** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::30.07.2010

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    30 липень 2010 року

Пошук в новинах   

влада

Питання фінансові, освіти, соціальні...



Шість питань розглянуто на черговій колегії райдержадміністрації, яку вів голова РДА Микола Мисак.


З першими двома: "Про виконання бюджету Сокальського району за перше півріччя 2010 року" та "Про скерування вільного залишку районного бюджету на 2010 рік та уточнення призначень по спеціальному фонду" доповідала начальник фінансового управління Світлана Ксьонжик, Голова РДА Микола Мисак підкреслив про достатньо детальний аналіз фінансового становища Сокальського району і відзначив позитивний чинник виконання бюджету за перше півріччя цього року. А щодо скерування вільного залишку районного бюджету на 2010 рік, то головуючий наголосив, що всі суб"єкги, які були задіяні у цьому процесі, заявили про свою підтримку виділення вільних лишків на той чи інший об"єкт, задля вирішення наболілих питань. Важливою була ініціатива балансоутримувачів, які найкраще знають своє майно. І ми дійшли до порозуміння.


З цих питань прийнято відповідні рішення.


"Про стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати підприємствами-боржниками" та "Про стан готовності загальноосвітніх навчальних закладів району до нового навчального року" доповідали начальник управління праці та соціального захисту населення РДА Володимир Огінський та начальник відділу освіти РДА Роман Монастирський. Вони акцентували увагу на найважливіших проблемах, а щодо підготовки навчальних закладів до нового навчального року, то до цього питання ще не раз повертатимуться, адже за місяць 1 вересня, і буде зроблено все можливе, щоб діти навчалися у  поремонтованих, теплих, зручних приміщеннях.


Про стан виконання розпоряджень та доручень голови облдержадміністрації`та голови райдержадміністрації у структурних підрозділах РДА за перше півріччя 2010 року розповіла завідувач сектору контролю апарату райдержадміністрації Галина Васьків. Головний спеціаліст загального відділу апарату райдержадміністрації Наталя Кіселик поінформувала про звернення громадян, які надійшли до РДА за перше півріччя цього року.


Голова райдержадміністрації Микола Мисак, підсумовуючи роботу колегії, звернувся до присутніх з проханням активніше обговорювати питання, пропонувати свої пропозиції.



30 липня 2010 р.                                   Оксана ПРОЦь




^

Газета
"Голос з-над Бугу"

влада

26 липня в Сокальській райдержадміністрації відбулося засідання Консультативної ради, яке провів голова райдержадміністрації М.Мисак. У ньому взяли участь керівники районних осередків найактивніших партійних та громадських організацій таких, як: НРУ, ВО “Батьківщина”, "Наша Україна", ПППУ, політичної партії "Громадянська позиція", ВО "Свобода", "Сильна Україна", НП, партії "Фронт змін", Партії регіонів, КУН, “Просвіта”, партії "За Україну", Ради ветеранів війни і праці, Братства вояків УПА, КУіН, "Союзу Українок", Спілки політв"язнів та репресованих, Товариства Червоного Хреста. На початку наради відбулося знайомство з новопризначеним головою райдержадміністрації. Політичні та громадські лідери району представили свої організації, побажали М.Мисаку мудрості в прийнятті рішень та висловили ряд зауважень та пропозицій. В свою чергу голова райдержадміністрації зазначив, що районна влада відкрита для співпраці з усіма політичними силами району. Він ознайомив присутніх з основними проблемами району, а також з підсумками прийому громадян заступником голови ЛОДА Є.Пастухом, робочого візиту на Сокальщину голови ЛОДА В.Горбаля та робочого візиту міністра вугільної промисловості Ю.Ященка. Далі М.Мисак представив основні засади соціально-економічної програми Президента України Віктора Януковича. На завершення заступник голови райдержадміністрації М.Христинич проінформувала присутніх про основні заходи, які відбудуться в районі у серпні місяці: урочисте відкриття пам’ятного знаку «Жертвам терору і депортацій українців на Холмщині в 1938-1947 роках» на межі Львівської та Волинської областей (біля с.Пісочне) за участю делегацій з Польщі, м.Львова, Волинської та Тернопільської областей (22 серпня); урочистості з нагоди Дня Незалежності України та Дня Державного прапора (23-24 серпня); проведенняVІІ Транскордонних польсько-українських Днів Добросусідства “Корчмин-2010” у с.Стаївці (28 серпня)

^

РДА
Сокальська РДА

влада

ПРО ПРИВАТИЗАЦІЮ,


СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ІНВАЛІДІВ...



