** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::28.11.2006

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    28 листопад 2006 року

Пошук в новинах   

влада

У вівторок, 28 листопада, відбулась сесія Сокальської міської ради. На порядку денному цього засідання розглядалися питання про внесення змін та доповнень до регламенту роботи Сокальської міської ради, про що доповів голова комісії з регламенту і депутатської етики Леонід Семчук. Після нетривалого обговорення рішення із доповненнями підтримали більшість депутатів.

Важливим питанням цієї сесії був розгляд проекту місцевого бюджету міської ради на 2007 рік. Про нього говорив міський голова Петро Савчук, який також ознайомив присутніх із основними пунктами головного фінансового документу, доповів про ситуацію, що склалась в Сокалі із виконанням цьогорічного бюджету. Депутати інформацію міського голови взяли до відому, доручили постійній комісії з питань соціально-економічного розвитку опрацювати план соціального розвитку міста на 2007 рік. Проект буде скерований в районне фінуправління, а депутатська комісія з питань економіки і бюджету його до кінця опрацює, відтак цей документ буде поданий на затвердження сесією міської ради.

Наступним пунктом порядку денного було питання «Про роботу дитячих дошкільних закладів міста», з нього доповідала голова комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я і спорту Валентина Михайлевич. Вона у своїй доповіді виокреслила коло проблем, з якими зараз стикаються адміністрація та працівники дитсадочків Сокаля, а також відвідувачі, які створили чергу задля того, аби мати можливість рано чи пізно здати свою дитину до дошкільного навчального закладу. Прозвучала цифра в понад 200 осіб, по кілька десятків сімей в кожному закладі, котрі перебувають тут в очікуванні на можливість їх дітей навчатись в тому чи іншому дитячому садку. Є звичайно ж в ДНЗ проблеми економічно-господарського плану – сантехніка, системи опалення та електропостачання потребують ремонту чи заміни, не вистачає іграшок, інвентарю, немає можливостей провести ремонтні роботи дахів і приміщень. Окрім того, є проблеми із постачанням продуктів харчування – не раз їх привозять в далеко не найкращому вигляді. В деяких садках не працюють холодильники, поломані пральні машини, електроплити тощо. А кошти на усунення усіх цих проблем не надходять. Хоча і минулого року і цього пропонується виділення коштів з бюджету міста. Але про що можна говорити, коли план з надходжень не виконується, міській казні лише вдається забезпечити видатки по захищених статтях – зарплата, енергоносії і харчування дітей в садочках. В підсумку з цього питання було прийняте рішення виділити з бюджету 2007 року кошти для усунення негараздів в ДНЗ, завідувачам провести інвентаризації списків дітей в чергах до садочків і подати депутатській комісії. В рішенні також доручено міській раді звернутись у районний відділ освіти про створення, де це можливо, додаткових груп дітей, в Сокальску районну раду та відділ освіти з проханням передати ДНЗ міста та школи-сад на фінансове утримання освіти, рекомендовано відділу освіти переглянути штатний розпис ДНЗ з метою збільшення чисельності персоналу.

