** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::24.06.2008

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    24 червень 2008 року

Пошук в новинах   

економіка

В Сокалі відбулося засідання колегія районної державної адміністрації. На порядку денному розглядалося 3 питання: «Про стан готовності агро-промислового комплексу Сокальського району та збирання врожаю 2008 року», доповідав начальник Управління АПР Ігор Шайнога, «Про виконання розпоярдження голови ЛОДА від 2 вересня 2003 року №849 «Про затвердження регіональної програми реалізації державної політики у сфері боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів»» і останнє питання - «Про затвердження плану роботи колегії на ІІІ-й квартал 2008 р.».



Начальник Управління АПР Ігор Шайнога розпочав свою доповідь з статистичних даних, він наголосив, що Сокальський район займає 157 тисяч гектарів землі, в тому числі землі сільсько-господарського призначення - 107 і 5 десятих тисяч га. На більшості з них і здійснюють діяльність сільгоспвиробники. У господарствах району налічується 7 зерносушильних агрегатів, що вважається вкрай недостатнім. Склади готові прийняти 22 з половиною тисячі тон збіжжя і Сокальський елеватор приблизно, зі слів Ігоря Шайноги, може прийняти на зберігання до 15 тисяч тон зерна. Також він додав, що для посіву під урожай 2009 року сільсько-господарським підприємствам необхідно заготовити близько 5 тисяч з половиною тон насіння зернових культур. Начальник Управління АПР Ігор Шайнога зазначив, що з урожаю 2008 року планується виробити 4 тисячі 216 тон насіння озимої пшениці, все решта забеспечити відповідно до тих показників, які стоять перед їх управлінням. У доповіді він також додав, що за останні роки значно покращився репродукційний стан зернових. Для збирання зернових культур у сільсько-господарських підприємствах знаходиться 174 зерно-збиральних комбайнів, навантаження на один такий комбайн складає у цю пору 115 гектарів. Для проведення жнив потрібно майже 590 тисяч тон дизельного палива, станом на 23 червня у господарствах району знаходиться майже 450 тисяч тон, що складає близько 76 відсотків. В цілому ж, на Сокальщині, як і у всій державі прогнозується зібрати високий врожай, зазначив Ігор Шайнога. На завершення начальник Управління АПР назвав орієнтовну цифру закупівлі зерна. Відтак, пшениця 2 класу вартуватиме від однієї тисячі 400 гривень до 1 тисячі 750 гривень, 3 клас оцінюють в сумах від 1 тисячі 250 – до 1 тисячі 540 грн, та за 4 клас куплятимуть за 1130, а максимальна ціна коливатиметься до 1 тисячі 400 гривень. Отож, жнива попереду, лише б сприяла погода. Крім того, на сьогоднішній день вже розпочато заготівлю кормів.



З другого питання «Про затвердження регіональної програми реалізації державної політики у сфері боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів»» - доповідав начальник райвідділу міліції Богдан Кіщук, його доповідь була вкрай лаконічною. Він також наводив низку цифр. Зокрема, він наголосив, що в Сокальському райвідділі міліції на обліку знаходиться 20 розповсюджувачів наркотиків, 20 наркоманів, та 25 споживачів наркотичних засобів. Правоохоронцями з початку року було зафіксовано 22 факти незаконного обігу наркотиків, з них по 11 було порушено кримінальні справи. Також, начальник райвідділу міліції додав що ними були опрацьовані аптеки у містах Белз, Великі Мости і Сокаль. На даний час у Сокальському районі проходить ще 2 профілактичних відпрацювання, з них одне триватиме з 2 червня по 31 серпня, на сьогодні зі слів Богдана Кіщука, вже зроблено 18 перевірок по лінії боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів у розважальних та оздоровчих закладах, а також в місцях масового перебування молоді. На завершення начальник районного відділу міліції у своїй доповіді зазначив, що на рівні головного управління внутрішніх справ на сьогоднішній день в стадії практичного вирішення і вже практично запроваджується створення на базі Червоноградського міського відділу міліції спеціалізованого регіонального відділення по боротьбі з незаконним обігом наркотиків. Таке відділення планує обслуговувати Радехівський, Яворівський, Жовківський, Кам’янко-Бузький та наш – Сокальський райони, туди ж входитимуть міста Червоноград і Соснівка.



В цілому колегія РДА щодо першого та другого питання вирішила взяти до відома доповіді начальника Управління АПР Ігора Шайноги та начальник районного відділу ГУ МВС України Богдана Кіщука. І останнє питання, що розглядалося - «Про затвердження плану роботи колегії на ІІІ-й квартал 2008 року. З нього доповідав заступник голови, керівник апарату РДА Степан Крут. В ході засідання було вирішено в подальшому проводити колегії в остнній вівторок місяця: отже вони відбудуться 29 липня, 26 серпня та 30 вересня.


^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

спорт

22 червня відбулися матчі 8 туру Чемпіонату Сокальського району з футболу. Їх результати радіо «Сокаль» повідомив голова комітету з проведення змагань районної ФФ Михайло Ковалів.



Отже, в І-й лізі Переспа-Тартаків юнаки 0:2, дорослі 1:1, Жвирка-Хоробрів 1:0, 4:2, Гірник-Перв’ятичі 4:2, 3:1, Острів-В.Мости юнаки 1:5, основний склад 1:1 – з цією нічиєю лідер Чемпіонату вперше втратив очки, Волиця-Сілець 1:0, 2:1.



В І-й лізі надалі лідирують В.Мости – у команди 22 очки, Волиця на ІІ-ій позиції – 17 очок, Жвирка на ІІІ-му місці турнірної таблиці – 13 очок.



В юнаків Жвирка на І-му місці – 19 очок, В.Мости з 18 очками на ІІ-му, і Гірник на ІІІ-й позиції – у команди 17 очок в активі.



В ІІ-й лізі матчі закінчилися в наступними результатами: Глухів-Белз 5:1, Хлівчани-Карів 5:3, Діброва-Стаївка 4:0, Бендюга-Варяж 9:1, Горбків-Савчин 4:2, і перші очки набрали у матчі з Волсвином аудсайдери турнірної таблиці – команда Поториці, тут з фінальним свистком арбітра зафіксований рахунок 2:0.



В ІІ-й лізі серед лідерів – Діброва – І-е місце і 19 очок, далі Бендюга і Стаївка – по 16 очок, слідом йде команда з Горбкова – у неї в активі 15 очок.


^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
16:52, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567