** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::16.09.2016

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    16 вересень 2016 року

Пошук в новинах   

влада

Голова ЛОДА та керівники правоохоронних структур області  зустрілися з громадою Сокальщини
Голова ЛОДА та керівники правоохоронних структур області зустрілися з громадою Сокальщини

Голова ЛОДА та керівники правоохоронних структур області  зустрілися з громадою Сокальщини

14 вересня відбулася зустріч голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки та очільників силових структур області з громадою Сокальського району.

Разом із головою ЛОДА на зустріч приїхали в.о. начальника обласного управління Нацполіції Дмитро Загарія, в.о. начальника управління СБУ Костянтин Мацера та заступник обласного прокурора Галина Борейко.

У ній взяли участь й керівники району і міста: голова Сокальської райдержадміністрації Олег Пелих, голова Сокальської районної ради Микола Пасько, Сокальський міський голова Вадим Кондратюк,а також керівники силових структур, державних установ, представники громадських організацій, голови місцевих рад та депутати району, активісти громадських організацій.

Під час зустрічі заступник начальника Сокальського відділення поліції Володимр Звадюк та в.о. керівника Червоноградської місцевої прокуратури Іван Мартиняк доповіли про стан злочинності та організацію роботи правоохоронних органів на Сокальщині. Після чого представники громади мали змогу задати низку питань та поділитися з керівництвом області проблемними питаннями щодо роботи місцевої поліції та прокуратури. Говорили про неналежне реагування на виклики громадян, зростання випадків крадіжок, продаж фальсифікованого спиртного в закладах громадського харчування, крадіжки  тощо. 

В.о. начальника обласного управління Нацполіції Дмитро Загарія наголосив, що неочікував аж настільки негативного ставлення громадськості до роботи поліції в районі і запевнив, що обласним управлінням буде проведено детальне інспектування  діяльності Сокальського відділення поліці.

До громади району звернувся в.о. начальника управління СБУ Костянтин Мацера. Він наголосив на необхідності бути надзвичайно спостережливим кожному  до підозрілих осіб та залишених без нагляду предметів, адже чимало диверсійних груп вкривають і у Львівській області. Також зауважив, що не варто думати, що усе те жахіття відбувається лише на Сході нашої країни. На жаль, дуже багато диверсантів є серед нас.

Присутні задавали свої запитання і заступнику обласного прокурора Галині Борейко, висловлювали свою обуреність роботою місцевих органів.

Підсумовуючи почуте на зустрічі, Олег Синютка зазначив, що поліція району не бачать людей, а це породжує недовіру до правоохоронних органів, а  за  результатами зустрічі будуть прийняті відповідні рішення. Також звернувся до громади району з проханням не зневірюватися у правоохоронних органах області, адже у них служить багато достойних людей, які сумлінно виконують свій обов’язок.

На завершення зустрічі Олег Синютка нагородив ювілейною медаллю "25 років незалежності України" директора ПАФ "Білий Стік" Олега Іванчину, заступника головного лікаря Сокальської ЦРЛ, учасника АТО Сергія Касяна та директора ОЛК "Ровесник" Василя Карвацького .


^

Юлія Сорочук
_

суспільство

До Сокальської колонії приїдуть письменники
До Сокальської колонії приїдуть письменники

До Сокальської колонії приїдуть письменники

«Скільки у вас є знайомих, що сидять у в’язниці? Наскільки часто ви там буваєте? Суспільство, засудивши людину, хай навіть і беззаперечно винну, часто залишає її сам-на-сам із собою, не подаючи з іншого боку ґратів ані сигналу про те, що людина, яка оступилася, може повернутися».

Олексій Чупа, учасник проекту «Читання за ґратами»

В рамках 23 Форуму видавців у Львові, 16 вересня, вкотре відбудуться «Читання за ґратами», проект, який створений не лише для загального культурного збагачення засуджених, але й безпосереднього діалогу між письменником та людиною, яка перебуває у виправній колонії, для обговорення прочитаного та почутого під час заходу.

Цього разу по той бік ґрат опиняться троє молодих письменників Вікторія Амеліна, Василь Карп`юк та Маркіян Камиш, модеруватиме захід Ірена Яніцька.

Після минулих читань, серед засуджених виявилось бажання обговорювати прочитане та намагатись зрозуміти, що саме автор хотів сказати своєю книгою, саме тому треті «Читання за ґратами» відбуватимуться у форматі читання-діалог.

Самі читання в одній кімнаті з засудженими – це виклик самому собі, а чи зможу я не зважати на те, що це злочинці і як правильно поводитись поряд з ними, але найважливіші переосмислення відбуваються якраз після читань, коли автори намагаються все побачене і пережите вмістити в слова та донести до інших.

«... частина із них убивці, із деким із них ти ніколи б не хотіла зустрітися у темному провулку, нагадувала я собі. Але, попри те, всі вони – люди, чиїсь діти, чиїсь брати, чиїсь батьки. Коли людина вбиває людину, щось у ній ламається, і не відомо, чи можна це направити, переконувала я себе. У кожному з нас щось зламане, ніхто не є святим, довершеним, безгрішним. Але Бог дає кожному із нас шанс і вибір…»

Галина Крук, учасниця других читань у колоніях

За рік існування проекту у двох колоніях Львівської області побувало 10 авторів, було подаровано засудженим та передано в бібліотеки колоній понад сотню нових книг від видавництв «Discursus», «Видавництво Старого Лева» та «Крок», а також письменниками та організаторами проекту громадською ініціативою «Літ/UA».

^

litcentr.in.ua

дописувач_
.

Відео від "Сокаль і Сокальщини"

Громада Сокальщини поспілкувалась із керівництвом області та силових структур

14 вересня відбулася зустріч голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки та очільників силових структур області з громадою Сокальського району.

http://www.sokal.lviv.ua/novyny-new__4569.html

^

Адміністратор
-

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
14:17, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567