Доповідь з питання про режим роботи закладів торгівлі та громадського харчування, розважальних та закладів з проведення азартних ігор в Сокалі депутат Роман Пашковський розпочав з листа–скарги місцевої мешканки, сина якої вніч проти неділі було поранено ножем поблизу одного з барів в Сокалі. Відтак, пан Пашковський висловив чималу кількість аргументів на користь обмеження роботи розважальних та закладів громадського харчування до 23 години. Йшлося зокрема, і про відміну рішення сесії минулого скликання про встановлений режим роботи до 2 години барам «Едем», «У Романа», «Софі», «777», торгового комплексу «Сокаль» та диско-бару «Вікторія». Про нездорову кримінальну ситуацію в зв’язку з роботою нічних закладів, де продається спиртне, збираються мешканці не лише нашого міста, а і Червонограда, де як відомо, такі заклади працюють до 23 години, говорив начальник Сокальського РВ УМВС Богдан Кіщук. Як було зазначено, часто сутички між самими червоноградцями та і з сокальцями закінчуються побоями і серйозними травами. Після тривалого обговорення питання було висунуто кілька пропозицій щодо прийняття рішення сесії. Перше, це те, що враховуючи пропозиції керівника районного відділу міліції, запропоноване відповідними комісіями. Друге, висловлене фракцією «Пори», в якому пропонувалося за порушення умов роботи попередити керівників та адміністрацію розважальних закладів, в подальшому в разі порушень штрафувати і всіляко наказувати, аж до закриття окремо взятого бару. Ця пропозиція була висловлена через відсутність в нашому місті закладів та місць для нормального відпочинку дорослих, не говорячи вже про молодь після 18 років, без виживання алкоголю чи наркотиків. Останнє мали б контролювати як власники закладів, так і відповідні органи. По прийняттю рішення було запропоновано голосувати поіменно. Отже, більшістю голосів, без підтримки «пористів» та кількох депутатів з інших груп і фракцій, було прийняте рішення усім закладам громадського харчування встановити графік роботи до 23 години, для розважальних та закладів з проведення азартних ігор до 21 години. В окремих випадках проведення масових заходів (весіль, ювілеїв тощо) в міській раді брати спеціальний дозвіл встановленого зразка. Це рішення має бути скероване власникам і адміністрації барів, закладів харчування та грального бізнесу протягом 10 днів. Контроль за виконанням покладений на міського голову Сокаля Петра Савчука.

Після годинної обідньої перерви депутати приступили до подальшого розгляду питань порядку денного. Питання про призупинення рішення виконавчого комітету Сокальської міської ради щодо економічно-обгрунтованих тарифів на послуги теплопостачання було одним з найгостріших. З нього доповідала голова постійної депутатської комісії Галина Король. Вона розповіла, що члени комісії детально розглянули всі складові нового тарифу, особливо звертали увагу на можливість зменшення певних витрат, щоб в результаті досягти зменшення цін на тепло. Галина Король наголосила: якщо при старих тарифах заборгованість населення перед “Сокальтеплокомуненерго” становила близько 600 тисяч гривень, то тепер, при нових цінах вона обов’язково зросте. Відповідно це вплине на фінансовий стан підприємства. Розповідаючи про основні претензії членів комісії щодо економічної обґрунтованості тарифу на тепло, Галина Король зазначила, що вони порівнювали тарифні ставки трьох комунальних підприємств нашого міста «Сокальжитлокомунсервісу», «Сокальводоканалу» та «Сокальтеплокомуненерго» і на основі цього робили свої зауваження. Співдоповідачем з цього питання був начальник “Сокальтеплокомуненерго”, також депутат міськради, Володимир Кіпень. Він зазначив, що якщо робити порівняльний аналіз комунальних підприємств треба брати до уваги, що за рівнем складності “Теплокомуненерго” знаходиться на першому місці і тому в них зарплата повинна бути вища. Він розповів також на основі чого розроблялися прийняті тарифи на тепло. В результаті розгляду цього питання депутати ухвалили рішення: залишити існуючи тарифі в силі до 1 січня 2007 року із подальшим їх перерахунком у бік зменшення. Створити комісію по тарифах у складі міського голови, заступника голови РДА Оксани Зарічної, начальника фінансового управління РДА Світлани Ксьонжик, керівників комунальних підприємств та голів постійних депутатських комісій.

Окрім того, в порядку денному депутати розглянули низку земельних питань, прийняли безоплатно в комунальну власність територіальної громади міста об’єкти теплопостачання від ТзОВ «Ромас», затвердили розпорядження міського голови та рішення виконкому щодо перерозподілу планових призначень. Також в ході засідання було утворення постійну депутатську комісію з питань приватизації землі, архітектури та комунального майна, відповідно внесені зміни у склад вже діючих комісій. Останніми питаннями порядку денного міські обранці розглянули депутатські запити, заяви, скарги, в різному обговорили ряд інших питань.

