** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::27.02.2006

За даними виборчого штабу Сокальської районної організації ГП “Пора”, пористи в районі набирають понад 13% голосів виборців. На Сокальщині лідером перегонів до районної ради станом на 16 годину є виборчий блок “Наша Україна”. Це попередні дані, опрацьовані за методом отримання безпосередньої інформації з дільниць, на другій позиції, за обсягами довірених голосів виборців, БЮТ. Відтак йде цілий ряд партій і блоків, котрі ймовірно подолають 3 відсотковий бар”єр.

27 березня станом на 18 годину ОВК повідомила дані з 129 вже опрацьованих дільниць ТВО №118. Першими за рейтингом йдуть „Наша Україна”, яка набрала понад 32 тисячі голосів виборців; „Блок Юлії Тимошенко” майже 29 тисяч, „Пора-ПРП” трохи менше 4 тисяч 400 голосів, крім того Партія регіонів по Сокальщині отримала підтримку 2 700 осіб. За останніми даними вечора 27 березня, решта партій не подолали 3-ох відсоткового бар”єру.

У понеділок на 15.30 відомі результати з 18 виборчих дільниць Червоногруда із 32. До міського депкорпусу Червнограда потраплять представники БЮТу – 23,21%, «Нашої України» – 22,73, Партії регіонів – 11,05%, Блоку Костенка-Плюща – 6,87, «Пори» – 6,25%, «Реформи і порядок» – 3,95%, Партія екологічного порятунку «ЕКО+25%» – 3,35%, блоку Кармазіна – 3,30%, а також пройдуть соціалісти – 6,22%, – повідомляє Західна інформаційна корпорація. Наразі найбільше голосів до Львівської обласної ради у місті зібрали блок Юлії Тимошенко – 27,45 % та НУ – 26,35 %, подолали прохідний бар’єр Блок Костенка-Плюща – 4,94 %, партії «Пора» – 4,78 %, «Реформи і порядок» – 3,63 %, СПУ – 3,80 %, «Свобода» – 3,47 %.

За даними штабу робочої групи зі сприяння проведенню виборів, який працює в ЛОДА, на виборах до Львівської обласної ради перемагає Блок Юлії Тимошенко, який набрав 26% голосів. А блок „Наша Україна” наразі має 25%. За ними йдуть – Блок Костенка і Плюща (6% голосів), партія „Пора” (4,5% голосів) та ВО „Свобода” (6%).

Результати виборів до Верховної ради України на Львівщині на 17 годину 40 хвилин за повідомленням офіційного сайту ЦВК. Підраховано 48,69 % голосів: Як і раніше, лідирують „Наша Україна” - 38,76 % та Блок Юлії Тимошенко – 32,70 %. Більше 3 відсотків мають також блок ПРП-Пора - 4,77 % та УНБ Костенка-Плюща - 3,66 %.

По Україні, станом на 16:30, опрацьовано 34,84% протоколів. Надалі лідерство за Партією регіонів – понад 26%, відтак йдуть БЮТ – майже 24%, НУ – близько 17%, а також Соціалістична партія України – 7,2% та комуністи, у котрих майже 3,5% довіри виборців. Інші сили, поки що не набирають 3% для подолання бар”єру.


служба інформації ТРК “Сокаль”

 

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

політика

У неділю в Сокалі відбулася презентація виборчого блок Юлії Тимошенко. Презентувалися списки кандидатів до Сокальських районної та міської рад, кандидата на посаду міського голову Сокаля. На презентацію прибуло багато прихильників БЮТу, представники інших демократичних політичних сил Сокальщини.

Представлення перших п’ятірок списків супроводжувалося знайомством з кожним з кандидатів – короткою характеристикою. Відтак, практично кожен висловлював своє бачення того, чим буде займатись в майбутній раді. Представлення проводив голова політради районної організації партії “Батьківщина” Микола Поліщук, який до речі очолює список кандидатів до районної ради, та член цієї партії Оксана Хмара. Розпочався захід з презентації кандидатів до міської ради та міського голови. Отже, на сцену вийшли претенденти до райради.

