** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::30.05.2015

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    30 травень 2015 року

Пошук в новинах   

влада

Олег Мусій розкритикував методи проведення територіальної реформи у Сокальському районі
Олег Мусій розкритикував методи проведення територіальної реформи у Сокальському районі

Народний депутат Олег Мусій розкритикував методи проведення територіальної реформи у Сокальському районі

На Сокальщині в рамках політики з децентралізації влади та адміністративної реформи триває впровадження Закону про добровільне об’єднання територіальних громад. З цього приводу вже відбулось кілька громадських слухань, зустрічей із громадами місцевих рад району і зокрема, на останній нараді голів і секретарів місцевих рад Сокальського району тривало також обговорення майбутнього укрупнення. Зазначимо, що за результатами проведених слухань в облдержадміністрації та райдержадміністрації в Сокальському районі взято за основу пропозицію про створення 8 об`єднаних територіальних громад.

Враховуючи важливість даного питання, радіо «Сокаль» поцікавилось у народного депутата Олега Мусія, як він бачить проведення такої реформи на Сокальщині, яка його думка з приводу вже зроблених місцевою владою перших кроків. За словами нардепа не все гладко проходить у нас в районі. Є скарги на тиск на голів чи громаду щодо об’єднання з тою чи іншою територією. Тому Олег Мусій вважає це неприпустимим і наголошує на необхідності проведення широкої інформаційно-роз’яснювальної роботи серед людей.

В результаті проведення такої територіальної реформи громадам обіцяють значні переваги такого об’єднання: збільшення фінансових можливостей, тому що на місцях буде залишатись більша половина податку з доходів фізичних осіб. Громада сама стає розпорядником своїх коштів і сама вирішує на які першочергові потреби їх скерувати. Об’єднання всіх земель, особливо тих, що знаходяться за межами населених пунктів, можливість отримання дотацій на розвиток соціальної сфери. Тому Олег Мусій і вважає, що необхідно в першу чергу і доносити до людей усі переваги цієї реформи, а не примусово, аби чим по-швидше змушувати об’єднатись.

Під час розмови з народним депутатом від Сокальщини ми не могли не поцікавитись і іншим не менш важливим для нашого регіону питанням, ситуація у вугільній галузі. Останнім часом, дякуючи більш-менш вчасним виплатам зарплати шахтарям, їх протестні настрої вщухли, копальні працюють стабільно. Вже виплачено близько 20% зарплати за квітень 2015 року.

Поряд із тим, важливим залишається майбутній розвиток вугільної галузі. Як запевнив народний депутат, в цьому плані вже є позивні зрушення. Вже підготовлена концепція розвитку вугільної галузі, в якій є чіткий план розвитку Львівсько-Волинського вугільного регіону, по видобутку, збуту вугілля. Впровадження цієї програми дасть 20-річну перспективу розвитку всього нашого краю, наголосив Олег Мусій. Проте за його словами, перепоною впровадження цієї концепції та програми є її ігнорування Прем’єр-міністром. Тому він та депутати міжфракційного об’єднання «Захистимо вугільну галузі» будуть вимагати зустрічі із Прем’єр-міністром для підписання даної концепції.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

Сокалю виповниться 638 років

Традиційно в останню неділю травня Сокаль урочисто відзначав свої уродини, день міста. Цього року, місту над Бугом виповнюється 638 років.І фактично щороку, окрім минулого, з цієї нагоди організовувалось багато спортивних, культурних заходів, розваг для малечі, гучні концерти та феєрверки.

Проте, вже минулого року, місто обмежилось лише кількома спортивними змаганням, а цього року міська влада прийняла рішення відмовитись від проведення розважальних концертів та заходів із великим скупченням людей, оскільки зараз не час для веселощів, у державі йде війна, яка вже забрала життя сотень людей і, в тому числі і сокальців, зазначив міський голова Сокаля Богдан Зарічний.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

В Сокалі на вулицю виливались нечистоти

У п’ятницю, 29 травня в редакцію ТРК «Сокаль» надійшло кілька дзвінки від мешканців міста із скаргами на неприємний запах та велику кількість каналізаційних стоків на вулиці Українська. Ми відразу звернулись за коментарем до керівництва Сокальського водоканалізаційного підприємства.

