** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::17.12.2007

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    17 грудень 2007 року

Пошук в новинах   

культура

"Престиж" тримає престиж.


Багатьма неперевершеними враженнями наповнилися юні серця вихованців хореографічного ансамблю "Престиж" Сокальського будинку учнівської творчості під час виступу на IV обласному фестивалі-конкурсі хореографічного мистецтва "Галицькі барви", що недавно проходив у м. Львові. Фестиваль зібрав найкращі хореографічні колективи області, всього 1640 юних танцюристів.


Чудовим, емоційно насиченим, яскравим був виступ сокальчан. Тому аплодували не тільки захоплені глядачі, а й члени журі. І хоча боротьба була дуже завзятою, "Престиж" знову виявився на висоті, ставши лауреатом II премії. Щиро тішилися вихованці та їх батьки, складаючи слова подяки керівнику гуртка Н. Лютик за творчу працю та адміністрації відділу освіти Сокальської РДА за систематичну допомогу в забезпеченні участі гуртківців в обласних конкурсах.


Марія ПОЛІЩУК,


директор Будинку учнівської творчості.


14 грудня 2007р.



^

Газета
"Голос з-над Бугу"

культура

"З бабусиної скрині"


Під такою назвою в Сокальському БУТ нещодавно відбулося свято української народної вишиванки. Свято, на якому з глибини віків до нас линула багатством кольорів та орнаментів старовини вишиванка, майстерно виплекана нашими бабусями, прабабусями. Чудові власні роботи, а також сімейні вишивані реліквії-обереги представили вихованці гуртка «Українська народна вишивка» Ганна Вавринчук, Іванна Іванець, Катерина Гончаренко, Віта Васильчик, Ольга Павлова, Віра Акулова, Надія Синиця, Станіслав Новосад, Ольга Ших, Вікторія Гнатюк, Оксана Бурімова, Марія Швед, Олена Луцик, Світлана Кушнерик.


Ліричні поетичні рядки перепліталися з мелодіями українських народних пісень, а з вишиванок на учасників свята, здавалося, промовляла сама історія української вишиванки в часи терору та переслідувань, розповіла гуртківцям почесна гостя - майстриня-вишивальниця, учасниця Кінгірського повстання, керівник ансамблю Союзу українок «Берегиня» п. Марія Петрощук-Кушпета. Щире захоплення викликала розповідь Марії Яківни, діти обдарували гостю квітами та щирими словами вдячності.


Зал, в якому відбулося свято, був прикрашений вишиванками, рушниками, справляв враження справжньої української світлиці з неповторною аурою, зробили його таким невтомні руки гуртківців та керівника гуртка БУТ Алли Смаль. Музичне оформлення свята майстерно виконала керівник вокального гуртка Наталя Криштальська.


Свято закінчилося, а в спраглих за народною творчістю душах дітей і дорослих, присутніх ще довго пануватиме щира аура, відлуння народного мистецтва - вишивки, що є неповторним оберегам.


Марія ПОЛІЩУК, директор Будинку учнівської творчості.


14 грудня 2007р.



^

Газета
"Голос з-над Бугу"

суспільство

Робити добро — справа благородна


З грудня у сесійному залі Сокальської міської ради ніде було сісти. Тут зібрались з нагоди Міжнародного дня інвалідів неповносправні, представники соціальних служб та керівники району. Спершу до присутніх звернулася голова районної асоціації інвалідів Ніна Сергеєва. Вона наголосила, що це свято — можливість привернути увагу громадськості та влади до проблем неповносправних людей. Однак будь-якій людині - здоровій чи із фізичними вадами, - потрібна увага та підтримка, можливість самореалізуватися, займатись творчістю.


Серед неповносправних є чимало талановитих та обдарованих людей. Зокрема — Ольга Мулінська, Антон Стоницький, Роман Олійник... Кожен з них — особистість, яка прагне уваги та спілкування. Мріє, щоб хтось поговорив, заглянув до них в оселю...


В цих людей нелегка доля, слабке здоров`я, але вони сильні духом і здатні своїм оптимізмом та силою волі підкорювати не одні життєві вершини. У неповносправних людей чимало проблем, які без місцевої влади та керівників соціальних служб вирішити неможливо. От хоч би взяти відкриття реабілітаційного центру для інвалідів.


«Я хотів би не тільки привітати вас з святом, але й поспілкуватись із вами, почути ваші проблеми, зауваження і пропозиції. Адже на Сокальщині налічується 3492 інваліди», — розпочав свій виступ голова Сокальської райдержадміністрації Олексій Кінах. Він зауважив, що неповносправним потрібний соціальний захист. Не менш важливо залучати їх до суспільно-корисної праці, щоб вони не відчували себе відірваними від суспільства та могли приносити користь.


Голова районної ради Олег Солодяк побажав присутнім мати достойні пенсії та пільги, які б дозволяли відчувати себе комфортно у нашому суспільстві, жити як ті, кому Бог дарував хороше здоров`я. Або ж принаймні близько того. Адже неповносправна людина теж має одне життя і хоче прожити його достойно. Голова районної ради розповів про районні програми підтримки дітей-інвалідів.


Керівники району відзначили активістів — Олену Книш, Романа Олійника, Ніну Сергеєву, Оксану Швед, вручили їм почесні грамоти від райдержадміністрації та районної ради.


А далі учасники хору «Надвечір`я» Сокальського територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та непрацездатних громадян подарували присутнім цікаву концертну програму, де переплітались сумні та жартівливі пісні. Вдячні глядачі обдарували теплими оплесками солістів Олену Книш, Івана Швайківського, Христину Костюк, Ганну Перев`язко, Іванну Павлик.


Постійними спонсорами заходів, які проводить районна асоціація інвалідів, є приватні підприємці Марія Шамборовська та Петро Пилипчук. І цього разу вони не забули про них: кожен4 з присутніх одержав солодощі.


Любов ПУЗИЧ


14 грудня 2007р.



^

Газета
"Голос з-над Бугу"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
21:36, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567