** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::18.10.2016

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    18 жовтень 2016 року

Пошук в новинах   

влада

В Сокальській РДА відбулася щотижнева вівторкова нарада
В Сокальській РДА відбулася щотижнева вівторкова нарада

В Сокальській РДА відбулася щотижнева вівторкова нарада

На Сокальщині перебувала делегація Львівської ОДА, що здійснювала об’їзд району. Участь в ньому також прав і голова Сокальської РДА Олег Пелих. Про це в ході традиційної вівторкової наради повідомила І-й заступник голови адміністрації Ірина Задолинна. За її словами, це плановий приїзд представників обласної адміністрації, котрі мали намір того ж дня, 18 жовтня побувати ще у двох районах Львівщини.

Крім того, під час проведення наради йшлося про початок опалювального сезону. За даними міського голови Сокаля Вадима Кондратюка, усі котельні у місті запущені і працюють в штатному режимі. Зокрема, котельня по вулиці Стуса, з якої опалюється 9-й садок міста. Комунальні служби також працюють згідно графіку, усі аварійні ситуації ліквідовуються силами робочих бригад. Включені котельні та подається тепло і в лікарні району. Про це повідомив головний лікар Сокальської ЦРЛ Роман Швед. Він також доповів про роботи, що ведуться в рамках реалізації мікропроектів. На переконання головного лікаря, усі об’єкти мають бути завершені якщо не до 15 листопада, то до кінця місяця точно.

Служба газопостачання доповіла про відновлення подачі газу на опалювальний сезон в понад сорока-пяти % шкіл, садочків, установ, організацій і підприємств району. Водночас, як зазначив начальник районної служби газопостачання Олександр Ткаченко, робота надалі триває.

Крім того, в ході наради обговорювались питання наповнення бюджетів, зокрема, проблематику акцизного збору. На Сокальщині є факти продажу підакцизних товарів підприємцями району, мова йде про реалізацію алкоголю, без проведення через касовий апарат, що передбачено законом. За даними, озвученими на нараді, в районі триває об’їзд громад, в ході яких ведеться роз’яснювальна робота і з суб’єктами підприємницької діяльності і владою на місцях.

Нагадаємо, органи фіскальної служби зараз позбавлені можливостей проводити перевірки, отже питанням нелегального продажу алкоголю і тютюну займається поліція. Ними складаються протоколи, відтак усі документи передаються знову ж таки на Фіскальну службу, а вже там вирішується спосіб покарання винних.

^

Радіо Сокаль

служба інформації
ТРК "Сокаль"

влада

Голова райдержадміністрації Олег Пелих взяв участь у відкритті музею
Голова райдержадміністрації Олег Пелих взяв участь у відкритті музею

Голова райдержадміністрації Олег Пелих взяв участь у відкритті музею

13 жовтня голова Сокальської райдержадміністрації Олег Пелих взяв участь в урочистому відкритті Музею історії Великомостівського Кінологічного навчального центру. Свій початок музей веде з 1985 року. У зв’язку із подіями на сході України та з вимогами Закону України «Про декомунізацію» було прийнято рішення про його реконструкцію. Стрічку урочисто перерізали голова РДА Олег Пелих та начальник Кінологічного навчального центру Валерій Мошора. Освятили музей священнослужителі отець Дмитро, отець Володимир та отець Роман.Для всіх присутніх провели екскурсію оновленим музеєм, а на завершення перед ними виступили з концертом артисти зі Львова.

Довідка: Центр має багату та славну історію.

Ще в часи Австро-Угорщини в 1897 році тут базувався 9 окремий кавалерійський полк австро-угорського війська. У 1928-1939 роках тут була розгорнута школа поліції, а у 1941-1945 роках - базувались мотоманевренні групи 142 прикордонного полку ІІІ Українського фронту. 12 січня 1992 року, разом із прикордонниками Військову присягу на вірність українському народові, приймав народний депутат України В’ячеслав Чорновіл.

Військовослужбовці центру беруть участь в АТО, 5 - отримали поранення та були нагородженні державними відзнаками.

У Книзі пошани, а також серед почесних прикордонників на Дошці пошани військової частини, прикордонники вшанували колишнього військовослужбовця Кінологічного навчального центру, старшого прапорщика у відставці Василя Карпіва. Він, у 2015 році, в складі оперативно – бойової прикордонної комендатури «Великі Мости – 1» під час мінометного обстрілу позицій підрозділу отримав важке поранення.

^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

До уваги мешканців району…
До уваги мешканців району…

До уваги мешканців району…

Сектор з питань цивільного захисту Сокальської районної державної адміністрації інформує, що з метою перевірки рівня готовності технічного стану територіальної системи централізованого оповіщення 19 жовтня в період часу з 14:40-ка до 15-ї години проводитимуть навчальне оповіщення населення області.

Будуть увімкнені електросирени. Їх звучання означатиме сигнал цивільного захисту «Увага всім». Почувши його негайно увімкніть гучномовці проводового радіомовлення, налаштуйте ефірні радіоприймачі на хвилю “Львівського радіо” на частоті 103,3 МГц, або на хвилю ТРК «Сокаль» на частоті 101 Мгц.

Окрім того, свої телеприймачі потрібно буде переключити на «Першому каналі» Національної телекомпанії України, або «12-й канал» обласного телебачення та прослухати подальші повідомлення з питань цивільного захисту.

Як зазначив завідувач сектору з питань цивільного захисту населення Василь Штикало у зв’язку з тим, що мета увімкнення технічних засобів оповіщення виключно навчальна, то практичні заходи відпрацьовуватися не будуть. Тому просимо мешканців регіону зберігати спокій.

^

Радіо Сокаль

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
17:38, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567