** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::20.08.2010

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    20 серпень 2010 року

Пошук в новинах   

суспільство

                           Вміння робити висновки,  попереджує повторення помилок.



Саме цими словами хочеться розпочати свою статтю, і навіть не тому щоб в черговий раз стверджувати прописні істини.  А саме тому, що знову переконуюся, найбільшою перемогою кожного є перемога над собою. Для більшого розуміння постараюся розгорнути свою думку.  Відбулася чергова сесія районної ради. Звичайно , якби громаді району була б можливість побачити або хоча почути , проведення цього засідання у повному обсязі, і самому зробити висновки, потреби в коментарях , або навіть у цій статті не було б. А так?  В продовженні питання висвітлення проведення сесій і прийнятих рішень, було запропоновано, безкоштовна відео-трансляція на інтернет- сторінці «Сокаль і сокальщина».  Але ця пропозиція для голови ради зразу ж виявилася не прийнятною. З уст п. Солодяка прозвучав вислів , мовляв люди і так надивляться всякого бруду по телевізору, нащо показувати ще й свій. І навіть аргументи у вигляді витягу із закону про місцеве самоврядування ст..55 п.14 голова ради забезпечує гласність у роботі ради і її органів… Та переконання у тому що побачивши прямий ефір громада сама дасть оцінку своїм обранцям, не стали вагомими. Звичайно тому хто не має що приховувати а тим більше чогось боятися, не виникне навіть така думка.  І знаєте шановні читачі, випереджуючи Вашу думку про скромність керівників які так себе поводять, скажу впевнено, скоро вибори до місцевих рад, тому не сумнівайтеся, не тільки бачити а й чути будете тих самих чільників влади, які в черговий раз будуть розказувати як правильно голосувати і як винні у всіх негараздах всі ті що дуже далеко, аж десь у Києві .



 А що ж у нас , в рідному краї?  Ось тут якраз і є прямий ефір!  Бачимо розбиті дороги, якщо їх можна ще так називати, відсутність інвестицій в район, провал у довгоочікуваному і обіцяному пограничному переході, напіврозвалений кінотеатр у Сокалі  та табір відпочинку у Роятині…. Список можна продовжувати , але сенсу у цьому не бачу, бо напевно Ви самі все це бачите і знаєте, і тому напевно було б правильно почути і побачити як ці проблеми вирішуються , які і ким приймаються рішення?  В моєму переконанні рішення приймаються за принципом , як бачить це влада, а вірніше голова , при цьому порушень як закону так і регламенту хоч відбавляй, а зарадити цьому годі.  Я не суддя і не прокурор, тому нічого не стверджуючи, виклав на початку сесії свої підозри у вигляді заяви на трибуні, з пропозицією відсторонення п. Солодяка від ведення сесії до вивчення заявлених  претензій і порушень. І знаєте шановні що вразило! Ніхто навіть не заперечував висловлені претензії, але знайшлися ті які як кажуть «Знайшли кістку в молоці».  Найбільшою причиною не вивчення піднятого питання виявилося порушення регламенту , в пункті подання пропозиції з супровідною запискою.  Це виразно прозвучало з уст п.Лариси Фарин, голови комісії з питань регламенту та етики.  Ну що ж, поважаючи регламент прийшлося погодитися і в правду супроводжуючої записки не було. Але наведені факти в підозрі порушення законів  та регламенту залишилися. Питання лишень в тому , чому така реакція виникла коли йдеться про порушення з боку депутата?  А де ж реакція на постійні порушення з боку керівництва?  Чи можливо всі документи включаючи проекти рішень дотримані регламентними нормами?  Зрозуміло, прийшло нове керівництво району, хочеться зберегти займану посаду, бути лояльним до влади, але ж…? Хочу одночасно ствердити,  що серед депутатського корпусу багато тих хто розуміє і підтримує правильність моїх тверджень, та в силу певних обставин не можуть перебороти себе, щоб голосно про це говорити. Так само впевнений, що більшість громади переконавшись у пустих словах тих хто так солодко говорить і обіцяє перед виборами , стараючись получити вічну прописку у владі, зрозуміли свої помилки.



  Тому звертаюся з просьбою, зробіть все для того щоб перемогти себе , не спокушуючись на теплі місця і солодкі обіцянки. Перевага має бути за правдою і справедливістю. Звичайно зло теж має своє місце у житті, знайдуться і ті хто вічно прислужують владним і сильним. Але чи вартують такі перемоги в замін проданої совісті? Надія і віра завжди підтримували життя. Є вони і у сьогоденні.  Новий голова держадміністрації у Сокальському районі п. Мицик Микола Іванович просив благословення в церві, пообіцяв чесні і справедливі поступки на сесії району.  Як кажуть, поживемо побачимо. Тільки робіть шановні висновки і не повторюйте помилок. Вже двадцять років нас водять за ніс, а ми  все наступаємо на ті самі граблі.  Ніхто нам не винний за таке життя яке маємо крім нас самих.   Відсторонення від контролю за діями влади, життя по принципу:  «Моя хата з краю», спокуса та боязнь висловити і відстояти свою думку і позицію, тільки додають шансів тим, хто так «тяжко трудиться» у владі, і так  «сильно піклується» про наше з вами життя. Тільки перемога над собою і віра в Бога, правду і справедливість, прості і правильні поступки можуть дати насолоду в житті. Прикладів теж є багато.  Пройшовши вислання по Сибіру, знущання і муки, люди зуміли зберегти віру і правду, остатися добрими і порядними людьми, виховати розумних і талановитих дітей. І сьогодні вони є прикладом для молодих і оточуючих. Михайло Куцяба, сімї Лисунців і Ділаїв.  Коробко і священик Отець Василь з церкви святих Петра і Павла в Сокалі.  Список можна продовжувати, це ті кого можна сміливо називати справжніми Українцями. Сокальщина має багато молодих і талановитих і завжди хочеться чути і бачити , що ми кращі в області і країні, у нас найкращі міста і села, дороги і побут.



Але ніколи не забувати, що багато залежить від нас і наших поступків. О тож робіть висновки.



З повагою депутат районної ради від ГП «ПОРА» Григорій Казанівський.


P.S.


Ця стаття була написана і віддана до друку в районну газету « Голос з – над  Бугу».


Але без пояснення і в супереч законодавству, зокрема закону « Про статус депутатів місцевих рад» Ст. 11п.4. ця стаття не була надрукована. Звичайно дивує позиція керівництва редакції, яка являється комунальним підприємством районної ради і в першу чергу зобов’язана виконувати функції по висвітленню проблем, думок і дій або бездіяльності як депутатського корпусу так і керівництва ради.  Доводити думки і пропозиції громади до керівництва друкуючи на сторінках газети вище згадане.  Тільки до великого жалю,  друкуються  парадні виступи керівників , художні твори, реклама та програми телебачення … Все це добре, якщо виконана основна функція, за яку комунальне підприємство для підтримання своєї діяльності утримує чи маленькі кошти з бюджету, тобто з кишені платників податку. Крім цього правдиві журналісти завжди відстоювали і на сьогодні відстоюють свободу слова, і важко зрозуміти коли цим правилом ігнорують самі. Можливо хтось не погодиться з цією думкою. Тоді просте запитання. Чи уявляєте собі, щоб на сторінках газети не хватило місця для друку статті чи інтерв’ю з кимось з керівників ? Відповідь зрозуміла! Ось Вам і рівні права і свобода слова і нейтральний статус журналістів.




^

Григорій Казанівський
депутат Сокальської районної ради

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
16:50, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567