда МАН на чолі з вчителькою хімії Сокальської СЗШ №3 Г.Філозоф представила на конкурсі роботу під назвою "Біологічне очищення води на прикладі річки Західний Буг".

Нагородження сокальчан відбудеться на День Незалежності України у Посольстві Швеції у м.Києві. Окрім цього, вони візьмуть участь у виставці з питань води в Італії.

 

^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

 

Відчай і біль заставили мене написати у газету «Голос з-над Бугу». Хочу усім розповісти як ставляться до інвалідів та пенсіонерів перевізники, як вони принижують їх і виштовхують з маршрутки, вимагаючи гроші за проїзд. Знаю про це з гіркого власного досвіду, бо не один рік їжджу в лікарні, то в Сокаль, то до Львова, то в Червоноград... Тож за роки надивився на це. У мене ниркова недостатність, майже щодень змушений їхати в Червоноградську міську лікарню на гемодіаліз. Я мешкаю у Варяжі, і щоб потрапити до медиків, доводиться діставатись різними маршрутками — і через Сокаль, і через Белз. Водії бувають різні, значна частина є людяних, які візьмуть без будь-яких дорікань. А є такі, на жаль їх більшість, які навіть слухати не хочуть, що ти інвалід І групи і маєш пільги на проїзд. Кажуть: «Ми пільговиків не берем, хочеш їхати — плати або сходь». А що робити, коли дістатися до міста більше нічим? Робиш, що кажуть, хоч і прикро.

 

Доки у нашій державі не буде порядку, а кожен водій встановлюватиме свій закон? Для чого ж їх взагалі тоді приймають? І доки старші люди терпітимуть стільки глуму над собою, бо таке ставлення водіїв до інвалідів інакше й не назвеш. Серце крається, коли чуєш і бачиш таке. Ось нещодавно я після гемодіалізу прийшов на червоноградський автовокзал, щоб їхати в Сокаль. Там мав пересісти на автобус, який їде до Варяжа. Якраз у маршрутку «Червоноград-Сокаль» (номерний знак 00574 ТМ) сідали пасажири. Зайшла старенька згорблена жінка, яка годилася водієві а матері, показала посвідчення, водій взяв її за плечі і виставив із салону. Ще й накричав, мовляв, ходять тут всякі, хочуть безкоштовно їхати. Нехай платять. Жінка розплакалась і пішла геть. Я ж не стерпів і уже на зло йому сів у його маршрутку. Він і мені робив зауваження і просив принести білет з каси. Та чомусь від усіх пасажирів брав гроші сам. Але я показав посвідчення і копію документа, який засвідчує те, що я маю право на пільговий проїзд. Він усю дорогу не переставав мене ображати. Цирк та й годі. Прикро й те, що ніхто з пасажирів не заступився ні за жінку, ні за мене. Невже всі такі байдужі до того, що відбувається навколо. Але ж йдеться про людину...

 

На автовокзалі у Сокалі я пішов разом з шофером маршрутки у касу, де запитався у касирки, чи маю я право на пільговий проїзд. Вона підтвердила, що маю. На це водій ще дужче розгнівався і почав обзивати мене і викрикувати на цілу автостанцію нецензурні слова. Признаюсь, що досі не чув нічого подібного на свою адресу. Невже так можна ображати старших людей? Де ж людяність і елементарна вихованість? Невже в гонитві за грошима люди забули про чемність та доброту, стали жорстокими та черствими. Якихось дві-три гривні перетворили водія на бездушну особу.

 

Та ніхто з нас не застрахований ні від лиха, ні від невиліковної хвороби чи каліцтва. І завтра цей же водій чи якийсь чиновник може опинитись на моєму місці. І тоді на власній шкірі зрозуміє, що таке бути зневаженим і скривдженим.

 

Недарма ж кажуть, що людина повинна бажати оточуючим лише щастя і робити добро, тоді воно повернеться до неї сторицею. Так як і зло, завдане ближньому, повертається до кривдника бумерангом.

 

Василь МУЗИКА, житель с. Варяж.


^

Газета
"Голос з-над Бугу"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
22:14, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567