** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::20.03.2017

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    20 березень 2017 року

Пошук в новинах   

анонс

Ласкаво запрошуємо на спільну молитву
Ласкаво запрошуємо на спільну молитву

Ласкаво запрошуємо на спільну молитву

Хресна дорога вулицями міста Сокаля

Неділя, 19 березня о 15.00 год


^

Адміністратор
-

влада

ЛОДА погодила утворення Великомостівської міської об’єднаної територіальної громади
ЛОДА погодила утворення Великомостівської міської об’єднаної територіальної громади

ЛОДА погодила утворення Великомостівської міської об’єднаної територіальної громади

15 березня комісія Львівської ОДА прийняла позитивне рішення щодо утворення на Львівщині чотирьох нових об’єднаних громад.

Комісія під керівництвом першого заступника голови ЛОДА Ростислава Замлинського розглянула проекти рішень щодо добровільного об’єднання п’яти об’єднаних територіальних громад для надання висновку щодо відповідності Конституції та Законам України.

Прийняті позитивні рішення щодо утворення Великомостівської міської та Зимноводівської, Мурованської і Підберізцівської сільських об’єднаних територіальних громад.

У Великомостівську міську об’єднану територіальну громаду увійдуть місто Великі Мости, села Куличків, Борове Великомостівської міської ради, села Заріка, Волиця, Двірці Двірцівської сільської ради, села Стремінь, Реклинець Реклинецької сільської ради, села Піддовге, Шишаки, Пристань, Бутини Бутинської сільської ради.

Тепер в цих громадах сесії мають проголосувати остаточне рішення про добровільне об’єднання.

^

РДА
Сокальська РДА

культура

Переможець Міжнародного фестивалю-конкурсу «Місто Лева»
Переможець Міжнародного фестивалю-конкурсу «Місто Лева»

Переможець Міжнародного фестивалю-конкурсу «Місто Лева»

З 17 по 19 березня в м.Львові проходив Міжнародний фестиваль-конкурс « Місто Лева». Сокальську дитячу школу мистецтв на ньому представляв юний акордеоніст, учень 1 класу  Білаш Віктор, який  навчається  у  викладача Піскляк Валентини Петрівни.

Він виконав цікаву концертну програму: дитячу сюїту «У світі казок» А.Латишева, що  мала 4 частини: «Марш Бармалея», «Вальс Мальвіни», « Омелько на печі», « Страшна історія»  та Марш « Гей там на горі Січ іде». Талановитий виконавець  гарно виступив в 1 віковій категорії, номінації «Інструментальна музика» і був нагороджений  Диплом 3 ступеня.  Вітаємо з  успішним виступом і перемогою.

Переможець Міжнародного фестивалю-конкурсу «Місто Лева»
Переможець Міжнародного фестивалю-конкурсу «Місто Лева»

^

Ольга Пенюк-Водоніс
Сокальська дитяча школа мистецтв ім. В.Матюка

суспільство

Сім’ям загиблих учасників АТО придбають житло
Сім’ям загиблих учасників АТО придбають житло

Сім’ям загиблих учасників АТО придбають житло

17 березня управління соціального захисту населення Сокальської райдержадміністрації організувало засідання комісії щодо розгляду заяв членів сімей загиблих військовослужбовців та інвалідів про виплату грошової компенсації, яке провела керівник апарату райдержадміністрації Віра Білець. Члени комісії визначили розмір компенсації для 2 сімей загиблих учасників АТО, які потребують житла. За інформацією управління соціального захисту населення РДА двом родинам загиблих придбано житло у 2015 році, 2 – компенсація надійшла у 2016 році, ще 3 сім’ї будуть забезпечені житлом у 2017 році.

