** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::26.06.2009

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    26 червень 2009 року

Пошук в новинах   

влада

25 червня в Сокальській райдержадміністрації відбулася нарада-семінар голів та секретарів місцевих рад району, яке провів голова районної ради О.Солодяк. Учасники наради розглянули наступні питання: про порядок передачі земельних ділянок у власність; про заключення договорів оренди на землю; про зміни в пенсійному законодавстві; про заключення договорів оренди водних об"єктів загальнодержавного значення; про реалізацію пілотного проекту зі збору твердих побутових відходів фірмою "Еко-Львів".


В ході наради також виступила заступник голови райдержадміністрації М.Христинич, яка проінформувала присутніх про те, що вступила в дію українсько-польська угода про малий прикордонний рух та перелічила населені пункти Сокальщини, які входять до 30-кілометрової зони.


^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

ХТО НАС ЗАХИСТИТЬ?


Можливо, комусь моя, а швидше наша, проблема пенсіонерів видасться вкрай мізерною на фоні економічної кризи, занепаду моральності, вихованості, культури певного прошарку суспільства. Але мовчати про це не можу. Хоча мені за сімдесят, пережила сиротинець, досить рано втратила чоловіка... А нині моя розрада - дачна ділянка, яка розташована неподалік від автобусної зупинки. Місцина дуже гарна, спокійно, тільки пташиний спів з лісу долинає. Земля оброблена, на грядках - цибуля, морква, буряки ростуть. Навколо будиночка - квіти, я навіть доріжку замітаю, хочу, щоб там було гарно і затишно. До мене у хатинку вже не раз приходили непрохані гості, ламали замок і всередині все нищили, тепер я перестала закривати двері на замок, лише на защіпку, зайти може кожен кому забагнеться. Але, хай би вже заходили, лиш би не нищили, хай вже й полуниці збирають, як їм смакує, аби не товкли. Але ж то я так собі думала, сподівалася що й у бешкетників є хоч якась совість. Бо як "гостювали" у моїй хатині бомжі, то все повиїдали, виспалися, помадою на стіні напи¬сали "лох" та й пішли. Але нічого не поламали, не потрощили.



19 червня я не була на дачі, і мені розповіли далекі сусіди, що до лісу прямувала компанія молоді: чи то випускники школи, чи училища. Молоді, веселі, навіть якісь буйні, бо раптом взяли каменюки і почали жбурляти по дачних будиночках - кидали у вікна, Розбили мені всі шиби, осколки скла розсипались по землі, в приміщення. І так мені гірко стало набуті, коли я побачила цю руїну. Й не знаєш куди йти, хто тобі зарадить. Іти до влади - марно, до правоохоронних органів - теж не допоможуть. Пішла до церкви, поставила свічку за здоров"я тих хуліганів, може їм Бог розум дасть, І ще. Цей розбій бачили сусіди-мужчини і... Ні слова. Невже злякались чи може збайдужіли - не в них же били шиби! Але ж завтра ці бешкетники можуть кинути камінь і у ваше вікно!



Марія КОВБАСЮК, мешканка м. Сокаля.


 

*****


 


Від редакції. До нас звернулася ще одна сокальчанка п, Марія П., котра кілька тижнів не могла відійти від свого перебування на городі в районі райлікарні. Вона спокійно садила капусту. Після дощу людей не багато було на городах, а жінка собі подумала, що краще прийметься розсада. Отож, садила і тішилася, що восени матиме гарний врожай. Аж раптом почула за спиною дивні звуки, оглянулася, матінко рідна, а на неї собачисько величезний суне, наче пес "баскервілів". Побачила здалеку господаря, котрий спостерігав за цією картиною. Думала зупинить собаку. Але де там. Пес кинувся на неї, на щастя, вона мала палку, то почала відбиватися. А собака гарчав, аж жінка присіла і почала кликати на поміч. Врешті власник змилосердився і покликав пса. Коли жінка висловила своє обурення, то він їй на це відповів так: "Але ж він тебе не вкусив, я хотів подивитися, як мій Джек виконує мої накази. Але не смій на мене жалітися, бо знову нацькую на тебе свого пса".


Отак через "ти" до старшої жінки звертався молодий чоловік і ще й пригрозив. І до кого будеш звертатися? Хто беззахисну людину захистить? До міліції пані Марія не зверталася, бо не вірила, що допоможуть, і боялася, щоб той молодик своїх погроз не справдив.




^

Газета Голос з-над Бугу

Газета
"Голос з-над Бугу"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
15:25, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567