** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::30.05.2016

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    30 травень 2016 року

Пошук в новинах   

анонс

Відбудеться велопробіг присвячиний Дню Міста Сокаль.
Відбудеться велопробіг присвячиний Дню Міста Сокаль.

Відбудеться велопробіг присвячиний Дню Міста Сокаль.

29 травня відбудеться велопробіг присвячиний Дню Міста Сокаль.

Організаторами пробігу є: Спортивний клуб "Велосокаль", Сокальська міська рада та Міський центр фізичного здоров`я "Спорт для всіх" (дир.Тарасюк Я.Л.).

Стартує велопробіг у 13.00 год біля пам`ятника Т.Шевченку, фінішуватиме на стадіоні "Сокіл". Усі учасники отримають свідоцтва про участь та заохочувальні призи.

Запрошуємо бажаючих різного віку взяти участь

^

дописувач_
.

влада

В райдержадміністрації відбулася чергове слухання підприємців району
В райдержадміністрації відбулася чергове слухання підприємців району

В райдержадміністрації відбулася чергове слухання підприємців району

30 травня перший заступник голови Сокальської райдержадміністрації Ірина Задолинна, за ініціативи Сокальської ОДПІ, провела чергові слухання підприємців району щодо детінізації заробітної плати. На неї були запрошені суб’єкти підприємництва району, які нарахували середню заробітну плату найманим працівникам нижче законодавчо встановленого мінімуму. В ході зустрічі були заслухані пояснення керівників двох підприємств та трьох фізичних осіб-підприємців щодо причин виплати заробітної плати нижче мінімального розміру. Їх було проінформовано, щоб в подальшому не допускати виплати нижче законодавчо встановленого мінімуму, забезпечивши поступове збільшення заробітної плати та доведення до загальнообласного показника по галузях. З 1 травня 2016 року рівень мінімальної заробітної плати в Україні становить 1450 гривень.

^

РДА
Сокальська РДА

освіта

 Вадим Кондратюк закликав керівників ДНЗ міста звести збір коштів із батьків до мінімуму
Вадим Кондратюк закликав керівників ДНЗ міста звести збір коштів із батьків до мінімуму

Міський голова  Вадим Кондратюк закликав керівників ДНЗ міста звести збір коштів із батьків до мінімуму та в найближчий час взагалі відмовитись від них

У понеділок 30 травня Сокальський міський голова Вадим Кондратюк зібрав у себе керівників дошкільних навчальних закладів, щоб ще раз поговорити з ними про закриття садочків у літній період, про виділені кошти на миючі засоби та про збирання коштів  у дошкільних закладах на різні потреби.

У нашому місті функціонують 5 ДНЗ (№1, 5,7,8 та 9), керівники кожного з яких запевнили, що повідомлені про терміни закриття закладу та ознайомили із ними батьків своїх вихованців. Щодо виділених коштів на миючі засоби присутні зазначили, що кошти поступили нещодавно, в березні ще збирали гроші на три місяці.

Говорили, також, про готовність садочків до реалізації мікропроектів (зазначу, що три садочки нашого міста здобули перемогу у обласному конкурсі мікропроектів), проблеми із відсутністю виходу на дах та пожежої  драбини, незадовільний стан ринв, відсутність снігозатримувачів, про озеленення територій та інші нюанси.

Вадим Іванович зазначив, що  усі необхідні кошти на потреби дошкільних установ завідуючим потрібно вказувати у заявках на наступний рік. Враховувати не лише миючі засоби, але й канцтовари на потреби закладу, необхідну кількість заправок для катриджів, засоби для косметичного ремонту груп та ін. щоб звести збір батьківських коштів до мінімуму, а найближчим часом взагалі відмовитись від них.


^

Юлія Сорочук
_

суспільство

Пожежа копиці сіна в с.Перетоки

30.05.16 року о 15.57 год. надійшло повідомлення про пожежу в с.Перетоки по вул.Шевченка, 34 Сокальського району в приватному господарстві Катерини Ш. Вогнем знищено 2 т сіна. Прибуття підрозділу: 16.29 год. Пожежу локалізовано о 16.45 год., ліквідовано о 16.47 год. Виїжджали: АЦ ДПРЧ-22 м.Сокаль. Керівник гасіння пожежі – начальник караулу ДПРЧ-22 м.Сокаль Максимчук А.І.

^

ДСНС
Сокальський районний сектор ГУ ДСНС

суспільство

Місяць залишився місцевим радам Сокальщини щоб розпочати роботи по мікропроектах
Місяць залишився місцевим радам Сокальщини щоб розпочати роботи по мікропроектах

Місяць залишився місцевим радам Сокальщини щоб розпочати роботи по мікропроектах

До 30 червня місцеві ради, чиї мікропроекти стали переможцями обласного конкурсу, повинні розпочати роботи на об’єктах і підтвердити це фотографіями. В іншому випадку гроші з обласного бюджету будуть перерозподілені. Про це радіо «Сокаль» повідомив заступник голови Сокальської районної ради Василь Бойко.

Він додав, що на сьогодні основне завдання місцевих рад підготувати необхідну документацію для початку робіт. За словами Василя Бойка, найбільш проблемними є 9 проектів, де передбачена реконструкція об’єктів чи капітальне будівництво. Зокрема йдеться про реконструкцію амбулаторії в селі Тартаків, будівництво мереж вуличного освітлення в селах Волиця, Княже, Себечів, Вербове, Муроване та реконструкцію системи опалення Народного Дому в Теляжі.

Загалом для того, щоб реалізувати усі 83 мікропроекти з районного бюджету необхідно виділити 7 мільйонів гривень. На сьогодні закладено на ці потреби 3 млн 300 грн. На позачерговій сесії, яка пройде найближчими днями районні депутати будуть приймати рішення, щоб додатково виділити гроші і допомогти усім громадам.

Нагадаємо, що цього року Сокальщина зайняла друге місце після Яворівського району по кількості поданих на області мікропроектів - 129. Але по числу виграних ми посіли перше місце і громади Сокальського району будуть реалізовувати 83 мікропроекти. З них найбільше має освіта – 31, і найменше вуличне освітлення – 8  та інші пріоритети – 6.

^

Радіо Сокаль

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
16:10, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567