При міській раді була створена комісія у складі депутатів міської та районної рад, яка займатиметься розглядом скарги членів об’єднання співвласників багатоквартирного будинку № 47. Мешканці висловлюють своє незадоволення рішенням міського голови та депутатів щодо виділення земельної ділянки під забудову магазину на території дитячого майданчика неподалік їх будинку. Будівництво дому, впорядкування прибудинкової території, облаштування ігрового майданчика проходила за кошти мешканців, тому вони вимагають скасувати договір оренди земельної ділянки між Сокальською міською радою та підприємцем, а також рішення виконкому про виділення землі для будівництво магазину. Окрім того на сесії міської ради був розглянутий депутатський запит до керівників міста, санстанції та пожежної служби щодо можливості приватизації гуртожитку по вулиці Героїв УПА 20, були зачитані скарги мешканців на відсутність нормальних умов проживання в цьому будинку. Запит депутати розглянули і прийняли рішення створити комісію по вивченню данної ситуації, доповіддю по цій ситуації планують заслухати на одній із наступних сесій міської ради.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

економіка

24 листопада з однодневним робочим візитом в Державному підприємстві «Львіввугілля» побував перший заступник міністра вугільної промисловості Юрій Зюков. Разом з керівним апаратом ДП він розглянув фінансово-господарську діяльність гірничих підприємств з початку року та детальніше за жовтень місяць.

В результаті перший заступник визнав роботу ДП «Львіввугілля» задовільною, водночас вказав на недоліки з терміном їх виправлення: листопад-грудень 2006 року і в перспективі наступного року.

На згадку про візит генеральний директор ДП «Львівугілля» Володимир Гарбузюк подарував Юрію Зюкову ікону Святої Варвари, покровительки гірників та вишитий рушник.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

економіка

27 листопада відбулось засідання робочої групи з питання розробки стратегії розвитку Сокалського району. Його проводила заступник голови РДА Оксана Зарічна. Під час роботи групи були розроблені рекомендації щодо головних напрямків розвитку нашого району, які будуть передані на розгляд та обговорення комісії районної ради, з подальшим їх затвердженням на сесії.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

У неділю 26 листопада в Червоноградському народному домі відбувся духовний вечір, який організувала парафія церкви святого Йосафата. На ньому були присутні громада міста, духовенство та запрошені гості. Перед червоноградцями виступили Нродний депутат України Володимир В’язівський, колишній політв’язень Іван Гель та мовознавець Ірина Фаріон.

Головна думка, яка об’єднала ці доповіді Україна, що сучасні громадяни зробили та роблять для встановлення справжньої демократії. Зокрема Іван Гель наголосив, що в 60-ті роки, боротьба за вільну незалежну державу відбувалась в складних умовах, коли украінців кидали за грати та розстрілювали, але вони все одно не опускали рук. Сьогодні все набагато легше. Нам треба лише об’єднатись, якщо треба повторити Майдан, але не допустити приходу до влади кримінальних структур – зазначив Іван Гель.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

кримінал

За минулий тиждень в Сокальській райвідділ міліції надійшло 40 звернень, серед яких про отримання тілесних ушкоджень, ДТП, крадіжки мобільних телефонів та вилучення наркотиних речовин. Про це радіо «Сокаль» повідомив заступник начальника Сокальського райвідділу, начальник штабу Роман Галянт.

25 листопада надійшло повідомлення від мешканця Сокаля про те що минулого дня невідома особа в барі «Обрій» в селищі міського типу Жвирка викрала його мобільний телефон, вартістю 1000 гривень. На данний час особу злочинця встановлюють.

Того ж дня працвниками міліції в Сокалі, в приміщенні квартири було виявлено та вилучено у непрацюючого громадянина 1971 року народження подрібнену речовину із запахом коноплі.

25 листопада в селі Корчів Сокальського району сталась дорожньо-транспортна пригода. Водій мотоцикла «Мінск» вчинив наїзд на громадянку, 1989 року народження, внаслідок чого потерпіла отримала закриту черепно-мозкову травму та струс головного мозку. Водій теж отримав тілесні ушкодження. По данному факту проводиться перевірка.

26 листопада надійшло повідомлення від медсестри Сокальської центральної районної лікарні, про те що в приймальний покій з тілесними ушкодженнями поступили два мешканці Сокаля, 1985 року народження. Вони отримали ножові поранення внаслідок бійки, яка виникла о 2 годині ночі біля кафе «Вікторія». На сьогодні один із потерпілих знаходиться в реанімаційному відділені. По данному злочину проводиться слідство.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
22:46, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567