^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

Об’єктове навчання на ТзОВ «КЛІНГСПОР» м. Великі Мости
Об’єктове навчання на ТзОВ «КЛІНГСПОР» м. Великі Мости

Об’єктове навчання на ТзОВ «КЛІНГСПОР» м. Великі Мости

   В рамках проведення агітаційно - роз’яснювальної роботи відбулося об’єктове навчання на території ТзОВ «КЛІНГСПОР» м. Великі Мости Сокальського району. До даного заходу було залучено працівників та керівництво даного об’єкту в кількості 110чол.

Під час навчання та проведення інструктажу інспекторським складом Сокальського РС ГУ ДСНС України у Львівській області проведено бесіду щодо дотримання правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності, а також розповіли про основні причини виникнення загорянь, наслідки пожеж та безпечної евакуації з проведенням практичних відпрацювань. Крім того, роз’яснили правила поведінки при появі тривожного сигналу при спрацюванні установки автоматичної пожежної сигналізації на об’єкті. Також, вогнеборці продемонстрували як правильно користуватися первинними засобами пожежегасіння, а саме вогнегасниками.

Також, усі бажаючі працівники мали змогу взяти участи в гасінні умовної пожежі та вдосконалити свої навики в користуванні первинними засобами пожежегасіння.

Керівництво даного об’єкту було вдячне працівникам ДСНС за надану практичну допомогу в забезпеченні пожежної та техногенної безпеки ТзОВ «КЛІНГСПОР».



^

ДСНС
Сокальський районний сектор ГУ ДСНС

суспільство

Пожежі та самовільне спалювання сухої трави завдають непоправної шкоди довкіллю.
Пожежі та самовільне спалювання сухої трави завдають непоправної шкоди довкіллю.

Пожежі та самовільне спалювання сухої трави завдають непоправної шкоди довкіллю.

Сокальський районний сектор ГУ ДСНС України у Львівській області закликає громадян відмовитися від практики спалювання опалого листя‚ сухої трави, та чагарників. Із встановленням сухої погоди пожежно-рятувальні підрозділи все частіше залучаються до ліквідації пожеж в екосистемах: унаслідок необережного поводження з вогнем, звичайної необачності, горить суха рослинність та її залишки на відкритих територіях.

Вогнем знищується не лише сухостій, але й насіння і коріння живих рослин, пошкоджуються нижні частини дерев і кущів. Руйнується гумус, гинуть ґрунтоутворювальні організми та бактерії, які відіграють важливу роль у мікробіологічних процесах і допомагають рослинам засвоювати корисні речовини. Це призводить до погіршення якості ґрунтів і, як наслідок, до зниження урожайності.

Невинні на перший погляд спалювання можуть призвести до масштабних пожеж, загрожувати знищенням житлових будівель та життю людей. Вогняна стихія поглинає на своєму шляху все живе. Гинуть рослини, комахи, молодняк звірів та птахів. Регулярні підпали зменшують біорізноманітність та порушують природну рівновагу. Знищується унікальна заповідна рослинність.

Під час горіння листя та інших рослинних залишків у повітря вивільняються шкідливі хімічні сполуки, які знижують імунітет людини, викликають алергію, захворювання дихальних шляхів, посилюють негативний перебіг хронічних, а також сприяють розвитку онкологічних захворювань. Часто до вогню потрапляє різне сміття, що істотно підсилює рівень забруднення повітря і збільшує шкоду для здоров’я.

Пам’ятайте, за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Відповідно до ст.. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов даного дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідно до ст. 245 Кримінального кодексу України знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом – караються штрафом від трьохсот до п`ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п`яти років, або позбавленням волі на той самий строк. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки – караються позбавленням волі на строк від п`яти до десяти років.

Рятувальники закликають громадян відмовитись від спалювання сухої трави, листя та інших рослинних залишків! Адже кожен підпал не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, знищуючи живу природу, а й спричинює до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю людей.


Сокальський РС ГУ ДСНС України у Львівській області

^

ДСНС
Сокальський районний сектор ГУ ДСНС

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
20:07, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567