** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::27.07.2015

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    27 липень 2015 року

Пошук в новинах   

анонс

ТАРТАКОВУ 600 РОКІВ!
ТАРТАКОВУ 600 РОКІВ!

600-літні ювілей с.Тартаків

26.07.2015 року відбудеться святкування Дня села.

Програма святкування:

12:00 Виступ духовного оркестру біля школи

13:00 Молебень за Україну біля пам’ятника Незалежності

14:00 Святковий концерт в сільському парку

16:00 Концерт народного артиста України Іво Бобула

18:00 Естрадний концерт учасників художньої самодіяльності.

Футбол ФК “Тартаків”-ФК “Шпиколоси”

19:00 Виступ духовного оркестру Сокальської школи мистецтв ім. В.Матюка

21:00 Вечір танців

З нагоди 600-літнього ювілею у с.Тартакові відбудеться святковий концерт
З нагоди 600-літнього ювілею у с.Тартакові відбудеться святковий концерт

^

Адміністратор
-

влада

Голова райдержадміністрації взяв участь у Skype-конференції.

27 липня голова Сокальської райдержадміністрації Олег Кожушко взяв участь у Skype-конференції голови облдержадміністрації О.М.Синютки з головами райдержадміністрацій та міськими головами міст обласного значення. Обговорювалися наступні питання: про реєстр фахівців туристичного супроводу та гідів-перекладачів (в розрізі іноземних мов), які отримали сертифікати в установленому порядку; про роботу з дітьми та сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах; про паспортизацію спортивних споруд області у Всеукраїнському електронному реєстрі спортивних споруд; про стан виконання заходів з підготовки до опалювального сезону.

^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

Мальовниче село Тартаків відзначало свій ювілей
Мальовниче село Тартаків відзначало свій ювілей

Мальовниче село Тартаків відзначало свій ювілей

Тартаків відзначив ювілей з нагоди першої письмової згадки про село.

Святкувати ювілей Тартакова прийшли численні гості та жителі цього дружного села, де громада живе, наче однією великою родиною, любить рідну землю, радіє за успіхи земляків і з покоління в покоління передає народні традиції та духовні скарби.

Біля школи звуки духового оркестру Школи мистецтв ім.В.Матюка (м.Сокаль) закликали усіх на свято. Урочисте святкування розпочалося з молебню за Україну біля пам’ятника Незалежності.

духового оркестру Школи мистецтв ім.В.Матюка (м.Сокаль)
духового оркестру Школи мистецтв ім.В.Матюка (м.Сокаль)

Звертаючись до громади, сільський голова Степан Орловський привітав всіх зі святом та запросив усіх на святковий концерт в парк, біля маєтку пані Урбанської.

Святковою колоною громада села і гості свята вирушили до парку. Браму старого маєтку Потоцьких відчинила пані Урбанська.

Справжня гордість села — його працьовиті та талановиті люди, які щоденно докладають чимало зусиль, щоб був хліб і до хліба, щоб розвивалось і зростало село. Тож і не дивно, що цього дня привітань від гостей було чимало. З привітальним словом виступив Народний артист України Богдан Бенюк. Він виконав пісню «Чорнобривці» на фонограму Вячеслава Курсенка, який «в нашу вже народну пісню вклав своє нове відчуття». З теплими словами привітань до громади звернувся голова районної ради Ігор Михайлович Дацюк. Від імені народного депутата України Олега Мусія привітав громаду його помічник Микола Пасько.

Почесне право підняти державний стяг надали поету Володимиру Полянчуку і директору Тартаківської школи Ользі Дідич.

Після урочистої частини розпочався святковий концерт. І який же ювілей без гарної української пісні, мелодійної, веселої і сумної, жартівливої і запальної. Саме таку пісню подарував присутнім зведений хор народних домів сіл Тартакова та Копитова.

Подбали організатори свята й про розваги для дітей. Яскраві атракціони - батути та надувна гірка, повітряні кульки та солодка вата, малеча пригощалась морозивом та різноманітними солодощами. Присутні мали можливість скуштувати страви польової кухні.

Згадали і про тривожні часи, які переживає Україна. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять Ігоря Білика, який загинув у бою з сепаратистами на Луганщині. А, також, згадали тих, хто зараз перебуває в АТО.

Родзинкою свята став виступ Народного артиста України Іво Бобула з концертною програмою «На Україну повернусь».

Між командами ФК «Тартаків» та ФК «Шпиколоси» відбувся футбольний матч. Перемогу здобули господарі поля.

Завершився вечір танцями. Молодь розважалася до ранку.

