** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::27.09.2006

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    27 вересень 2006 року

Пошук в новинах   

анонс

Першого жовтня Червоноград відзначає День міста. До цієї дати оргкомітет підготував різні спортивні та культурні заходи, які розпочнуться о 12 годині в міському парку культури. Там відбудуться: шахово-шашковий турнір серед колективів фізкультури, змагання з волейболу, настільного тенісу та змагання серед неповносправних міста.

Також заплановані показові виступи вихованців станції юних техніків, членів клубу історичного фехтування “Скіф” та спортивних клубів і шкіл міста з карате та спортивної гімнастики та. В фойє Червоноградського Народного дому пройде виставка робіт учнів художнього відділення школи мистецтв, а в той же час на Вічевій площі міста відбудеться виставка-продаж автомобілів, яка триватиме з першої до п'ятої години.

На мототреку “Гірник” пройде міжнародний турнір зі спідвею.

О 17 годині на Вічевій площі розпочнеться святковий концерт, де братимуть участь: художні колективи міста, учасники регіонального фестивалю “Родинне джерело” та запрошені гості.

Народна артистка України Ніна Шестакова, гурти “Плач Єрермії” соліст Тарас Чубай, “Древляни” з міста Житомир, керівник заслужений артист України Юрій Градовський, популярний співак Тарал Курчик, поет-гуморист заслужений артист України В. Пушкаря. Завершиться свято феєрверком.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

анонс :: центр

В Сокальській РДА проходить круглий стіл на тему «Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків як механізм захисту прав мешканців». На цей захід запрошені небайдужі сокальчани, голови будинкових комітетів, представники влади міста і району. Проводять круглий стіл представники громадських організацій Сокаля та Львова, зокрема на захід прибув юрист Андрій Гнида, котрий в рамках різних проектів не одноразово бував на Сокальщині.

Такий круглий стіл сьогодні ж проходитиме у Червонограді. Як повідомляє ЗІК, активність червоноградців із самооорганізації наразі низька, лише в Соснівці створено єдине ОСББ під назвою «Затишок». Одним із стримуючих факторів, того що люди не бажають брати на себе відповідальність, є поганий стан будинків, зокрема, дахів, внутрішньобудинкових мереж.

Між тим, в Червонограді є багато під’їздів у житлових будинках, де мешканці самі слідкують за порядком: прибирають, вставляють своїм коштом металеві двері.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

анонс :: центр

У вівторок, 26 вересня, в Сокальській РДА відбулась нарада з питань виконання районної програми капітального будівництва. Участь в ній взяли голова районної ради Олег Солодяк, заступник міського голови Сокаля Володимир Козакевич, мер Белза Іван Калиш, керівники комунальних підприємств Сокаля і Великих Мостів, будівельних організацій району, начальники управлінь та відділів РДА, проводив засідання голова РДА Олексій Кінах.

Учасники наради обговорили питання виконання робіт на об’єктах будівництва, особливу увагу звернули на освоєння коштів субвенції з державного бюджету. Було звернуто увагу керівництва ВАТ «Прибужжя» на недостатні темпи робіт щодо будівництва школи в селі Пристань. Також розглянуто проблемні питання з реконструкції і водовідведення житлового будинку по вулиці Шашкевича, 132а в Сокалі. Про це радіо «Сокаль» повідомив керівник сектору зв’язків із ЗМІ РДА Богдан Зарічний.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

анонс :: центр

За минулий тиждень пожежно-рятувальники Сокальщини зафіксували в районі 2 пожежі. Так 24 вересня о 14:11 надійшло повідомлення про те, що виникла пожежа у місті Сокаль по вулиці Шашкевича, там власне загорівся автомобіль “Москвич-412”, який належав громадянину 1962 року народження. Вогнем пошкоджено відсік двигуна. Причина пожежі – коротке замикання. На щастя водій пожежу ліквідував до прибуття пожежного підрозділу.

Наступного дня – 25 вересня о 16:39 надійшло повідомлення про пожежу. Машинам довелося виїжджати у село Княже, Сокальського району, де загорілося сіно під навісом у 44-річного мешканця цього села. Вогнем знищено півтонни сіна та перекриття під навісом. Збитки складають близько 500 гривень. Врятовано житловий будинок та літню кухню. Причина пожежі необережне поводження з вогнем господаря. На місце пожежі виїжджав підрозділ СДПЧ №30 міста Сокаль. Пожежу ліквідовано. Про це радіо “Сокаль” повідомив інспектор сектору з питання наглядово профілактичної діяльності Сокальського районного відділу головного управління МНС України у Львівській області Юрій Тузяк.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

анонс :: центр

З травня до вересня працівники санепідемслужби Червонограда провели обстеження на педикульоз близько 14,5 тисяч дітей Червонограда, Соснівки та Гірника. У літній період оглянули близько 4,5 тисячі школярів – кожну дитину, котра виїжджала за межі міста на оздоровлення. В результаті виявили 26 випадків педикульозу. Про це повідомляє Західна Інформаційна Корпорація.

Як зазначив головний санітарний лікар Ярослав Берекета, це дещо менше, ніж минулого року: «Батьки періодично повинні дивитись за своїми дітьми як шести, так і шістнадцяти років. Періодично оглядати голову своєї дитини, а при необхідності оперативно реагувати – в аптеках, на сьогодні, є достатньо дезінфекційних засобів, щоб проводити обробку від педикульозу», – наголосив Ярослав Берекета. На завершення він додав: педикульоз сприяє передачі інших інфекційних захворювань, таких, як тиф наприклад.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

анонс :: центр

27 вересня 2006 року управління культури і туризму Львівської облдержадміністрації проводить заходи приурочені до святкування Всесвітнього Дня туризму. У конференц-зал готелю „Опера” у Львові відбулася урочиста Академія, в ході якої працівники туристичної галузі області отримали привітання та були нагороджені грамотами і цінними подарунками.

У виставковому залі Львівського обласного театру ляльок відкрита виставка робіт Всеукраїнського пленеру «Мальовнича Україна». Організатором цього заходу виступило управління культури і туризму та управління у справах сім’ї і молоді облдержадміністрації. Окрім того, з нагоди Дня туризму у Львові проходить V Міжрегіональна конференція «Розвиток історико-технічного туризму «Карпатський трамвай», в рамках якої відбудеться туристична подорож мотрисою Личаків – Підзамче.

На початку жовтня у Львові проходитиме міжнародний інвестиційний ярмарок. На цей захід пропозиції з різних галузей економічно-культурного життя нашого району представить і Сокальщина. Зокрема, буду виставлені пропозиції до інвестування в розвиток прикордонної інфраструктури, облаштування митного переходу в Угринові, а також в галузь туризму.

З нагоди свята – Всесвітнього дня туризму, вітання від імені відділу культури і туризму Сокальської РДА виголосила Наталія Якубишин, спеціаліст управління економіки.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
18:58, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567