До речі, серед кандидатів є чимало безпартійних людей, проте це відомі в районі люди – сокальський митець Анатолій Стратонович Покотюк та відомий аграрник Олег Іванчина. Опісля самої процедури представлення, слово було надано голові Львівського обласного виборчого штабу БЮТ Степан Курпіль, а завершенням презентації став концерт за участю відомого львівського співака Андрія Залізка.

служба інформації ТРК “Сокаль”

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

Внаслідок пожежі в селі Хлівчани Сокальського району люди залишились без господарської будівлі, мотоцикла “ІЖ”, двох тон сіна та півтони зерна, про це повідомив прес-центр головного управління МНСУ у Львівській області. Збитки, завдані вогнем, становлять 10 тисяч гривень. Пожежникам вдалось врятувати житловий будинок, а причиною пожежі вважають необережне поводження з вогнем невідомої особи.

служба інформації ТРК “Сокаль”

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

здоров'я

Відкритий лист Голові ЛОДА

Голові Львівської обласної


державної адміністрації


Олійнику П. М.


Про екологічну катастрофу

Високоповажний Петре Михайловичу!

Лихо прийшло на Львівщину... Минулого тижня у неділю (19 лютого) стався безпрецидентний випадок, який призвів до екологічної катастрофи. За прямою вказівкою голови Сокальської райдержадміністрації було відкрито шлюзи й спущено воду із Сокальського водосховища. Як наслідок – практично вся риба на території водоймища загинула. Було завдано невиправної шкоди природі та Державі. Страшно навіть уявити розмір збитків, що їх завдала така халатність (а може й цілеспрямована терористична діяльність) чиновника... Вони сягають мільйони гривень.

У кращих традиціях радянської влади інформацію намагаються приховати. Тому нічого дивного не буде, якщо й Ви не знали про ці жахливі події. Ми довідались про них в суботу (25 лютого) й у неділю вирушили на місце подій щоб перевірити правдивість інформації, у яку ми просто відмовлялись вірити. Те, що побачили – вразило нас: шлюзи відкриті, води нема, із водосховища лишилась маленька річка... Очевидно, що практично вся риба, яка опинилась під кригою загинула: задихнулась, замерзла чи просто була розчавлена льодом. Відкрита вода представлена лише вузьким потоком, що прокладає шлях поміж крижин й острівців. І цей потік повний риби. Так, буквально повний!

А ще ми побачили півтори сотні браконьєрів, які, сп’янілі від горілки та крові, з перекошеними обличчями нещадно винищують беззахисну рибу. Всіма відомими й невідомими способами. Починаючи від сіток, страшник вудочок-самодерів з десятками гачків на кінці, “екранів”, острог і закінчуючи рушницями!!! Кригу вирубують сокирами й вирізають бензопилами. В утворених ополонках – сміливо застосовують електролови...

Вся ця вакханалія починається від греблі, де дуже красномовний напис забороняє ловити рибу на віддалі від 500 метрів від неї. Безпосередньо на написі сидить браконьєр із опущеним в воду “екраном”. Довкола греблі, посеред поля – десятки різноманітних автомобілів.Здається, що в тому місці зійшлись усі. Не було лишень представників контролюючих органів. Тому в першу чергу за допомогою мобільного телефона ми звернулись до міліції (спершу до Львівської, потім – до Сокальської) й розповіли їм про масове браконьєрство. Яка була їхня реакція – жодної!

Дуже прикро бачити, що район, виплеканий Пшевлоцьким М.І., район, що завдяки його зусиллям піднявся з колін й вирвався у лідери, отримав солідні інвестиції й, що не менш важливо, визнання міжнародної спільноти, тепер котиться в прірву.

Спершу на Сокальщині у нейтральній смузі затримують 14 браконьєрів (серед яких майор міліції, підполковники військової служби, працівники лісової охорони...) з незареєстрованою зброєю та тілами вбитих тварин, потім – екологічна катастрофа на водосховищі. Що далі?

