** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::20.01.2016

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    20 січень 2016 року

Пошук в новинах   

суспільство

Як комуністи роблять свою роботу прикриваючись ветеранами…

Як комуністи роблять свою роботу прикриваючись ветеранами…
Як комуністи роблять свою роботу прикриваючись ветеранами…

Сьогодні в приміщенні Сокальської райдержадміністрації проводила збори спілка ветеранів (а точніше - комуністи!!!). Керівники спілки звертались з проханням надати приміщення і до міського голови м.Сокаля, і до голови районної ради, проте їм відмовили. Зате, заступник голови Сокальської райдержадміністрації Анатолій Василишин дозволив у приміщенні РДА провести зустріч у сесійній залі районної ради (доречі, сесійна зала належить райраді і ніхто з керівників адміністрації не в праві розпоряджатися даним приміщенням).

Зовсім випадково про це дізнались активісти і звернулись до пана Василишина з проханням відкликати дозвіл. Анатолій Василишин  поспілкувався з організаторами та пояснив, що немає права надати приміщення сесійної зали.

Поки активісти чекали комуністів на сходах до сесійної зали, ті піднялись іншими в малу сесійну залу, котра завжди відкрита.

Як комуністи роблять свою роботу прикриваючись ветеранами…
Як комуністи роблять свою роботу прикриваючись ветеранами…

Оскільки, приміщення зайняли без дозволу, активісти звернулися до правоохоронних органів, де їм пояснили, що для прибуття поліцейських необхідно зареєструвати звернення заступником голови Сокальської райдержадміністрації за номером 102.

Та на цьому, по суті, справа і закінчилась. Адже ніхто не посмів літніх людей пхати в спину і виганяти.

Висновки робіть самі. А на майбутнє просимо усіх бути небайдужими і не допускати, щоб комуністи прикриваючись різноманітними спілками, організаціями чи новоствореними партіями знову пробували збиратись та щось вирішувати. Вони своє право на це давно уже втратили!

А про вчинок п.Василишина додати нічого, кожен з вас усе зрозумів…

Як комуністи роблять свою роботу прикриваючись ветеранами…
Як комуністи роблять свою роботу прикриваючись ветеранами…

Депутат Сокальської міської ради Ольга Петринка

фото Юлія Сорочук

^

дописувач_
.

здоров'я

В Сокальському районі зростає рівень захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції

В Сокальському районі зростає рівень захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції
В Сокальському районі зростає рівень захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції

Зимовий період відзначається високою захворюваністю на грип — високозаразне вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті. Грип має симптоми, схожі з іншими гострими респіраторними інфекціями (ГРВІ), але є набагато небезпечнішим. Тому перші симптоми вимагають особливої уваги, наголошують медики.

За даними Червоноградського міськрайонного управління Держсанепідслужби, наразі в Сокальському районі випадків захворювання на грип не реєструють, хоча є зростанні кількості випадків захворювання на гострі респіраторні вірусні інфекції. Так за минулий тиждень січня було зафіксовано 374 випадки ГРВІ, серед яких – 214 дітей. Загалом 14 було госпіталізовано і з них у 4 людей встановлено діагноз – пневмонія. У порівнянні із першим тижнем цього року це більше на 66 випадків. Тоді до лікарів із діагнозом ГРВІ звернулось 308 хворих, серед яких – 186 дітей. Проте епідемічний поріг наразі не є перевищений і серед усіх цих випадків захворювання на грип не було зафіксовано, наголошує Червоноградське міськрайонне управління Держсанепідслужби.

Варто наголосити, що грип небезпечний саме своїми ускладненнями. Ось чому найбільшому ризику при захворюванні на грип піддаються маленькі діти, літні люди, а також хворі, які страждають хронічними важкими захворюваннями серця і легенів. У таких хворих спостерігаються загострення хронічних захворювань: бронхіальної астми та хронічного бронхіту, серцево-судинних захворювань, захворювань нирок, порушення обміну речовин.

Респіраторні вірусні інфекції, на фоні яких розвиваються епідемії грипу, складають досить велику групу. Кількість вірусів, що викликають ці грипоподібні захворювання, нараховують більше сотні. Для цієї групи інфекцій характерний повітряно-краплинний механізм передачі. При кашлянні, чханні хворий виділяє у повітря величезну кількість краплин харкотиння, які заражені вірусом. Тому, щоб не заразитись грипом необхідно:

-уникати спілкування з хворими;

-одягатися відповідно температурі повітря та погодним умовам;

-бажано уникати відвідування місць масового зібрання людей, обмежити поїздки в громадському транспорті;

-дотримуватись елементарних гігієнічних правил – мити руки з милом або із засобом для гігієни рук; дотримуватись «кашльового етикету» – прикривати ніс та рот під час кашлю та чиханні;

-вживати свіжі овочі, фрукти, повноцінно харчуватись.

Якщо ж хвороба не обійшла вас стороною, не варто забувати про постільний режим, рясне питво, якісне харчування, часте провітрювання приміщення і, звичайно ж, ліки, які призначив ваш лікар. І як наголошують медики, ні в якому разі хворому не варто займатись самолікуванням! Правильно виставити діагноз, призначити лікування, своєчасно виявити ускладнення може лише лікар. Сприятливий наслідок хвороби в значній мірі залежить від суворого виконання призначень лікаря.

^

Радіо Сокаль

служба інформації
ТРК "Сокаль"

спорт

Сокальські футболісти стали срібними призерами Всеукраїнського футбольного фестивалю
Сокальські футболісти стали срібними призерами Всеукраїнського футбольного фестивалю

Сокальські футболісти стали срібними призерами Всеукраїнського футбольного фестивалю

За інформацією відділу молоді та спорту Сокальської райдержадміністрації команда з міні-футболу ДЮСШ «Буг», спільно з командами ДЮСШ м.Мостиська та «Гірник-Соснівка», представляла Львівщину у Всеукраїнському футбольному фестивалі з міні-футболу серед хлопчиків 2007-2008 років народження, який проходив з 16 по 18 січня у м. Ковель. У фестивалі також брали участь команди Волинської, Хмельницької, Чернівецької, Київської областей та міста Київ. 12 команд були поділені на 2 підгрупи. В своій підгрупі юні сокальчани увійшли до фіналу.

За перше місце сокальські футболісти змагались з командою міста Нововолинськ і стали срібними призерами фестивалю.

Під час турніру були визнані кращі гравці. Зокрема, кращим воротарем став сокальчанин Артур Чурабу. Переможці і призери були нагороджені кубками та медалями.

23 січня, в спортивному залі ДЮСШ «Соколяни», Сокальщина прийматиме Зимовий турнір з міні-футболу «Футбольні мрії», на який запрошені юні футболісти 2004-2005 р.н. з міст Червоноград, Львів, Луцьк, Кам’янка-Бузька, Нововолинськ. Початок змагань о 10.00

^

РДА
Сокальська РДА

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
11:04, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567