Мальовниче село Тартаків відзначало свій ювілей
Мальовниче село Тартаків відзначало свій ювілей
Мальовниче село Тартаків відзначало свій ювілей
Мальовниче село Тартаків відзначало свій ювілей
Мальовниче село Тартаків відзначало свій ювілей
Мальовниче село Тартаків відзначало свій ювілей
Іво Бобул на святкуванні ювілеюТартакова
Іво Бобул на святкуванні ювілеюТартакова
Іво Бобул на святкуванні ювілеюТартакова
Іво Бобул на святкуванні ювілеюТартакова
Мальовниче село Тартаків відзначало свій ювілей
Мальовниче село Тартаків відзначало свій ювілей
Мальовниче село Тартаків відзначало свій ювілей
Мальовниче село Тартаків відзначало свій ювілей

^

Юлія Сорочук
_

суспільство

У Свитазеві електричним струмом вбито чоловіка

Вчора, 26 липня о 20 годині у селі Свитазів, Сокальського району під час проведення ремонтних робіт у власному будинку був смертельно вражений електричним струмом місцевий житель, 1960 року народження.

Тіло загиблого було доставлено до моргу Сокальської центральної районної лікарні. Причини події - з’ясовуються. Проводиться дослідча перевірка.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

Дітям, батьки яких загинули у зоні АТО, буде надано допомогу у підготовці до нового навчального року.

27 липня голова Сокальської райдержадміністрації Олег Кожушко провів нараду за участю заступника голови РДА Анатолія Василишина, начальника СуСД Галини Федаш та в.о. директора РЦСССДМ Ігоря Дещаківського. Обговорювалися наступні питання: про надання допомоги дітям, батьки яких загинули у зоні АТО, у підготовці до нового навчального року; про забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За інформацією служби у справах дітей, в районі проживає 4 дітей, батьки яких загинули у зоні АТО. Олег Кожушко наголосив, що райдержадміністрація віднайде можливість для надання цим дітям допомоги у підготовці до нового навчального року. Також зазначалося, що на обліку в СуСД знаходиться 120 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 10 з них не забезпечені житлом, а 13 мають непридатне житло. Голова райдержадміністрації доручив службі у справах дітей, спільно з фінансовим управлінням РДА, підгодовувати на розгляд сесії районної ради пропозиції щодо виділення коштів з районного бюджету на виконання районної „Програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа у Сокальському районі на 2013-2015 роки”.

^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

Львівська прокуратура контролює хід розслідування за фактом незаконних дій посадових осіб ПАТ "Шахти "Надія"

Прокуратурою Львівської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч.1 ст. 172 КК України, за фактом порушення законодавства про працю керівництвом ПАТ «Шахта «Надія», що у Сокальському районі.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області. Зокрема, за їх словами вказане провадження було зареєстровано за результатами розгляду звернення до прокуратури працівниці ПАТ «Шахта «Надія» щодо грубого порушення керівництвом шахти стосовно неї вимог трудового законодавства. У ході розслідування та з метою перевірки вказаних заявницею доводів, отримано ухвалу суду про надання тимчасового доступу з правом вилучення кадрової документації, проте посадовцями шахти відмовлено у їх видачі.

Також, у кримінальному провадженні винесено постанову про проведення перевірки органом контролю на предмет дотримання вимог законодавства про працю на даній копальні. У цьому випадку посадові особи підприємства теж не допустили інспектора до виконання своїх обов’язків. Відтак, враховуючи такі обставини, за клопотанням слідства судом винесено ухвали, яким надано дозволи на проведення обшуків на «Шахті «Надія» для виявлення та вилучення кадрової документації.

Однак, за вказівкою керівника ПАТу їхніми працівниками було заблоковано прохід до приміщення відділу кадрів та юридичного відділу, що унеможливило виконання ухвал суду. Крім цього, під час конфлікту, який виник при вчиненні дій правоохоронцями щодо проведення обшуків, невстановлені особи відкрито заволоділи відеокамерою особи, залученої в якості понятого. Вказаним фактам у межах провадження буде надано правову оцінку. Досудове розслідування, яке доручено слідчим СУ ГУ МВС України у Львівській області, триває.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

Управління АПР готуватиме запит ДПІ щодо наявності в районі нелегальних пилорам

Про виконання районного бюджету, проведення мобілізації, ремонт доріг в районі та проведення жнив на Сокальщині такі питання обговорювали на робочій нараді в Сокальській РДА, яку проводив Олег Кожушко. Окрім того, присутні торкнулися організаційних питань, які стосуються підготовки до Європейських Днів Добросусідства, які проходитимуть з 28 по 30 серпня.

На нараді також були присутні заступник голови РДА, керівників структурних підрозділів, відділів та секторів апарату. Голова РДА розпочав нараду з повідомлення про ті завдання, які були поставлені головою Львівської ОДА під час засідання останнього засідання Колегії облдержадміністрації. Далі керівники підрозділів прозвітували про виконану роботу та наголосили на основних проблемних питаннях.

Відтак, за підсумками наради голова РДА доручив: відділу містобудування та архітектури підготувати інформацію для сільських рад району про регіональну програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім»; службі у справах дітей надіслати листи місцевим радам щодо подання інформації про наявність житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; управлінню АПР підготувати запит ДПІ щодо наявності в районі нелегальних пилорам.

Водночас, управлінню соціального захисту населення продовжити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення про порядок нарахування житлових субсидій.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
23:16, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567