** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::21.12.2007

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    21 грудень 2007 року

Пошук в новинах   

економіка

З  24 грудня  2007 року в Сокальській Агенції регіонального розвитку працює  «Гаряча лінія» для підприємців та осіб, які виявили бажання стати підприємцями, а  також  з питань підтримки та розвитку підприємництва. 

Письмові запитання та звернення на “Гарячу лінію” можна надсилати спеціалістам САРР за адресою: м. Сокаль, вул. Шептицького 45, або ел.адресою: sarr@bis.net.ua 

Відповіді на свої запитання можна отримати за телефоном:



- консультаційного відділу САРР – (257) 7-37-66.

Актуальні консультації, договори, накази, акти, необхідні документи Ви можете знайти на веб-сайті Агенції в розділі: "На допомогу підприємцю".

^

Ганна Костюк
Сокальська АРР

економіка

 Інформаційна  діяльність у територіальних громадах є важливим аспектом інформування населення, забезпечення процесу демократизації, втілення принципів прозорості та гласності у роботі органів місцевого самоврядування, забезпечення права на інформацію членів територіальних  громад, а  особливо  сільських територій.

 Для постійного інформування жителів сіл Сокальською Агенцією РР виготовлено усіх 37 – ми місцевих рад "Інформаційно- консультаційні стенди", для Сокальського району. Стенди повинні стати  важливим джерелом інформації для різних категорій населення.На стендах  розміщена інформація: про заходи та навчання, які проводить агенція, про можливості для розвитку бізнесу, про зміни в законодавстві (в соціальній сфері, дозвільній, орендно-майнових відносин, податкового законодавства), цікаві консультації для ПП, інформація про попит та пропозицію на Сокальському ринку праці, місцева реклама та ін.

Інформаційні стенди забезпечать додаткові можливості для жителів сіл, які потребують реальної підтримки,роз`яснювальної роботи, актуальної і потрібної інформації.

^

Ганна Костюк
Сокальська АРР

суспільство

20 грудня в Сокальській СЗШ І-ІІІ ст.№4 відбулися урочистості з нагоди Дня міліції. Новопризначений начальник районного відділу ГУМВСУ підполковник О.Лаврович коротко доповів про криміногенну ситуацію в районі та привітав колег з професійним святом. З початку року на Сокальщині скоєно 335 злочинів, 77% яких розкрито. На 13% зменшилась кількість важких злочинів.


 Міліціонерів району з професійним святом привітали голова Сокальської райдержадміністрації О.Кінах, заступник голови районної ради М.Поліщук, прокурор району В.Мисяк та інші. Заступник голови районної ради М.Поліщук передав присутнім вітання від народного депутата України С.Курпіля. Кращі правоохоронці Сокальщини були нагороджені грамотами та грошовими преміями.


^

РДА
Сокальська РДА

релігія

 

День святого Миколая

 

День святого Миколая… Стільки приємних асоціацій викликає у кожного з нас це свято і образ, який ми вшановуємо. Це всеблагий отець, великий і дивний Чудотворець, який своїм заступництвом визволяв від бід, був потішите лем тих, хто жив в горі та нужді, приносив щастя і радість потребуючим.

 

З давніх-давен у багатьох країнах світу існує традиція вшанування пам’яті святого Чудотворця. У цей день люди дарують один одному подарунки, творять добро. Але ж хто розділить радість, віддасть часточку теплоти, любові одиноким людям? Цей благородний вчинок вирішили здійснити члени організації Українська молодь—Христові.

 

На парафії собору св.ап.Петра і Павла напередодні свята було зібрано щедрі пожертви. За ці кошти умхівці закупили солодощі та виготовили подаруночки. 18 грудня у стінах Сокольської гімназії учні п’ятих класів організували свято Миколая Чудотворця для самотніх людей. До цієї акції приєдналися члени УМХ. Учні співали пісні, розказували вірші, вітали учасників свята. Потім гостям були вручені подаруночки.

 

Цього ж дня ввечері в соборі відбулася Вечірня Служба Божа , після якої умхівці поставили сценку і Святий Миколай та Ангелки роздали солодкі подарунки усім присутнім діткам.

 

19 грудня з нагоди свята члени Української молоді Христової та Недільної школи організували дійство в центрі міста Сокаля. В ньому взяло участь багато маленьких дітей, які хотіли побачити Святого Миколая, а тому прийшли з батьками. Спочатку о.Ярослав Валюх розпитував діток про сім’ю та походження Миколая Чудотворця, його добрі діла. Згодом ангелики привітали малечу й запропонували покликати всеблагого отця Миколая. Навкруги розливались дитячі голоси, які співали пісеньку «Ой, хто, хто Миколая любить?». З приходом Чудотворця дітвора отримала святкові подарунки. Згодом ангелятка забавлялись з дітлахами у різноманітні ігри, відбувались конкурси. Також проводилась святкова лотерея, взявши участь в якій можна було отримати книжечки, олівці, ялинкові прикраси, солодощі та інші призи. Випадкові перехожі могли натрапити на ангелят та поласувати маленькими солодкими сюрпризами.

 

По завершенні свята щаслива дітвора розходилась по домівках. Є надія, що у наступному році та й на протязі ще багатьох віків люди будуть вірними традиціям попередніх поколінь і нестимуть у своїх серцях любов, велику пошану і щиру вдячність Святому Миколаю.


                                                                                                                    

 

Загакайло Оксана


 Член УМХ


                                                               6 (10)-Б клас


 Сокальська гімназія


^

дописувач
-

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
12:52, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567