** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::23.04.2010

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    23 квітень 2010 року

Пошук в новинах   

політика

Сьогодні 23 квітня відбулася позачергова сесія Львівської обласної ради. Приводом стало озвучення президентом Януковичем, рішення про продовження терміну перебування Російського Чорноморського флоту на території України на 25 років. Таке рішення, на думку депутатів, є порушенням як конституції України так і волі більшості населення.


На сесії з гострою критикою угоди вже виступили народні депутати України І. Денькович, С. Курпіль, А. Шкіль, А. Парубій.


Новопризначений голова облдержадміністрації,регіонал Василь Горбаль несподівано покинув сесійну залу облради. Хоча від нього депутати очікували виступу щодо останніх домовленостей між президентами України та Росії.


До великого жалю, при розгляді питання і висловлені позиції, були відсутні депутати від партії Промисловців і підприємців а також  депутат обласної ради від Сокальщини п. Христинич М.І.


Але не дивлячись на це, як прокоментував Р.Ілик ZAXID.NET : «Ми прийняли заяву з закликом почати процедуру імпічменту президента. Депутати Львівської обласної ради були одностайні, не було жодного, щоб не проголосував, або проголосував проти».


 



Текст звернення:


Звернення Львівської обласної ради щодо недопустимості продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації у Криму


Від імені мешканців Львівщини, ми, депутати обласної ради, виступаємо категорично проти домовленостей між Президентом України Віктором Януковичем і Президентом Російської Федерації Дмитром Медведєвим щодо продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації у Криму.


Такі рішення регулюються Конституцією України та угодою про тимчасове перебування ЧФ РФ, яка була ратифікована Верховною Радою України. Перехідні положення Основного Закону визначають, що змінити порядок тимчасового перебування Чорноморського флоту на території України можна виключно шляхом внесення змін до Конституції України, які підлягають затвердженню на всеукраїнському референдумі.


Отже, ми переконані, що Президент України Віктор Янукович зрадив інтереси нашої держави, грубо порушивши статтю 17 Конституції України, в якій чітко сказано: „На території України забороняється створення і функціонування будь-яких збройних формувань, не передбачених законом. На території України не допускається розміщення іноземних військових баз”. Такий крок свідчить про те, що нова влада позбавляє Україну незалежності, суверенності та самостійності і стає на службу кадебістської, по своїй суті, влади Кремля.


Звертаємось до Конституційного Суду України, Генеральної Прокуратури України, Верховної Ради України з вимогою ініціювати усунення В.Януковича з поста Президента України в порядку імпічменту за вчинення державної зради у відповідності зі ст. 111 Конституції України.


Закликаємо усіх громадян України, мешканців Львівщини, громадські та політичні організації краю рішуче стати на захист України.



Прийнято на позачерговій XLVІІІ сесії
Львівської обласної ради
V демократичного скликання
23 квітня 2010 року


За даними інтернет ресурсів України



^

дописувач
-

культура

                             Перемога  юних піаністів Сокальщини

Днями  у  місті Львові   було  проведено  обласний конкурс юних піаністів молодших класів серед мистецьких шкіл області.

  З різних міст Львівщини   на конкурсі  виступило  з концертною програмою 37 учасників, які виконували три різнохарактерних твори. Головою журі  конкурсу була відома піаністка, педагог, професор ЛНМА ім.М. Лисенка, заслужений діяч мистецтв України - Марія Крих.

   Сокальську  дитячу школу мистецтв ім. В.Матюка  на конкурсі  представляли:  учениця 4 класу Мартинюк  Соломія, яка здобула диплом 3 ступеня. Учня 2 класу Мартинюка Назара відзначено  дипломом   з відзнакою.

  Такий результат учнів  досягнуто завдяки  наполегливій і старанній  праці їх викладача, завідувача фортепіанним відділом  Мирослави Михайлюк.

^

Ольга Пенюк-Водоніс
Сокальська дитяча школа мистецтв ім. В.Матюка

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
03:25, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567