** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::19.11.2008

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    19 листопад 2008 року

Пошук в новинах   

суспільство

До  Дня   працівників   прокуратури. На сторожа законності.


 Історія становлення прокуратури України розпочалася в 1991 році. З того часу процес розбудови правової демократичної державності в Україні нерозривно пов`язаний із становленням її вищої наглядової інстанції - прокуратури, від ефективної роботи якої залежить стан законності і правопорядку в державі, спокій у суспільстві.


Прокуратура по своїй суті є правозахисним органом, який, насамперед, захищає права і свободи людини, інтереси держави. Серед основних напрямів прокурорського нагляду таких як захист конституційних прав громадян, захист інтересів держави, варто відзначити нагляд за додержанням прав таких соціально незахищених верств населення як інваліди, пенсіонери, неповнолітні діти, які самостійно не мають змоги свої права захистити і їм на допомогу завжди приходить прокуратура.


З нагоди професійного свята - Дня працівників прокуратури висловлюю глибоку вдячність всім працівникам органів прокуратури, які самовіддано виконують свої професійні обов`язки, чесно і принципово служать справедливості і закону.


Не можу оминути увагою ветеранів прокуратури Сокальського району, які понад 35-40 років свого професійного життя присвятили нашій прокуратурі.


Це, безумовно, не тільки прокурори району, але і оперативні та технічні працівники, від сумлінної роботи яких залежало дуже багато. Як згадують ветерани, прокуратура в 60-ті роки знаходилась в приміщенні райвідділу міліції та займала чотири кабінети. На той час в ній працювали  прокурор, два помічники прокурора, слідчий, секретар, водій та кур`єр-прибиральниця. Якщо порівняти з кількісним складом сучасної прокуратури, то побачимо збільшення лише на два помічники прокурора, однак не можна порівнювати складність завдань, які виконуються на даний час такою невеликою кількістю працюючих.


Жителі Сокаля пам`ятають прокурора району Андрія Васильовича Отришко, якого сьогодні, на жаль, вже немає серед живих. Кадровим офіцером він пройшов Другу світову війну. Був нагороджений орденами «Перемоги», «Червоної зірки», «Бойової Слави» всіх 3-х ступенів, іншими орденами і медалями. Понад 20 років (з 1964 по 1984 рр.) перебував на посаді прокурора району, залишився в пам`яті людей як чесний, принциповий, безкомпромісний захисник прав громадян.


Впродовж тривалого часу разом з ним працював помічником прокурора Ярослав Петрович Тимчишин, якого сьогодні також немає серед живих. Будучи родом з Бродівськога району, він приїхав на роботу після закінчення навчання в Сокаль. знайшов свою долю і залишився тут назавжди. Сьогодні в прокуратурі району працює його донька - Зоряна Ярославівна Онишкевич, яка гідно продовжує справу батька, є не лише професіоналом вищого рівня, а й самовідданим працівником, інтереси справи ставить понад власні.


36 років пропрацювала в прокуратурі району завідувачем канцелярії Марія Пилипівна Лах, яка чимало сил і часу віддала улюбленій справі, не раз затримувалась на роботі, працювала у вихідні, під час відпусток. Працівники, що працювали разом з Марією Пилипівною, завжди згадують про неї, дивуються тому, скільки тримається в її «енциклопедичній» пам`яті різних подій і фактів, жартома називаючи її оперативним працівником з набутою юридичною освітою.


Водій Іван Олексійович Укальський починав роботу в прокуратурі, коли службовим транспортом ще були коні з бричкою, пізніше - мотоцикл. Своїми умілими руками він перебрав кожну запчастину з автомобіля «Побєда», а після неї- прокурорської «Волги», яка лише завдяки його майстерності безпечно возила працівників прокуратури впродовж багатьох років без аварій та пригод. В будь-яку погоду та пору доби він пунктуально вирушав в дорогу, лише стан здоров`я змусив його залишити колектив та вийти на пенсію.


Отришка А. В. на посаді прокурора району змінив Антон Михайлович Пліш, а згодом і Валерій Володимирович Маринич, який працював до 1992 року.


Всі, хто вперше приходять в адміністративний будинок прокуратури району, відзначають цю будівлю, квітники та сад. Окремому приміщенню для прокуратури наш район завдячує колишньому прокурору району Ярославу Кириловичу Малетичу, який з 1992 року двічі призначався на посаду прокурора Сокальського району і за 10 років роботи надзвичайно багато зробив для становлення та зміцнення колективу прокуратури. Хотілося б зазначити, що вклад Ярослава Кириловича в створення саме такої прокуратури, кістяк якої залишився незмінним і працює до цього часу, зумовлений не лише вислугою років, а, насамперед, високою обізнаністю у своїй справі, порядністю, вмінням працювати з людьми та особистою відповідальністю. Нині він на пенсії, однак завжди є бажаним гостем у нашій прокуратурі.


Немає можливості написати про кожного працівника, але повірте, ми пам`ятаємо всіх та висловлюємо  кожному із колишніх працівників свою шану і подяку.


На день цього професійного свята прокуратури припадає перший рік моєї роботи на посаді прокурора району, який минув надзвичайно шидко в роботі. Згадую своє знайомство з ветеранами прокуратури району, які прийшли до нас на зустріч 1 грудня 2007 року, аналізую, що вдалось мені зробити для району в такий короткий термін. Найголовніше, що до сьогодні не тільки зберігся колектив працюючих таким, яким я його застав, а й те, що цей колектив якісно виконує всі завдання, які покладено на прокуратуру.


Більшість з наших працівників, а саме: Ільницький М. М., Пере-тятко М. Ю., Онишкевич 3. Я. - досвідчені, які працюють з 1991 року а інша половина колективу - помічники прокурора Семчук Б. Р, Вільшинський Ю. Б. та слідчий прокуратури Гриньків В. М. - молоді спеціалісти, які в органах прокуратури в середньому по три роки кожний. Не можу оминути увагою та добрими словами роботу спеціаліста Леськів Н. Д., водія Ільницького В. І. та кур`єра-прибиральниці Подлевської Н. В., які є повноправними членами нашого хоч невеликого, однак дружного колективу.


Мешканці міста, проходячи ввечері повз будинок прокуратури, бачать світло у вікнах кожного кабінету. З ранку до пізнього вечора світяться дисплеї комп`ютерів, які в наш час вкрай потрібні кожному працівникові. Не уявляю, як можна було раніше таку кількість документів віддрукувати на друкарській машинці. В щоденній роботі за допомогою і практичним досвідом молодь звертається до досвідчених працівників. За порадами в користуванні комп`ютерними та іншими інформаційними технологіями старші працівники звертаються за допомогою до молодих. І я вважаю, що саме так повинно бути. Наставники передають досвід і, в свою чергу, заряджаються енергією і молодечою наснагою від нового покоління працівників.


Ми не тільки працюємо, а й вміємо активно відпочивати. Зокрема, у вересні цього року наші працівники захищали честь прокуратури Львівської області у складі футбольної команди на змаганнях між прокуратурами областей країни.


В переддень професійного свята щиро зичу всім працюючим та пенсіонерам міцного здоров`я, злагоди, добробуту, здійснення найкращих сподівань і задумів, творчої наснаги у вирішенні важливих державних завдань. Нехай і надалі Ваш високий професіоналізм, порядність і мудрість правознавців будуть запорукою нових успіхів у справі служіння народові України.



Віктор МИСЯК, прокурор Сокальського району, молодший радник юстиції.


18 листопада 2008р.



^

Газета
"Голос з-над Бугу"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
21:23, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567