** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::19.09.2006

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    19 вересень 2006 року

Пошук в новинах   

анонс :: центр

Вчора у Сокалі відбулось засідання комісії районної ради з питань бюджету та економіки. В ньому взяли участь члени депутатської комісії, заступник голови РДА Оксана Зарічна, начальник фінуправління Світлана Ксьонжик, заступник голови районної ради Микола Поліщук.

В ході наради було обговорено стан підготовки до сесії Сокальської райради, а також проаналізували пропозиції місцевих рад щодо виділення ще в цьому році коштів для ремонту та будівництва шкіл, дитячих садочків, народних домів, та пропозиції місцевих органів влади по формуванню бюджету на 2007 рік. Про це радіо «Сокаль» повідомив керівник сектору з питань взаємодії із ЗМІ РДА Богдан Зарічний.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

анонс :: центр

У сесійній залі облради відбувся звіт голови обласної адміністрації Петра Олійника, повідомив „Львівський портал”. Доповідач попросив для себе не передбачених регламентом 20 хвилин, а півгодини. Він доповідав депутатам про результати всієї своєї діяльності за півтора року. Таку пропозицію вніс один із лідерів фракції „Наша Україна” Олег Мандюк. Зранку у залі зареєструвалося 117 депутатів із 120. Під стінами облради тривають два пікети - прихильників та противників голови ЛОДА. Противники Олійника вимагають його відставки з посади голови ЛОДА, а прихильники дотримуються позиції, що відхід Олійника з цієї посади призведе до того, що керівну посаду області обійме представник „донецьких”.

Прихильники і противники голови ЛОДА Петра Олійника одночасно виступають перед стінами Львівської обласної ради, передає звідти кореспондент “Львівського порталу”. Одночасно лунають слова похвали і хули в бік голови ЛОДА, який у цей час звітував перед депутатами обласної ради в сесійній залі. Серед промовців-прихильників губернатора – переважно прості люди, які кажуть, що Олійник працює добре і що вони за його керівництва всім задоволені і не хочуть, аби він ішов із посади. Натомість з-поміж противників вирізнився виступ в.о. голови правління ВАТ “Завод “Сільмаш” Петра Онищака, який заявив, що він не знає, чому має підтримувати Олійника.

“За три місяці нашої співпраці ми зрозуміли, що Олійник лобіює руйнацію промисловості на Львівщині і я не розумію, чому ми маємо його підтримувати” – сказав П.Онищак. За його словами, Олійник “не може працювати в господарській сфері”. Ці слова викликали обурення прихильників Олійника, однак до сутички тоді не дійшло. Щоправда, вона трапилася через кілька хвилин – антагоністи посперечалися за мікрофон „нашоукраїнців”, бо він має більшу потужність. Внаслідок шарпанини цей мікрофон взагалі вимкнули, а опоненти Олійника почали спілкуватися за допомогою мегафона.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

анонс :: центр

У вівторок 19 вересня у виправній колонії, розташованій в смт.Жвирка, відбувся круглий стіл на тему «Захист прав засуджених шляхом здійснення громадського контролю за діяльністю установ кримінально-виконавчої системи». Організаторами заходу виступили Громадська піклувальна рада установ виконання покарань Львівської області, спостережна комісія при Сокальській РДА та Управління державного департаменту виконання покарань по Львівській області.

Учасники заходу ознайомилися з умовами утримання засуджених, обговорили проблеми та інші питання перебування ув’язнених у виправних закладах. Подробиці роботи круглого столу в наступних випусках новин.

Його організаторами виступили Громадська піклувальна рада установ виконання покарань Львівської області, Управління державного департаменту виконання покарань у Львівській області та спостережна комісія при Сокальській РДА. Участь в роботі круглого столу взяли представники департаменту виконання покарань, голови спостережних комісій районів Львівської області, начальники Дрогобицької, Миколаївської, Самбірської колоній, представники ЗМІ. Своєрідну делегацію району очолив голова спостережної комісії, І-й заступник голови Сокальської РДА Василь Бойко.

Мета семинару - обговорити проблеми колоній Львівської області, обмін досвідом роботи, інформацією, думками, а також пошук можливостей вирішувати спільно ті проблеми, які виникають у кожному виправному закладі. Це вже друга така зустріч, перша відбулась у Личаківській колонії №30 у Львові, наступна запланована у жовтні, в Самбірській та Дрогобицькій виправних колоніях.

Протягом цього часу Сокальська зона, як її називають в народі, була різних режимів, на даний час вона максимального рівня безпеки. Таких в Україні зараз лише 12. Окрім цього, в державі 8 установ де є сектор для осіб довічного позбавлення волі, в тому числі і наша Сокальська виправна колонія №47. В установі перебувають мешканці з усіх областей України, а також жителі ближнього зарубіжжя. Загальна чисельність спецконтингенту на сьогодні 492 особи. Найбільше утриманих з Львівської області 76, далі Івано-Франківська 46, Волинська область 42 засуджених. За словами начальника Сокальської виправної колонії криміногенний склад залишається і надалі складним.

Учасники заходу ознайомилися з умовами утримання засуджених, побували у промисловій зоні, у пральні, лазні, хлібопекарні, внутрішніх подвір'ях, їдальні, бібліотеці, у навчальних класах. Доречі одним із головних питань круглих столів є залучення якогомога більшої кількості засуджених до навчання, особливо молодь до 30 років. Для них відкрито профтехнавчальний центр, де вони можуть набути спеціальність.

В ході засідання обговорювались і проблеми колонії. На сьогодні гостро повстало питання опалення приміщень, в бюджет не закладено коштів для опалення, є потреба в книжках для бібліотеки. Деякі засудженні виходять на волю без паспорта, бо немає коштів його зробити чи поновити, проблемою є закупівля продуктів харчування для ув'язнених.

Звичайно, одними круглими столами проблеми, пов'язаних із утриманням засуджених не вирішиш. Проте важливо, щоб ці проблемні питання були хоча б почуті. По можливості хоча б частково вирішені. Не раз для цього потрібно небагато – може передати книгу, допомогти з харчуванням, приділити увагу ув'язненому батькові, брату, сину чи просто другу. Адже за таємничістю та небезпекою, що так чи інакше притаманна закритим зонам – колоніям, не рідко стоять скалічені байдужістю суспільства і недолугим правосуддям долі.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

анонс :: центр

І-ше місце у бігу на 9 км виборов наш земляк Василь Тетерка, беручи участь у відкритій першості міста Тернопіль з оздоровчого бігу «Тернопільська озерена-2006». Серед 72 учасників він показав найкращий результат, подолавши дистанцію навколо озера за 29,02 хвилини. Як переможець був нагороджений цінними призами, медаллю та почесною грамотою. В жовтні бігун з Хлівчан планує взяти участь у відкритій першості Білорусі з марафону.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

здоров'я

230 пакунків малюка доставлені в пологове відділення Сокальської центральної районної лікарні. Їх видаватимуть згідно з Наказом міністерства України молоді і спорту “Про організацію, розподіл та видачу пакунків малюка при народженні дитини”. Проте, цього разу пакунки отримають батьки дітей, які народились до 11 серпня 2005 року. Про це нас повідомили у відділі молоді і спорту Сокальської РДА. В подарункових наборах для малюків розпашонки, шапочки, пеленки тощо, а також енциклопедія для батьків. Коли будуть видаватись пакунки малюка для дітей, що народилися в другій половині минулого року і до тепер, невідомо.

служба інформації ТРК “Сокаль”

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
01:55, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567