** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::26.08.2009



Філія кредитної спілки «ВИГОДА» м. Сокаль

    26 серпень 2009 року

 

  
новини з КС Вигода

 

«Козацький герць» в ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ» від кредитної спілки «ВИГОДИ»


 З ледь відчутною тривогою цьогоріч зустрічала кредитна спілка «Вигода» повноліття своєї держави. Це відчуття очевидно спричинялося тим, що ввесь час насторожувала погода. Нам хотілося, щоб якомога більше дітей були з нами на вулиці, а небо напередодні тільки хмурилося. 

  

 
Малюнок на асфальті
Малюнок на асфальті
Та все ж свято відбулося. І небо було прихильним, і сонце ласкавим, і радісними дитячими обличчями засяяла вулиця Народна. Крім традиційного вже конкурсу малюнка на асфальті кредитівка запропонувала юним стриянам змагання «Козацький герць». Це комплекс вправ на спритність, силу, потрапляння в ціль, вміння співати, знання історії, відгадування загадок і таке інше. Тут змагалися хлопчики, серед них кілька пластунів в одностроях, інші ж були у вишиванках. В цей час, коли дівчатка і наймолодші хлопчики малювали свою рідну Україну, у козацькому герці не на жарт змагалися 20 хлопчиків середнього шкільного віку.


.
.
Першим випробуванням для них стало закидання м`ячів у кошик. Здавалося б, що це просто: закинути з чотирьох кроків м`яч у ціль, проте тільки десятьом із них це вдалося. Ці десять і продовжили змагання вже у двох командах. А десятьох, яким не вдалося пройти перший рубіж, пригостили яблуками та грушами і вручли на згадку «пам`ятки».


 Перехожі зупинялися вболіваючи за учасників, а вони продовжували змагання вже в іншому конкурсі. Дві команди по п`ять варили «козацький куліш»: хто швидше. Треба було наповнити посудини водою, та не просто наносити її ложкою, та ще й коли вода за кілька метрів.


Далі збивали м`ячем пляшки з водою, співали козацьких пісень, тут вже вболівальники визначали переможців. Так до фінальної частини конкурсу дійшли п`ятеро. Вони і змагалися за символічну гетьманську булаву.


.
.
Їм треба було із зав`язаними очима намалювати курінь, потім проявити себе знавцем історії: згадати найбільшу кількість імен відомих козаків, скласти найбільшу кількість слів із слова «ХАРАКТЕРНИК», відгадати найбільшу кількість загадок, про козаків.


 У цій фінальній частині змагань залишилося троє: Ігор, Роман та Михайло. І боролися вони завзято: по-козацьки, так що, коли підрахували бали, виявилося, що двоє перших: Роман та Михайло. І тоді організаторам довелося знову вдатися до першого конкурсу — закидання м`ячів. Меткішим був Роман, йому і вдалося завоювати булаву.


.
.
Тим часом, закінчився конкурс малюнків. Всі вони були чудові, кольорові, радісні. Діти не байдужі до своєї землі, не завадило б і нам, дорослим, подивитися на неї дитячими очима і відчути істинні цінності людського життя. Кожного учасника, не обійшли увагою, кожному було щось вручено на згадку про свято повноліття нашої держави — 18-ту річницю НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ. 


Спричинилися ж до цього всього дійства працівники та члени виборних органів кредитної спілки «Вигода»:


Юрій Мокрицький, Василь Щекун, Людмила Тяжка, Лідія Миськів, Оксана Гук, Олександра Лось, Оксана Хомин, Ірина Курилишин, Надія Ілик, Ірина Корецька, Петро Маковський, Галина Гарбовська. 


Особлива подяка працівникам «Книгарні», що у Народному Домі, членам кредитної спілки «Вигода» Оксані Семенів та Світлані Балабанській.

 Галина Гарбовська,

заступник голови правління

Жанна Журавінська
кредитний інспектор КС "Вигода"

якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
напишіть адміністратору: заповніть HTML форму ,
або заходьте на ФОРУМ

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
16:19, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567