Як зазначив директор «Водоканалу» Тарас Рибіцький у п’ятницю зранку виникла аварійна ситуація, забилась каналізація і їх бригада займалась її ліквідацією. На його думку, причиною аварії є людський фактор, тому що мешканці вважають що каналізація це є своєрідний сміттєпровід і дозволяють собі викидати туди весь непотріб.

На місці аварії працювало 2 машини та 4 слюсарі, майстер. Аварія була ліквідована близько 13 години того ж дня. За час її ліквідації водопостачання навколишніх вулиць на припинялось.


^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

здоров'я

Третина дорослих мешканців Львівщини хворі на артеріальну гіпертензію

З 11 по 25 травня на Львівщині традиційно проходили дні вимірювання артеріального тиску у населення.

Вимірювання проводили працівники фельдшерського-акушерних пунктів, сільських лікарських амбулаторій, поліклінік, на підприємствах, організаціях, в місцях масового скупчення людей. За даними обласного державного клінічного лікувально-діагностичного кардіологічного центру, в ході акції виміряно тиск у 682 731 осіб, що становить 38,6 % дорослого населення Львівщини.

Артеріальну гіпертензію виявили у 18 439 осіб (27,1 % від оглянутого дорослого населення). Найбільше вимірювань здійснили в Самбірському, Старо-Самбірському, Бродівському, Стрийському, Жовківському, Сокальському та Городоцькому районах.

Найбільше артеріальної гіпертензії вперше виявилено в Мостиському, Самбірському, Сокальському, Старо-Самбірському та Городоцькому районах. Усім особом з підвищеним тиском дано рекомендації та скеровано на обстеження до дільничих лікарів. Людей зі значно підвищеним артеріальним тиском скерували на дообстеження у Львівський обласний клінічний лікувально-діагностиний кардіологічний центр.

За словами Ірини Федак, головного позаштатного спеціаліста Департаменту охорони здоров`я ЛОДА з терапії, такі акції як дні вимірювання артеріального тиску вкрай необхідні, адже вони підвищують настороженісь населення щодо власного здоров`я, сприяють вчасному виявленню артеріальної гіпертенції, а отже, допомагають знизити ризик розвитку її важких ускладнень.

Довідка

Артеріальна гіпертензія – хронічне захворювання, при якому головною діагностичною ознакою є стійке підвищення артеріального тиску у судинах великого кола кровообігу. Ця хвороба є одним із вагомих факторів ризиків інсульту, інфарку міокарда, серцевої недостатності тозщо.

^

Голос з-над Бугу

Газета
"Голос з-над Бугу"

кримінал

Два роки покарання отримав військовозобов’язаний за ухилення від мобілізації

За процесуального керівництва прокуратури Сокальського району Львівської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні про обвинувачення військовозобов’язаного в ухиленні від призову за мобілізацією на підставі Указу Президента України «Про оголошення часткової мобілізації» за ознаками злочину, передбаченого ст. 336 КК України.

За даними прокурора Сокальського району Богдана Черкеса, досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, будучи військовозбов’язаним,  був викликаний та призначений для проходження військової служби за мобілізацією на особливий період. В подальшому, отримавши повістку та згідно з висновком військово-лікарської комісії був визнаний придатним до проходження військової служби, без поважних причин у визначений час не прибув до Сокальсько-Червоноградського об’єднаного районного військового комісаріату, таким чином порушив порядок комплектування Збройних сил України та ухилився від призову за мобілізацією.

Відтак, вказаній особі повідомлено про підозру в ухиленні від призову за мобілізацією, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України та того ж числа скеровано обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні до Сокальського районного суду для розгляду по суті.

Вироком Сокальського районного суду обвинуваченого визнано винним в ухиленні від призову за мобілізацією та  засуджено до  реального відбуття покарання у вигляді позбавлення волі строком на два роки.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
21:20, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567