** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::25.02.2008

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    25 лютий 2008 року

Пошук в новинах   

політика

ТАК   ФАКТИ  -   ЧИ       ЧУТКИ   ?

Хочеться, як почати так і закінчити цю статтю з приємного, яке б радувало читачів ,  та не знаю,  чи зумію. Причина банальна, буду писати правду, а вона відомо, не завжди солодка. І все ж в початку впевнений!

Він  є об’єктивно радісним.  В лиці нашої районної газети, ми читачі  врешті отримали, будемо надіятися надовго, орган публічної  інформаційної структури, яка з приходом  нового головного редактора, стала  більш інтересною, відкритою для дописувачів і головне правдивішою у висвітленні та обговоренні  проблем   та  випадків нашого сьогодення.

Хочу також надіятись,  що  побажання до журналістів ,які висвітлюють проблемні теми, будуть сприйматись без образи.  Без  відстоювання чиїх би то позицій, а об`єктивно  і нейтрально, звичайно з правом на свою думку, писати у газеті. А право висновків, оставити читачам.


  Тепер постараюся перейти до конкретики.  Мова буде йти, про статтю у газеті  ГОЛОС  З- НАД БУГУ  ЗА 15 лютого ,  ФАКТИ ЗАПЕРЕЧУЮТЬ  ЧУТКИ.   Про факти пізніше,бо не зрозуміло про які йдеться.....

Почнемо з вступу, який констатує ДП "ДАТСЬКИЙ ТЕКСТИЛЬ" сучасне підприємство!


Вибачте, але  як на мене , дуже хочеться перенести лапки  з перших слів ДАТСЬКИЙ.... НА    "СУЧАСНЕ ПІДПРИЄМСТВО"  Чому?   Та тому, що у порівнянні з сучасними  воно  напевно, і в першу сотню не ввійде. Існування такого виробництва,  з такими умовами праці та зарплатою, в цивілізованому  світі, точно  не  знайдете. Та й зрештою, про які хороші умови праці створені на  підприємстві  ведеться  мова?  Про те що на підприємстві ,яке налічує більше   800 працівників, відсутня  столова, нормальні побутові приміщення, а обідня  перерва тривалістю у 20 хв. при 8 - 9 годинній зміні. А можливо зарплата, яка у Данії  становить 28 євро, мінімально за годину, хоча б у три рази меншою, виплачується  нашим працівникам ?


 Якщо переходити на факти,  наведенні у відповідях  п. Дасюка, то зарплата на підприємстві, менша  ніж по галузі на Україні!


         А   чи не смішно  виглядає  така  формула:


 Продукція реалізовується  за кордоном, по світових цінах, умови праці, гірші  РАДЯНСЬКИХ, а зарплата по СОКАЛЬСЬКИ!!!


Дивним є висловлювання п.Дасюка та п. Дідика, що до екології та впливу  діяльності підприємства  на здоров`я  працівників.


Перший, спираючись на показники перевищення пилу тканин, повідомляє, про накладення штрафу за порушення, а потім стверджує, що після проведених аналізів, виявляється, працівники в 2 рази менше хворіють бронхітом, ніж взагалі по району.  Просто чудеса!  Можливо відкриймо у районі ще пару  ДАТСЬКИХ ТЕКСТИЛІВ, і тоді взагалі позакриваємо лікарні, або хоч відділи.....


   А якщо серйозно, то при такій плинності працівників , чи можливо  робити якісь висновки?  Та й такі захворювання, це не травма, яку видно вже сьогодні. Працівник  розрахувався ,а наслідки  можуть проявитися  значно пізніше.  Кажеться ,  кому б це знати як не лікарю....


Але, не буду це коментувати, це зроблять читачі.  Хочу лишень підтвердити факт, що не проведена  атестація робочих місць на підприємстві, і всяке твердження,   про відсутність шкідливого впливу на здоров`я, не є  об`єктивним.


  Що до завірянь п. Дідика  про відсутність шкідливих викидів, то спитати напевно треба мешканців, які живуть поруч з підприємством, і не одноразово звертались до різних інстанцій з скаргами. А то напрошується  аналогія висловів п. Азарова;   ЧТО БИ ЛЮДІ НЕ ГОВОРІЛІ, А МИ СТАЛІ ЖИТЬ ЛУЧШЕ!  Ну і що, як не можна було в літку вікно відкрити, ну смердить....

Але ж інспекція каже, викидів нема!   Та й повідомлення про плани придбати кондиціонери та будувати локальні очисні  споруди якось не в`яжуться.

Може пожаліємо датчан, якщо до цих пір їх не було, і все було добре і  в нормі, так нащо тратитись? І брикети  з пилюки вже з рік роблять..... 

 А на кінець  хочу подякувати  кореспонденту, за саме влучне запитання:

Чому підприємство працює без дозвільних документів?

Приставте собі шановні, що лікують Вас не сертифікованими ліками, або лікар без освіти.  Везе водій маршрутки  без права на управління, або  купаєтесь у заразній  водоймі....  СТРАШНО???  Але, для відсутності   таких явищ і існують  певні правила  і закони. А  ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ  за їх   дотриманням покладена  на владу та певні органи. Підприємство працює вже більше 5-ти років без дозвільних  документів, з порушеннями, а влада мовчить. Можливо не знає .... а можливо... ну, не  будемо  гадати, хай кожний зробить висновки сам. Можу додати, що вище згадані  проблеми лишень не велика  частина  всіх негараздів. Але переконаний, що зрушення можуть бути  лише тоді, коли   кожний буде відстоювати  свої права і інтереси, а не відсиджуватись, чекаючи  що хтось йому зробить добре, або з думкою: лишень би не гірше!

із текстом статті можна ознайомитись далі.. ФАКТИ ЗАПЕРЕЧУЮТЬ ЧУТКИ. ДП «Датський текстиль» - сучасне підприємство, одне з небагатьох на Сокальщині, яке постійно дає людям роботу.

^

Григорій Казанівський
депутат Сокальської районної ради

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
20:26, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567