Заступник голови облдержадміністрації Євген Пастух провів прийом громадян в Сокальській райдержадміністрації. На ньому були також присутні голова райдержадміністрації Микола Мисак, керівник апарату РДА Мирослав Зінов"єв. Звернулося шестеро жителів району з питань про надання дозволу на здійснення пасажирських перевезень; приватизацію земельної ділянки; погашення заборгованості з виплати заробітної плати на ДВАТ "Шахта "Степова"; нагородження гірників; соціальний захист інвалідів; попередження незаконного вилову риби на водоймах району. Після прийому громадян заступник голови ОДА Є. Пастух та голова райдержадміністрації М. Мисак оглянули хід будівництва школи в с. Пристань та побували на ДВАТ "Шахта "Степова".



30 липня 2010 р.                Наталія КІСЕЛИК, головний спеціаліст загального відділу РДА.




^

Газета
"Голос з-над Бугу"

економіка

 

На підприємство у м.Сокаль, терміново потрібні працівники:

 

     

  • головний бухгалтер
  •  

  • бухгалтер
  •  

  • адміністратор програмного забезпечення.
  •  

  • менеджери по збуту.
  •  

 

За додатковою інформацією звертайтесь в Сокальську Агенцію

 

тел.7-37-66

^

Ганна Костюк
Сокальська АРР

економіка

ЗАБОРГОВАНІСТЬ-


ПОНАД П`ЯТЬ МІЛЬЙОННІВ


У Сокапьському районі заборгованість із виплати зарплати за перше півріччя 2010 року становить 5 млн. 927,4 тис. грн, що більше порівняно зі станом на 1 січня - на 29,2 тис. грн. Найбільше не заплатили людям у ВАТ "Червоноградська автобаза" (3,8 млн. грн.) та ВАТ "Львівська вугільна компанія" (1,9 млн. грн.). Про це на засіданні комісії з питань забезпечення своєчасності та повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат повідомив голова Сокальської РДА Микола Мисак.


На засідання комісії були запрошені керівники ДП "Львіввугілля", шахти "Надія", ВАТ "Львівська вугільна компанія", ВАТ "Червоноградська автобаза", ВК-47, КП "Сокальжит-локомунсервіс", МКП "Водоканал", КП ЖКГ Великомостівської міської ради.


30 липня 2010 р.



^

Газета
"Голос з-над Бугу"

економіка

Сільське господарство


Є РІПАК, Є Й МЕД...



Здається, ще зовсім недавно жовтогарячі килими ріпаку радували наш зір, а вже поле опустіло. Цьогоріч трудівники ПАФ "Білий Стік" почали збирати ріпак на три дні раніше, ніж в минулому році, оскільки природа погодою не потішила: були тривалі дощі, грози, град.


Тому місцями ріпак дещо виліг і відкладати було нікуди. На щастя, це не завадило зібрати високий врожай.


"Збитки - незначні. У порівнянні з минулим роком врожайність майже не знизилась",- запевнила Мирослава Костюк, економіст господарства. - Намолот з гектара складає 27 центнерів. Загалом в комору відправили 919 тонн ріпаку".


У ПАФ "Білий Стік" вирощуванню ріпаку приділяють велику увагу. Оскільки ця культура - унікальна за багатьма параметрами. В агрофірмі ріпак використовують як "зелене добриво", адже ця рослина має здатність оздоровлювати грунт, збагачувати його азотом, калійними та фосфатними елементами. За допомогою ріпакових посівів відновлюють розорані землі, адже після цього збільшується врожайність багатьох інших культур. Ріпак також має і медоносні якості - з одного гектара посівів бджоли збирають до 90 кілограмів меду. "Білий Стік" має пасіку і багаті збори меду підтверджують цей факт.


Попри все це, ріпак вирощують переважно як олійну культуру, адже при переробці вихід олії з його насіння на 20 відсотків більший, ніж з насіння соняшника. Ріпакову олію використовують для приготування їжі, виробництва маргарину. Олію з ріпаку застосовують для виробництва мила і зубної пасти, а також у металургійній, шкіряній та текстильній промисловості. Однак особливу популярність олія набула останнім часом як сировина для виробництва біологічного дизельного палива.


ПАФ "Білий Стік" повною мірою використовує усі переваги ріпаку, тому не дивно, що це приносить господарству чималі прибутки. Якщо врахувати високу рентабельність вирощування цієї культури - гектар посіву ріпаку, за умови чіткої технологічної дисципліни, може принести 900-1400 грн. доходу, то це, погодьтеся, значні кошти для господарства.


Тож не варто сумніватися, що ріпак в Україні може стати високоприбутковою сільськогосподарською культурою.



30 липня 2010 р.                                                    Оксана ВОЗНЯК. с. Волиця.



