** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::23.08.2009

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    23 серпень 2009 року

Пошук в новинах   

суспільство

23 серпня — День Державного прапора України

Сьогодні наприкінці Служби Божої в в катедральному соборі св. ап. Петра і Павла м. Сокаля відбулося освячення Державного прапора, який після урочистого віче було піднято біля міського кінотеатру.  Процесія з храмів м. Сокаля до пам’ятника Т Г. Шевченку. Покладання квітів до пам`ятника Т. Г. Шевченку.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

^

Адміністратор
-

суспільство


Дарунок – ліопис УПА


18 серпня у районну бібліотеку завітали поважні гості — ветеран Української Повстанської Армії Петро Хрущ та голова районної спілки політв`язнів Михайло Куцяба. Вони прийшли передати книгозбірні багатотомне видання літопису УПА та пожертву — 50 американських доларів від уродженця села Спасова, колишнього члена ОУН 30-их років, а нині жителя Лондона, Михайла Климчука. Книги видані у Торонто у видавництві «Літопис УПА». Працівники бібліотеки радо вітали гостей.


—    Завжди радіємо коли до нас надходять книги. І щиро дякуємо пану Михайлові Климчуху за вагомий внесок у поповнення нашого книжкового фонду, — сказала завідуюча відділом обслуговування Центральної районної бібліотеки Світлана Халупник. — Я впевнена, що ці книги знайдуть свого читача і будуть їм цікавими та корисними. Адже на сторінках цих книг — історія нашого багатостраждального народу, тут названі імена тих. хто боровся і віддав своє життя за незалежність України, їх героїзм добрий приклад для молоді.


—    Уже багато років у нашій бібліотеці, — додала пані Світлана, — діє акція «Подаруй бібліотеці книгу». Чимало сокальців відгукнулися на неї. Ми щиро вдячні їм за подаровані книги,


—    Зокрема, Марії Христинич, Євгену Родзимінському, Івану Сичу, Світлані Кокотень, Анні Литвин, Надії Войтюк та іншим. Нині до них можна додати і жителя Лондона Михайла Климчука. Хто ця людина і чому він турбується про Сокальщину, розповів ветеран Української Повстанської Армії Петро Хрущ. Він познайомився з Михайлом Климчуком через свою землячку Іванну Пшеп`юрську-Мащак, дочку колишнього пароха з Хороброва. Відтоді вони заприятелювали. Тож коли Михайло приїжджав на Сокальщину, щоб відвідати рідні місця, щоразу навідувався й до подружжя Хрущів. Під час однієї з таких зустрічей розповів, що зібрав тридцять томів літопису УПА. Тоді ж Михайло Куцяба порадив привезти багатотомне видання в Україну і подарувати районній бібліотеці, щоб безцінні спогади та історичні відомості могли побачити і прочитати якомога більше сокальців. Ця думка сподобалася Михайлові Климчуху. Та роки даються взнаки і він уже не в сипі подорожувати, тож книги до Сокаля привіз його син Андрій. Він попросив батькового товариша—Петра Хруща, передати їх у бібліотеку, а сам минулого понеділка повернувся до Лондона.


Голова сокальського осередку районної спілки ПОЛІТВ`ЯЗНІВ Михайло Куцяба розповів, що Михайло Климчук - патріот рідного краю. Усі роки він беріг спогади про рідне село Спасів та Сокальщину, і при нагоді відвідував їх. І цього разу передав свої нагороди за участь в національно-визвольних змаганнях в музей «Людина. Земля. Всесвіт».


Бібліотека — скарбниця книг. Сюди приходять читачі різних поколінь, які закохані у книги. Вони шукають і знаходять на їх сторінках щось цікаве. Таким є і багатотомне видання Літопису Української Постанської Армії, яке розповідає про наше історичне минуле. Гортаючи сторінки багатотомника, читач зможе відкрити завісу минулого, дізнатись правду про ті далекі події, які відбувалися на наших теренах у роки національно-визвольних змагань...


Любов ПУЗИЧ.


21 серпня 2009 року


^

Газета
"Голос з-над Бугу"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
10:36, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567