** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина :: газета "Сокальщина" :: Грудень 2005

 

Грудень 2005 №11 (73)

У номері:
 

Колонка редактора

ВИКЛИК ДЛЯ НАЦІЇ

Президент - за поетапне підвищення ціни на російський газ

Найближчим часом ціна на газ у комунальному секторі споживання не буде кардинально збільшуватися. Про це заявив Президент у радіозверненні до українського народу. "На потреби комунального сектору, бюджетної сфери йтиме газ здебільшого національного видобутку, - підкреслив він. - Мусимо визнати - за все треба платити. І в першу чергу - за свою незалежність. Якщо Україна дійсно хоче стати економічно незалежною, рано чи пізно ми мусимо прийти до ринкових стосунків у енергетичній сфері та раціональної організації енергоспоживання".


 
Богдан НЕЧАЙ.

"СОЛОМОНОВЕ РІШЕННЯ" РАЙОННОЇ РАДИ, АБО ХТО Є ХТО В РАЙРАДІ

21 грудня 2005 року чергова ХХІ сесія Сокальської районної ради проводилася не в сесійній залі районної ради, а в Народному домі. На сесії, крім 62 депутатів, керівників відділів райдержадміністрації, були присутні й представники громадськості.

Робота депутатів викликала значний інтерес в громадян Сокальщини. Адже на сесії мали вирішуватися питання про доцільність перебування на займаній посаді головного лікаря центральної районної лікарні, депутата Аркадія Каліщука і питання про надання депутатами згоди на притягнення до кримінальної відповідальності лісничого Бендюзького лісництва Радехівського лісгоспзагу, депутата Михайла Круглія. Тому ще задовго до початку роботи сесії приміщення Народного дому пікетували більше двох десятків активістів районних організацій партії "Батьківщина", "Пора" і медичних працівників ЦРЛ. Вони тримали в руках транспаранти з гаслами: "Пора поважати думку людей", "Ми проти депутатської недоторканості", "Геть хабарників", "Медики вимагають зміни керівника", "Геть Каліщука".


 
 
Марія НЕЧАЙ

БЕЛЗ КРІЗЬ ВІКИ

Сьогодні тисячолітній ювілей княжого міста Белза відзначають не тільки белзяни, але й жителі Белзької землі, древнього Белзького князівства, яке охоплювало територію південної частини Львівщини, Холмщини і Надсяння. Історія Белза сягає глибини віків. Перші слов’янські племена появились на давньоукраїнських землях Галичини і Волині ще дві тисячі років тому. На теренах Белзької землі виникли Червенські города: Червен, Перемишль і, очевидно, Белз, які створили державну формацію.


 
 
Богдан НЕЧАЙ

Народження Виборчого блоку “Наша Україна” на сокальщині

20 грудня 2005 року в Сокалі пройшла районна установча конференція партій Виборчого блоку “Наша Україна”. На конференцію прибуло 45 делегатів від п’яти партій: НРУ, КУНу, НСНУ, ППП, ХДС. В роботі конференції не брала участі РО УРП “Собор”. Головуючим на конференції обрано заступника голови Сокальської РО НРУ Василя Козиру.


 
 
Василь КОЗИРА

Створено виборчий блок “Наша Україна” на Львівщині

19 грудня 2005 року відбувся другий етап XXIV конференції Львівської КО НРУ. На порядку денному стояло питання про участь Львівської КО НРУ в утворенні Виборчого блоку “Наша Україна” та формування блокового списку претендентів до органів місцевого самоврядування.

Делегати конференції прийняли ухвалу про входження Львівської КО НРУ у Виборчий блок “Наша Україна” і затвердили в алфавітному порядку виборчий список претендентів на депутатські посади до Львівської обласної і міської рад. Конференція уповноважила Я. Кендзьора, М. Гориня, Я. Пітко, І. Бедрила підписати угоду про створення Виборчого блоку “Наша Україна”, визначити квоти партій у виборах та черговість 74 кандидатів в депутати у виборчих списках КО НРУ та виборчого блоку.

Це рішення вважається чинним в межах Львівської області на всіх рівнях від обласного, районного центру до міста, села. Формат Виборчого блоку “НУ” на районному, міському і сільському рівні може не відповідати формату Виборчого блоку “НУ” на державному рівні.


 
 
Андрій ОЛЕСЬКО,
начальник Сокальського районного управління юстиції

ПОЛІТИЧНІ ПАРТІЇ, ЗАРЕЄСТРОВАНІ НА СОКАЛЬЩИНІ

Згідно зі ст. 34 Закону України “Про вибори депутатів до Верховної Ради Автономної республіки Крим, місцевих та сільських, селищних, міських голів Сокальське районне управління юстиції подає перелік місцевих партійних організацій, які зареєстровані в районному управлінні станом на 1.12.2005 р.


 
 
Ганна ПАРАЦІЙ

ТРІО СВЯЩЕНИКІВ У ГОСТЯХ У СОКАЛЬЧАН

Про цей незвичайний гурт, мабуть, багато хто вже знав у Сокалі, бо ще задовго до початку виступу зал Народного дому був повний. І ось на сцені появляється троє священиків: молоді, статні, у бездоганних світлих костюмах і чорних, священичих сорочках з білим комірцем. Правда, артисти незвичні? І почався концерт... Теж незвичайний. Бо розпочався молитвою "Отче наш..."


 
 
Любов РЕБРИНА

ВИБОРИ-2006: ПРИНЦИПОВІ НОВЕЛИ

 

У сучасному демократичному суспільстві вибори є способом формування публічної влади - органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Саме через вибори відбувається делегування народом владних повноважень на управління державними та суспільними справами обраними ним органам та посадовим особам.

 


 
 
Ганна ПАРАЦІЙ

До 15-річчя відновлення Союзу Українок на Сокальщині

 

Цього року, у грудні, минуло 15 років, як було створено ініціативну групу по відродженню Союзу українок на Сокальщині, який активно працював на наших теренах до 1939 р., тобто до часу, коли прийшли “визволителі”. Щоб більше дізнатись про ці події, ведемо розмову з головою Сокальського осередку Союзу українок п. Надію Хрущ.


 
 
 

ЛИСТ ДО МАРІЇ ПЕТРОЩУК

24.10.05 м. Луганськ

Добрий день, дорога і вельмишановна пані Марія!
Нарешті відкинув всі нескінченні сьогоденні та буденні справи і сів писати листа в Сокаль, нашим західним братам і сестрам. На жаль, не зміг поїхати з нашою старобільською делегацією, але душею і серцем я з вами. В Карпатах був лише в дитинстві, у Львові був у 1989 році. А за останні роки в ваших краях буваю тільки транзитом, коли доводиться їздити в Польщу та Німеччину, у тому числі і на своєму авто....


 
 
Ганна ПАНЬКІВ,
голова виконкому РО “Народ-ного Союзу “Наша Україна”

НЕ СЛОВОМ, А ДІЛОМ

Це гасло стало одним із провідних у передвиборчій програмі Народного Президента В. А. Ющенка. І саме це гасло взяла на озброєння районна організація “НСНУ”. Про добрі справи ми сьогодні звітуємо перед громадою.

В. Мостівська міська організація політичної партії “Народний Союз Наша Україна” приєдналася до проведення тижня правових знань у НВК школі-ліцей м. В. Мости.


 

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
13:45, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567