^

Газета
"Голос з-над Бугу"

здоров'я

По установах охорони здоров’я Сокальського району за І півріччя 2010 року використано кошти в сумі 15209,8 тис.грн., що становить 84,0 % планових призначень, в тому числі на погашення заборгованості, яка виникла станом на 01.01.2010р. – 429,5 тис.грн. На виплату заробітної плати з нарахуваннями працівникам охорони здоров’я використано кошти в сумі 11627,5 тис.грн., а це 76,4 % загальних видатків. На придбання предметів, матеріалів та обладнання використано 267,7 тис.грн., медикаментів і перев’язочних матеріалів – 1015,0 тис.грн., в тому числі оплачено рецепти пільговій категорії громадян на суму 468,9 тис.грн. Продуктів харчування придбано на 184,3 тис.грн., оплачено послуг – 276,2 тис.грн., зокрема за поточний ремонт кабінетів поліклініки - 30,3 тис.грн., реанімаційного відділення – 29,0 тис.грн., фельдшерсько-акушерського пункту с. Бендюга -11,0 тис.грн., ремонт медапаратури – 69,2 тис.грн., відсотки банку – 10,4 тис.грн., транспортування кисню – 9,7 тис.грн., послуги зв”язку – 19,2 тис.грн.), на оплату комунальних послуг та енергоносіїв використано 1482,5 тис.грн., навчання тендерного комітету та курси операторів котельні – 6,3 тис.грн., інші видатки – 8,3 тис.грн. На оплату відряджень використано кошти в сумі 112,8 тис.грн. На виплату пенсій та допомог (пільгова пенсія працівникам рентгенкабінету) видатки проведено в сумі 17,2 тис.грн. На придбання обладнання і предметів довгострокового користування та капітальний ремонт по центральній районній лікарні кошти крім погашення заборгованості за 2009 рік не використовувались. Безкоштовне зубопротезування 89-ох хворих профінансовано на суму 31,2 тис.грн

^

РДА
Сокальська РДА

спорт

ВАСИЛЮ ТЕТЕРКУ


ПІД СИЛУ ВСІ ДИСТАНЦІЇ



Наш земляк, вчитель Бутинської школи, мешканець Хлівчан Василь Тетерко, як кажуть, і надалі продовжує "намотувати" кілометри. І не тільки вдома, під час тренувань, але й на змаганнях - обласних, всеукраїнських та міжнародних.


Асоціація бігунів України провела чемпіонат у Києві. В. Тетерко посів третє місце на дистанції 10 кілометрів, та першим здолав 5000 метрів.


Під час Олімпійського дня бігу у Львові наш земляк фінішував третім (дистанція один кілометр).


Цікаво і напружено проходив XVII чемпіонат Європи серед ветеранів з легкої атлетики, який відбувся у місті Ніредьгаза (Угорщина). Це поблизу Будапешта. В ньому брали участь спортсмени з 35 країн Європи. І відрадно, що серед них був і Василь Тетерко (на знімку). Важко далася дистанція 10 тис. км, адже спека сягала сорока градусів. Проте наш земляк був четвертим (36.26.0). А ось п"ять кілометрів він пробіг за 17 хв. 57 сек. І став призером. Василь Тетерко нагороджений дипломами, грамотами, медалями та Кубком.



30 липня 2010 р.                         Василь СОРОЧУК




^

Газета
"Голос з-над Бугу"

Духовна сторінка

КОЛИ Ж БУДЕ ПОРЯДОК?



Дорога редакціє! Не можу не висловити свого обурення. Після престольного празника св. ап. Петра й Павла по дорозі між міським ринком і кінотеатром "Мир" текли нечистоти з каналізації. І це в декількох метрах від ринку, де продають молоко, сир, сметану та інші продукти. В спеку, коли й так нічим дихати, люди обходили нечистоти, вдихали їх випари. І це не біля цегельні, куди мало хто ходить, а в самому центрі міста. Тією дорогою ходять керівники, працівники санстанції, поруч - кінотеатр, і всім ніби очі зав`язали. Я пішла в кінотеатр, до туалету була черга (бо іншого, на превеликий жаль, в Сокалі нема). А чого в ній стояти, якщо все тут же витікає на дорогу?


Сором перед гостями, що в нашому місті нема порядку. На вулиці Тартаківській (і не тільки), біля цвинтаря, всі дорожні знаки повалені разом з арматурою і залізними прутами. Біля колишньої крамниці "Хімік" є сходи в підвал, там купи сміття. Зрештою, по всьому Сокалю валяється тара з-під пива, соків, упаковки з продуктів. Чому не штрафують тих, хто її викидає? Чому вчасно не вивозять сміття із контейнерів? Повні кабінети службовців, а порядку нема. Встид від такої влади. Треба щоб хоч раз в квартал вони виходили на прибирання міста.



30 липня 2010 р.                     Надія ГНАТИШИН. м. Сокаль.




^

Газета
"Голос з-над Бугу"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
21:44, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567