** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::29.05.2006

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    29 травень 2006 року

Пошук в новинах   

анонс

Анонс

Наступної неділі, 4 червня в Сокалі проходитиме фестиваль народного танцю “Свитазівські притупи”. Його проводять Сокальська РДА та районний відділ культури, за підтримки обласного управління культури і туризму, Львівського державного обласного центру народної творчості і культурно-освітньої роботи.

В нашому місті будуть розташовані два майданчика – поблизу кінотеатру “Мир” та на площі Січових Стрільців. На першій будуть виступати танцювальні ансамблі, які не братимуть участь в конкурсній програмі, відповідно конкурс проходитиме на центральному майдані.

До 12 триватиме реєстрація гуртів, відтак учасники від Народного дому Сокаля пройдуть урочистою ходою до пам’ятника Шевченку, а потім до площі Січових Стрільців, де відбудеться відкриття фестивалю.

^

служба інформації ТРК “Сокаль”

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

влада

Близько сотні людей прийшли у понеділок під стіни Львівської обласної ради, вимагаючи від голови ЛОДА Петра Олійника припинити політичний тиск на голів РДА. Пікет організувало Всеукраїнське об’єднання „Свобода”, однак, окрім представників цієї політичної сили, участь у пікетуванні беруть мешканці села Грибовичі та працівники „Львівсільмашу”. Як повідомив „Львівському порталу” голова міської організації ВО „Свобода” Василь Павлюк, у кожної з цих груп свої претензії до керівника області, однак всі вони мають спільну вимогу.

„Олійник не справляється зі своїми обов’язками, тому ми вимагаємо, щоб він відзвітував перед громадою”, - сказав Василь Павлюк. Учасники пікету під сирену скандували „Олійника - геть!”, „Ганьба”. Вони також висловлюють побажання, щоб голову Львівської обласної державної адміністрації відправили у відставку. В обласній раді в понеділок проходило позачергове сесійне засідання, на якому розглядалося питання звільнення чотирьох голів районних рад.

служба інформації ТРК “Сокаль”

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

культура

В неділю 28 травня Сокаль урочисто відзначив 629 річницю з дня заснування – День міста, а також 4 річницю радіо “Сокаль”. Вже традиційно ці два свята в нашому місті поєднуються. Відбулось чимало заходів присвячених Дню міста.

Зранку в церквах міста відбулись урочисті Літургії. Зокрема, вдень на майдані поблизу пам’ятника Т.Шевченку сокальський вузол зв’язку підприємства “Укрпошта” проводили акцію з розповсюдження періодичних видань, листівок та пропаганди поштових послуг. Поряд з цим газета “Голос з-над Бугу” до свята проводила розіграш лотереї, переможцям якої в дарунок дісталася 3-х місячна підписка на часопис. Відтак, вся увага була прикута до центрального майдану Сокаля, де на великій сцені розгорталося святкове дійство.

Програму свята Дня міста відкрили юні виконавці естрадної пісні – лауреати та переможці фестивалю “Мамині зіроньки”.

Опісля цього, сокальчани послухали духовні пісні у виконанні гурту християнської церкви “Благодать” під керівництвом Сергія Мищія.

О 18 годині з святом сокальчан вітали гості з Польщі – ансамбль пісні і танцю землі Грубешівської. Він складається з молодих людей з навчальних закладів Грубешова, які культивують фолькльор і народну культуру. Ансамбль переможець численних фестивалів в Польщі та за її межами. Його творчість відома в Україні, Словаччині, Туреччині, Італії, Франції та інших європейських країнах. Засновник і артистичний керівник ансамблю Гражина Темпоровіч.

Після цього розпочалась урочиста частина, участь в якій взяли керівництво міста і району – міський голова Сокаля Петро Савчук, його заступник Володимир Козакевич, голова РДА і РР Олег Солодяк, його заступники, зокрема Марія Христинич, що представляла депутатський корпус Львівської обласної ради, гендиректор ТРК “Сокаль” Микола Пасько, заступник генерального директора ДП “Львіввугілля” Валерій Соколовський, гості з Новолинська – заступник міського голови Леонід Кошлатий, польська делегація – голова ради Грубешівського повіту Лех Червонка, віце-бурмістр Грубешова Анджей Воловський, а також війт гміни Долгобичів Станіслав Бархацький. Усі вони висловили щирі вітання з нагоди Дня міста та радіо “Сокаль”, передали подарунки та вітальні листівки для мерії Сокаля.

