** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::23.02.2011

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    23 лютий 2011 року

Пошук в новинах   

політика

  Депутатські будні

Йдучи на вибори, Всеукраїнське Об`єднання "Свобода" обіцяло громаді, що, отримавши депутатські мандати, регулярно звітуватиме про проведену роботу. В неділю 20 лютого перед громадою міста Сокаль – один з таких звітів, який підготовлено за результатами 100 днів роботи у раді. Орієнтиром і головним програмним документом у діяльності депутатів Всеукраїнського Об`єднання "Свобода" упродовж каденції, як ми й обіцяли, є засади "Програми захисту українців". У своєму відкритому листі, хочу дати відповідь на звернення мешканців вулиць С. Крушельницької, О. Кошового, Я. Мудрого до міської влади, так як є депутатом міської ради.

З першого дня роботи новообраної міської ради, всі сесії, засідання комісій проводяться відкрито, і будь хто з мешканців міста може прийняти участь. Ведеться аудіо і відео запис. На ІІ сесії була пропозиція ВО «Свобода» про онлайн трансляції сесійних засідань у мережі інтернет. Це дозволяє будь-якому користувачу інтернету переглядати трансляції сесій як в режимі "реального часу", так і перегляд архіву відеоматеріалів. Враховуючи той факт, що кількість інтернет-користувачів у нашому місті невпинно зростає, дана форма висвітлення роботи міської ради являється оптимальним вирішенням потреби в інформуванні населення про діяльність депутатського корпусу. Крім того, ми зверталися до керівництва кабельного телебачення, і найближчим часом, напевно будуть розглянуті пропозиції щодо телевізійного транслювання сесій у відеозапису. Відновлено Інтернет сторінку Сокальської міської ради miskrada.sokal.lviv.ua , яка тепер успішно функціонує і постійно наповнюється. В подальшому ще більше уваги буде приділено для покращення роботи сайту міської ради. Депутати міської ради обирались по мажоритарних округах і тепер кожен працює на цій територій яка його обрала. Отже мешканці вулиць С. Крушельницької, О. Кошового, Я. Мудрого в першу чергу повинні звертатись з своїми пропозиціями до свого депутата. У бюджеті 2011року закладено 100 тис грн., для облаштування автобусних зупинок у місті. Як секретар депутатської комісії з питань промисловості, підприємництва, побутового обслуговування, транспорту і зв`язку вже неодноразово робила зауваження, що окремі автобуси не призначені для перевезення людей, дуже незручні та в поганому технічному стані, а це загрожує здоров`ю і життю пасажирів, при проведенні нових тендерів все це буде враховано. Ставлення водіїв до пасажирів, особливо пільгових категорій, не витримує жодної критики. Ми займаємось питаннями впорядкування приватного таксі, стоянок, впорядкуванням руху міських автобусів по маршрутах РЕМ - автостанція – залізничний вокзал, поліклініка – центр – дачі для зручності мешканців.

Проблема освітлення вулиць, ремонту дорожнього покриття, та загального стану доріг досить болюча. Мною розроблена, подана на сесію, та рішенням ІІ сесії №71 затверджена міська програма «Наше подвір`я» на 2011-2014р. У ній передбачено 30 тис. грн.. на капітальний ремонт освітлення при будинкових територій, 160 тис.грн. на капітальний ремонт і встановлення нових дитячих майданчиків, 200 тис.грн. на ремонт внутрішньо квартальних, міжбудинкових проїздів та тротуарів. Сподіваюсь це буде добрим початком для покращення благоустрою прибудинкових територій житлового фонду комунальної власності міста.

Є світова проблема і з сміттям, звісно, що і ми її відчуваємо, але сортування сміття може частково її спростити, і свідомість громадян при цьому є вирішальною. Контейнерів в місті мало, для приватного сектору потрібен інший підхід. Попробуємо напрацювати програму роздільного сортування та вивозу сміття. Потрібні сучасні машини європейських виробників, і сучасні платмасові сміттєві баки в приватний сектор. При наданні таких послуг та відповідних штрафах для порушників, тоді і побачимо чисті території біля сміттєзбірників. Сокальський РЕМ не є державною, чи комунальною структурою і Сокальській міській раді не підпорядковується, тому прямого впливу ми не маємо.

Невирішеною проблемою в місті Сокаль вже багато років є погана якість телефонних ліній зв`язку і проводового радіо. При збільшенні тарифів за послуги телефонного зв`язку, якість постійно погіршується, і серйозних вкладень в модернізацію мережі немає. Та вирішувати проблеми ЦТП №19 м. Сокаль за рахунок коштів міського бюджету не можливе. На даний час потрібно більше 600 тис.грн на ремонт дахів міських дитячих садочків, близько мільйона гривень на ремонт житлового фонду, виготовити проектно-кошторисну документацію на реорганізацію гуртожитку №20, впорядкування міського парку відпочинку та інші важливі питання життєдіяльності міста. Тісна співпраця і взаєморозуміння з міським головою Зарічним Б.С сприяє ефективній роботі нашої фракції. Депутати від ВО «Свобода» постійно проводять зустрічі та прийоми з громадянами і це є хорошою традицією у спілкуванні влади з виборцями, що забезпечує контроль за виконанням всіх рішень, та дозволяє жителям брати участь у реформуванні міста, внесенні пропозицій щодо його управління.

Депутат Сокальської міської ради від ВО «Свобода» Галина Шклянка.

^

дописувач
-

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
14:29, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567