** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::28.09.2020

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    28 вересень 2020 року

Пошук в новинах   

освіта

Відбулась нарада з керівниками закладів освіти
Відбулась нарада з керівниками закладів освіти

Відбулась нарада з керівниками закладів освіти

24 вересня у сесійному залі Сокальської районної ради відбулась нарада із керівниками закладів освіти спільної комунальної власності територіальних громад, сіл, селища, міст Сокальського району. Засідання провів голова Сокальської районної ради Микола Пасько, за участю директора комунальної установи Сокальської райради «Центр з обслуговування закладів освіти Сокальського району» Миколи Мисака.
В ході засідання присутні розглянули  чотири питання, серед яких основне – «Про використання коштів залишків освітньої субвенції, що утворилися станом на 01.01.2020 р.»   Доповідав  директор  комунальної установи Сокальської районної ради Львівської області «Центр з обслуговування закладів освіти» Сокальського району Микола Мисак.

За його даними, загальний залишок  освітньої субвенції станом на  1 січня 2020 року  складав  7 млн. 118 тис. 46 грн.,  в тому числі за 2018 р. – 3 млн. 443 тис. 432 грн. та за 2019 р. – 3 млн. 674 тис. 614 грн.  За рішенням Сокальської районної ради ці кошти було  скеровано на придбання шкільних автобусів – 2 млн. 775 тис. грн., додаткові придбання для Нової Української Школи – 1 млн. 850 тис. грн. впорядкування комп’ютерної мережі – 240 000 грн., ремонтні роботи та придбання 1 млн. 104 тис. 982 грн. Тепер в розпорядження окремих шкіл пропонується скерувати ще  1 млн. 148 тис. 64 грн. Доповідач також назвав напрямки використання залишків освітньої субвенції за 2018-2020 рр. у розрізі кожного навчального закладу. Кожен з присутніх  міг  ознайомитися з вище згаданими цифрами у таблиці, яка була подана у презентації.

Голова Сокальської районної ради Микола Пасько, підсумовуючи доповідь керівника Центру з обслуговування закладів освіти, додав: «За останні роки, в матеріально-технічну базу шкіл Сокальського району було вкладено майже 14 млн.грн. Це гроші районного бюджету, місцевих рад та зекономлені кошти освітньої субвенції. Завдяки ефективній роботі «Центру з обслуговування закладів освіти», депутатського корпусу, керівників навчальних закладів ми маємо такий вагомий результат. Окрім того, в наступному бюджетному періоді ми також очікуємо економію освітньої субвенції і ці кошти теж повинні надійти в кожну освітню установу району.»

Щирі слова подяки депутатському корпусу районної ради, голові райради Миколі Паську та начальнику ЦОЗО Миколі Мисаку висловив окремі директори, за вирішення багаторічних проблем навчальних установ. Йдеться про проведені ремонти покрівель, підлоги, спортзалів тощо.

Серед цьогорічних масштабних проектів – ремонт покрівель 7 навчальних закладах сіл Перетоки, Завишень, Стаївка, Сілець, смт. Жвирка та в Сокальському ліцей№1 і Сокальській ЗШ №4. Серед них, найбільш складніші, в Сільці та четвертій школі, які передбачали заміну покрівлі з плоскої на шатрову.

Окрім того, цього року в трьох школах району, Сокальській ЗШ №5, Забузькій та Ванівській відремонтовані спортзали, в Волицькій школі – система опалення, а у навчальних закладав в Карові, Савчині – нові харчоблоки. Також був зроблений ремонт підлоги в освітніх установах Жвирки і Тартакова, фасадів в Княжівському, Лещатівському закладах та ДЮСШ «Соколяни», роздягалень в Сокальській школі №3, замінені димові труби в Хлівчанах та Карові. Таким чином школи Сокальського району оновлюються та модернізуються, створюються необхідні умови для навчання та комфортного перебування дітей у навчальних закладах.

В ході наради Микола Мисак відповідав на запитання директорів, яких було  чимало. Серед найбільших проблем – робота шкіл в умовах карантину, як  повинен функціонувати освітній заклад, коли в класі захворіла дитина на СОVID-19 або хтось із працівників?  Адже, такі приклади вже є у Сокальських, Стенятинській та Белзькій школах. Що робити, коли кількість хворих на цю недугу,  буде зростати, адже батьки категорично проти закриття  освітніх закладів та переведення дітей на  дистанційну форму навчання.

У «Різному» директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників   Галина  Гібляк  поінформувала про успіхи учнів та педагогів у різноманітних  Всеукраїнських конкурсах , закликала педагогів брати участь в змаганні «Вчитель року»,  а керівників навчальних установ – в новому конкурсі«Директор року».

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

освіта

Школи району перевірятимуть на рівень епіднебезпеки
Школи району перевірятимуть на рівень епіднебезпеки

Школи району перевірятимуть на рівень епіднебезпеки

25 вересня, відбулося засідання Штабу з ліквідації на території району медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня.
У ньому взяли участь: т.в.о.голови райдержадміністрації Мирослав Зінов’єв, голова районної ради Микола Пасько, заступник голови районної ради Василь Бойко, головний спеціаліст сектору РДА Юрій Наумчук, заступник головного лікаря Сокальської ЦРЛ  Сергій Касян, в.о.начальника Сокальського відділення поліції Іван Шеремета, начальник управління Держпродспоживслужби в Сокальському районі Андрій Мисик та інші.

Присутні обговорили питання забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення та виконання заходів щодо стабілізації епідемічної ситуації через гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2.