Відтак розпочалась концертна програма за участю виконавців з Сокаля, Червонограда, Володимир Волинського і Львова. Першими свою творчість представив сокальський гурт “Ньюанс”, потім хлопці колективу з Володимир Волинського – гурт “Інші”, трохи розбавили рокових виконавців представник ще однієї молодіжної музичної течії – репвиконавці сокальського колективу “Нестандарт системи”, які представили кілька пісень про Україну і наше рідне місто. Після них на сцену вийшов гурт “Десенс” з Червонограда. Цього дня і вечора сокальчани почули багато пісень у роковому, реперському виконанні, і звичайно ж не обійшлося без української популярної музики. Вирував майдан під спів чарівної львівської співачки Ірини Федишин, яка, доречі, є півфіналісткою “Євробачення-2005” та лауреаткою Всеукраїнського конкурсу “Шлягер року-2006”. Не меншого запалу для багатотисячної публіки принесли пісні у виконанні ще одного гостя зі Львова, відомого естрадного співака – Тараса Курчика. Під фінальну пісню – офіційний гімн до приїзду в Україну папи Римського Іоана Павла ІІ, автором якої є сам Тарас Курчик, зоряне небо Сокаля осяяв святковий феєрверк на честь Дня нашого міста та 4 річниці радіо “Сокаль”.

Свято на цьому не закінчилося, до 1 години ночі сокальчани та гості міста на майдані розважались на дискотеці, яку представляв DJ Вайт. Висловлюємо щиру подяку спонсорам і меценатам свята, усім, хто доклався до нього. Особлива подяка організаторам на чолі з депутатом міської ради від ГП “Пора” Тарасом Кісом.


служба інформації ТРК “Сокаль”

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

«Протягом червня обласне управління ДАІ проводитиме операцію «Автобус» — перевірятиме підприємців-перевізників. Перевірки здійснюватимуться на кінцевих зупинках «маршруток». І відразу хочу заявити, що ніхто в кущах не збирається стояти – навпаки, ми залучатимемо до перевірок працівників ЗМІ аби усе було максимально відкрито», — розповів 29 травня заступник начальника УДАЇ УМВСУ у Львівській області полковник Михайло Чапля. За словами М. Чаплі, працівники державтоінспекції перевірятимуть дотримання перевізниками техніки безпеки, знання правил дорожнього руху, а також відповідність реального навантаження транспортного засобу до пасажиромісткості останнього.

«Від початку року працівниками ДАІ у Львівській області було подано 8 скерувань на позбавлення ліцензії перевізників, ще одне таке скерування готується зараз. Як нам відомо, двох перевізників уже позбавили ліцензії, ще чотири усунули виявлені у них недоліки, а решта справ зараз у стадії розгляду», — розповів М. Чапля. За даними ЗІКу, на Львівщині зареєстровано 144 підприємства-перевізники, яким належить 3259 транспортних засобів.

служба інформації ТРК “Сокаль”

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

здоров'я

В приймальний покій Сокальської ЦРЛ за вихідні поступило чимало постраждалих в наслідок власної пристрасті до алкоголю. Вони через різні причини отримали травми обличчя. Про це нас повідомила начмед лікарні Марія Кріль. За її словами, 10 осіб поступило лише за кілька вечірніх годин в неділю – з розбитими губами та носами, майже усі в нетверезому стані. Наймолодший з них 14 років зі Спасова, найстаршому – 49, він мешканець Львова. Кільком святкувальникам на центральному майдані знадобилась допомога, проте виїхати з площі для медиків було складно. В машину швидкої кидали пляшками, копали, медичних працівників обзивали нецензурною лайкою.

В цілому роботи у вихідні дні для медиків було дуже багато. До лікарні в недлю потрапив 11 хлопчина, який зазнав численних травм через ДТП. Обставини аварії невідомі, стан потерпілого лікарі оцінюють як важкий, він перебуває в реанімаційному відділенні. Для консультацій з лікування юного пацієнта викликали спеціалістів. Поблизу нього постійно чергують медики.

Два двадцятирічні жителі Червонограда затримані за розбійний напад, передає ЦГЗ УМВСУ у Львівській області. Молодих людей підозрюють у тому, що вони 19 травня перепинили ще одного жителя Червонограда у під’їзді житлового будинку, завдали йому ударів по обличчю, внаслідок яких потерпілий отримав подвійний перелом нижньої щелепи та відняли у нього 700 гривень і срібний ланцюжок.

служба інформації ТРК “Сокаль”

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
12:49, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567