** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::22.01.2008

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    22 січень 2008 року

Пошук в новинах   

влада

В понеділок, 21 січня в приміщенні Сокальської міської ради відбувся круглий стіл на тему перевезень пасажирів у Сокалі, зокрема умов, маршрутів, цінової політики тощо.



В роботі заходу взяли участь міський голова Петро Савчук, старший інспектор Сокальського райвідділу ДАІ Микола Парій, юрист міської ради Христина Чернявська, директори двох сокальських автостанцій, приватні підприємці – власники маршрутів, представники ЗМІ та інші.



Каменем спотикання в розмові стала схема курсування громадського транспорту в об’їзд центру міста по окружній через вулицю Українську, як це було затверджено раніше, а також підтримано на сесії міської ради вже цього скликання. Це пов’язано із перевантаженістю центру Сокаля транспортом – загазованістю і шумом. Зокрема це стосується вулиць Тартаківська і Шашкевича. Після нетривалої дискусії, було прийняте рішення додатково зустрітися у четвер, аби узгодити деякі питання до початку засідання виконавчого комітету, що заплановане на цей день.



Також присутні обговорили питання безпеки на дорозі, адже нерідко можна стати свідком того, як перевізники – водії маршрутних таксі і автобусів – порушують правила дорожнього руху, зупиняються на пішохідних переходах та в інших недозволених місцях, натомість ігнорують спеціалізовані «кишені» на автобусних зупинках.



Перевізники та їх представники, в свою чергу звернули увагу на нездорову конкуренцію на окремих маршрутах, адже дозволів видається на одну кількість траспорту, а їздить на ньому як правило на порядок більше машин. Представник «Львівавтотрансу» – підприємства, що є власником автостанції на Тартаківській, зосередив увагу на проблемі курсування автобусів в ракурсі її діяльності, адже, мовляв, за виданими власникам маршрутів паспортах зазначається лише, так звана, стара автобусна станція.



Отже саме з огляду на усі вищезгадані питання, які слід погодити усім перевізникам і керівництву автостанцій, було прийняте рішення додатково зібратися перед виконкомом, який і затверджуватиме маршрути курсування громадського транспорту по Сокалю. На виконкомі, можливо також буде розглянуте питання тарифів на перевезення по місту, ще однієї проблеми, яка коротко також була обговорена в ході цього своєрідного круглого столу.



Окрім того Сокальська ДАІ погодила із представниками ТРК «Сокаль» питання залученя журналістів до рейду по місту Сокаль, в ході якого також планується перевірка перевізників на виконання правил дорожнього руху, наявності відповідних документів, стану транспортних засобів тощо.


^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

спорт

У вихідні дні в спортзалі дитячо-юнацької спортивної школи «Соколяни» відбулися матчі в рамках Міжнародного Фестивалю з волейболу серед працівників освіти. До участі у іграх зголосились команди з Хустського району, Закарпатської області, Хрубешів (Республіка Польща), а також освітяни зі Сокаля та Червонограда.



Фестиваль в цілому тривав з 18 по 20 січня. Для гостей, як ми вже повідомляли, відбулись екскурсії містом, вони відвідали визначні місця Сокальщини тощо.



Ввечері перед святом Богоявлення відбулась урочиста свята вечеря, в ході якої і гості і господарі, окрім традиційних страв, за звичаєм скуштували святої води, послухали святкового Вертепу.



А в суботу відбулося офіційне відкриття Фестивалю, учасниками якого стали і представники влади Сокальщини – голова РДА Олексій Кінах, начальник відділу молоді і спорту Ярослав Тарасюк, представники команд учасниць, винуватці свята – освітяни, на чолі із керівником відділу освіти Сокальської РДА Романом Монастирським, гості дійства. Забуспечували ігри та суддівство тренери і працівники ДЮСШ «Соколяни». Учасників вітали із добрим почином, вихованці Сокальського БУТу щедрували та вітали із новворічними і Різдвяними святами.



Першими на майданчик вийшли команди освітян з Хустського району і Червонограда. В цьому двобої сильнішими виявились червоноградці. Наступними виступили команда з Грубешова (РП) і сокальські працівники освіти. Тут кращими стали наші волейболісти. В перерві між матчами своїми враженнями від Фестивалю і гри в інтерв’ю радіо «Сокаль» поділився директор об’єднання шкіл №3 м.Грубешів Маріуш Шадовські: «Особисто я вже третій раз у Сокалі, бо традиційно два рази приїжджав сюди з командою школи, директором якої я є. Натомість, з працівниками освіти тут я перший раз. Ені тут подобається – гарне місто, тішуся з того, що ми можемо так тісно зміцнювати наші стосунки. Бо гра-грою, спорт-спортом, але найважливіше це ось такі товариські зустрічі. Думаю, що саме це є найціннішим».



Згодом силами мірялися освітяни Закарпаття та поляки. Вони боролись за почесне 3 місце турніру. В підсумку, після перемоги сокальскої команди над червоноградцями, місця в турнірній таблиці розподілилися наступним чином: на 4-му місці гості з Грубешова, на 3-му Хуст, на 2-й позиції Червоноград і кращими на цьогорічному І-му Фестивалі волейболу стала команда працівників освіти Сокальського району.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
09:13, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567