Вирішили: провести моніторинг закладів  освіти району станом на 28 вересня 2020 року на предмет захворюваності працівників та учнів  на  COVID-19, та уразі погіршення епідситуації призупинити навчальний процес в закладах освіти на інкубаційний період – 14 днів; посилити контролюючі заходи, щодо дотримання протиепідемічних заходів у закладах освіти; організувати проведення додаткових перевірок закладів дошкільної освіти щодо дотримання протиепідемічних заходів, відповідно до рекомендацій Головного Державного санітарного лікаря України, та готовності до функціонування в умовах карантину.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

На Сокальщині встановили помаранчевий рівень епідемічної небезпеки
На Сокальщині встановили помаранчевий рівень епідемічної небезпеки

На Сокальщині встановили помаранчевий рівень епідемічної небезпеки

Обмеження стосуються Сокаля, району, проте місто Червоноград залишається у жовтій зоні. Нові карантинні зони вступають у силу сьогодні, 28 вересня. Перегляд відбудеться через 14 днів.
У помаранчевій зоні забороняється:

проведення масових (культурних, спортивних, релігійних тощо) заходів за участю більше ніж 220 осіб та більше однієї особи на 10 кв. метрів;
діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, крім таких, що здійснюють приймання відвідувачів не більше однієї особи на 10 кв. метрів приміщення;
відвідування пунктів тимчасового тримання осіб, пунктів тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, та пунктів тимчасового розміщення біженців, крім осіб, які надають правову допомогу особам, що перебувають в таких пунктах;
перевезення пасажирів автомобільним (крім таксі) та міським транспортом у міському міжміському, міжрайонному сполученні у кількості більш як 50 відсотків кількості місць для сидіння;
приймання відвідувачів закладами торговельного і побутового обслуговування населення, крім випадків забезпечення перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі та діяльність з надання послуг громадського харчування, крім випадків приймання відвідувачів із забезпеченням наповненості не більш як на 50 відсотків посадкових місць у приміщенні закладу.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

В авіакатастрофі АН-26 загинув уродженець Сокальського району
В авіакатастрофі АН-26 загинув уродженець Сокальського району

В авіакатастрофі АН-26 загинув уродженець Сокальського району

В авіакатастрофі АН-26 загинули двоє уродженців Львівщини, серед них молодий Соснівчанин.
Унаслідок авіакатастрофи військового літака АН-26, що трапилася увечері 25 вересня неподалік Чугуєва на Харківщині, загинув курсант Університету повітряних сил імені І. Кожедуба Віталій Вільховий, родом зі Сокальщини. Як повідомляє «Суспільне» з посиланням на голову Харківської ОДА Олексія Кучера, Віталій був одним із двох курсантів, яких доправили у лікарню після катастрофи. Він перебував у критичному стані, проте медикам не вдалося його врятувати – він помер зранку 26 вересня, про що повідомили у ДСНС.

Віталій Вільховий народився 27 червня 2000 року в місті Соснівка Сокальського району. Є випускником ліцею Героїв Крут 2017 року. Під час навчання був заступником командира взводу.

Нагадаємо, поблизу Чугуєва Харківської області увечері в п’ятницю, 25 вересня, під час заходу на посадку впав і загорівся військовий літак Ан-26. Політ був навчальним, на ньому перебували військові льотчики та курсанти Університету повітряних сил імені І. Кожедуба. За інформацією диспетчера аеродрому, на борту перебувало 27 людей (спершу повідомляли про 28 людей, проте одного курсанта не допустили до польоту). За словами Олексія Кучера, у літаку були курсанти з 11 областей України.

Станом на ранок 26 вересня рятувальники знайшли тіла 25 загиблих, ще один помер від травм у лікарні. Один курсант перебуває в лікарні. По всій Україні 26 вересня оголосили день жалоби за загиблими.

Приносимо щирі слова співчуття батькам, родичам та близьким з приводу важкої втрати. 

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

здоров'я

СОКАЛЬСЬКА ЛІКАРНЯ ВСТАНОВИТЬ НОВУ РЕНТГЕН-СИСТЕМУ ЗА 1,2 МЛН ГРН
СОКАЛЬСЬКА ЛІКАРНЯ ВСТАНОВИТЬ НОВУ РЕНТГЕН-СИСТЕМУ ЗА 1,2 МЛН ГРН

СОКАЛЬСЬКА ЛІКАРНЯ ВСТАНОВИТЬ НОВУ РЕНТГЕН-СИСТЕМУ ЗА 1,2 МЛН ГРН

Сокальська центральна районна лікарня 22 вересня підписала договір із ТОВ «Здраво» на закупівлю портативної рентгенівської системи за 1,28 млн грн.
Згідно з договором, замовили переносний рентген-апарат моделі DIG-1100 корейської компанії Dongmun. Пристрій дозволяє виконувати знімки безпосередньо в палаті. Також комплект обладнаний перетворювачем медичних знімків FireCR flash та дозиметром KermaX plus, який вимірює кількість випромінювання.

Доставити медичне обладнання компанія повинна до кінця жовтня. Також на нього передбачена гарантійне обслуговування на 12 місяців.

Минулого року окремо рентген-аппарат купували за 700-730 тис. грн. Також у квітні 2020 року ТОВ «Здраво» вже продавало такий комплект, але без дозиметра у Ізмаїльську лікарню, а тому його ціна на 100 тис. грн дешевша – 1,19 млн грн.

Закупівлю здійснили за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

Це друга велика закупівля обладнання Сокальською районною лікарнею за цією процедурою. У квітні медустанова замовляла два апарати штучної вентиляції легенів за 1,6 млн грн.

ТОВ «Здраво» зареєстроване у Києві, а його власником є Валерій Лось. Компанія є одним з найбільших постачальників медичного обладнання і впродовж березня-червня отримала 10,2 млн грн від медустанов області. Загалом з початку 2020 року компанія підписала понад 450 контрактів на 114 млн грн.

^

smartnews

дописувач_
.

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
10:02, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567