На наш погляд шлях виходу із екологічної катастрофи виглядає наступним чином:

  1. Звернення до влади, громадськості, ЗМІ, міжнародних природоохоронних організацій та висвітлення існуючої проблеми.
  2. Забезпечення охорони водосховища й унеможливлення випадків браконьєрства на ньому.
  3. Організація порятунку вцілілої риби – масове переселення за межі водосховища – наприклад, за греблю. (Цей пункт особливо важливий, адже у багатьох видів незабаром почнеться нерест).
  4. Знаходження винних у катастрофі та притягнення їх до відповідальності (без скидок на посади).
  5. Унеможливлення зловживань з боку посадових осіб, що обов’язково намагатимуться фіктивно зменшити величину завданих збиитків й перекласти провину на інших.

Дуже сподіваємось на Ваше розуміння та підтримку.

З повагою, Служба охорони природи

info@sop.org.ua, www.sop.org.ua,

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

здоров'я

В понеділок в Сокальській РДА відбулась чергова робоча нарада. В ній традиційно взяли участь керівники та представники державних установ, підприємств, управлінь та відділів адміністрації, керівництво району, районної ради та ЗМІ. Присутні розповіли про ситуацію в ділянці ввіреній їм. В цілому триває поточна робота, кожна структура працює згідно повноважень. Зокрема, центром зайнятості вже цього річ працевлаштовано 171 мешканця Сокальщини, натомість, за даними озвученими на нараді, з шахти “Бендюзька”, що нещодавно була закрита, додатково вивільнятиме 45 осіб з району – їх буде поставлено на облік Центру зайнятості.

Ветеринарне управління буде проводити інспекції по інкубаторських станціях. За даними управління, на Сокальщині постійно йде контроль за птахами, наразі проби відібрані на аналізи, показали негативну реакцію на наявність в птиці смертоносного грипу.

Державна екологічна інспекція відбирає проби води на очисних спорудах, проводить контроль стічних вод. Тривають роботи по усуненню забруднення в районі села Городище, що спричинило ЗАТ “Львівсистеменерго”. Є ряд нагальних проблем на річці З.Буг з відкриттям греблі в районі села Скоморохи. Підсумки наради підбили голова РДА та його заступники.

служба інформації ТРК “Сокаль”

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

кримінал

22.02 о 22.00 в РВ звернувся К., 1969 р.н. непрацюючий, про те, що 22.02 о 20.00 двоє невідомих чоловіків перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, поблизу його будинку побили його батька Р., 1952 р.н та його дружину, завдавши їм тілесних ушкоджень та відкрито заволоділи, його шкіряною курткою та гаманцем з грошима в сумі 100 грн. та норковою шапкою, завдавши матеріальної шкоди заявнику на суму 1260 грн.

Затримані О., 1984 р.н., непрацюючий та П., 1987 р.н., жителі Сокальського р-ну, непрацюючий, на даний час вищевказані затримані .

служба інформації ТРК “Сокаль”

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

спорт

У вихідні дні на Львівщині стартували 15 обласні спортивні ігри з масових видів спорту. Так в Городку в рамках цих ігор відбулися змагання з гирьового спорту. В них брали участь 18 команд міст, районів та міст обласного підпорядкування.

Збірна команда Сокальщини в складі Ігора Козака, Ярослава Степаненко, Олега Матвіїва, Віталія Бурімова, Олександра Салюкова, Сергія Яремка, Володимира Войтовича та Романа Чайки, на чолі з Сергієм Дмитруком, в командному заліку посіла 2-ге місце, поступившись лише господарям – команді з Городоччини. На 3-му місці Кам”янко-Буський район. Про це нас повідомив начальник відділу молоді і спорту СРДА Ярослав Тарасюк. За його словами, Червоноград посів у командному заліку 5 місце серед міст обласного підпорядкування.

Серед міст області місця розподілились так: 1. Львів, 2. Дрогобич, 3. Трускавець. В особистому заліку призерами серед наших спортсменів стали: Олександр Салюков (кат. до 80 кг) посів 3 місце, виконавши тим самим 1-й спортивний розряд, у ваговій категорії 90 кг також 3 місце виборов Володимир Войтович, він подолав 2-й спортивний розряд.

служба інформації ТРК “Сокаль”

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    27 лютий 2006 року

Пошук в новинах   

анонс

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
12:36, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567